Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно gps на Motorola Milestone

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно gps на Motorola Milestone

Здравейте
    Бих искал да попитам до колко може да се разчита на гпс приемника на гсм Моторола Майлстоун.
    Като го разгреждам има два вариянта за локация на местоположението:
    1 вариянт е чрез мрежата на мобилните оператори
    Тук възниква въпросът устройството генерира ли трафик при ползване в такъв режим?
    2 вариянт е чрез спътници.Тук пак има същият въпрос.Генерира ли се някакъв трафик който да товари сметката?Ако не то какъв е гпс приемника като вид.Надежден ли е за навигация в автомобила и възможно ли е да му се сложи офроуд картата и по какъв начин.След закупуване разбира се.
    Последен въпрос
    До колко е добра вградената карта на телефона.
    BMW X6

От: Въпрос относно gps на Motorola Milestone

1 вариант - не може да се разчита. Локализирането по клетките на оператора може да бъде много неточно (разлика от над 100 метра). Харчи трафик от оператора (по-скоро е допълнителна услуга на оператора, за която се вземат пари).
    2 вариант - като гледам софтуера е Motonav, т.е. iGo и съответно стават всички карти за iGo за Pocket PC. iGo не харчи трафик от оператора, но не знам Motonav ако използва A-GPS support ще взема по малко трафик при първоначалното откриване на сателити. Не ми се вярва обаче да използва A-GPS support, или поне ще има откъде да се изключи в настройките.
    Позиционирането може да бъде с точност до няколко метра. Надеждно за навигация за автомобил.

За Offroad картата - Garmin още се потят над версия на навигациата за Android и са обещали уж тази година да има продукт. Дотогава чакаш...

Има още две добри програми за навигация за Android - Sygic и Ndrive. И двете са добри, с добри карти и не харчат трафик от оператора.

/edit
    Според мен най-добре ще е да си сложиш iGO My way for Android и да си ползваш нея а не Motonav. Гарантирано няма да харчи трафик и версиите би трябвало да се обновяват по-често от Motonav.
    Успех!
    Последно редактирано от silverfox; 29-07-10, 08:13.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      ...За Offroad картата - Garmin още се потят над версия на навигациата за Android и са обещали уж тази година да има продукт...
      Няма какво да се потят - приложението е готово отдавна и работи на Garminfone.

Много ме вълнува този въпрос.
      Къде има информация, защото колкото и да съм търсил, все попадам само на дискусии и искания от потребителите, но никакъв отговор от Гармин?

А и много мнения са, че след като Гармин направиха телефона Garminfone с Асус, едва ли е в техен интерес да пуснат приложение и за останалите Андроид телефони.
      Също така от доста време няма развитие по Mobile XT за Win Mobile и Symbian. Според мен тенденцията им е да предлагат техен специализиран хардуер.
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

http://www.all4android.com/garmin-се...ндроид/

Част от тези предположения се потвърждава в “Q3 Earnings Call Webcast” от Garmin. От компанията отбелязват, че планират да се присъединят към семейството на Андроид през 2010г.
        Презентацията:
        http://www8.garmin.com/aboutGarmin/i...ll_Webcast.pdf
        Последно редактирано от silverfox; 29-07-10, 10:17.

Коментар

Това ми е ясно, и както писах - вече случило се.

Става въпрос за техният брандиран телефон Garminfone направен от Асус и работещ с Андроид.

Аз обаче говорех за приложението им Mobile XT, за което няма никаква информация, че ще го има за Андроид, освен в техния телефон.
          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
            Аз обаче говорех за приложението им Mobile XT, за което няма никаква информация, че ще го има за Андроид, освен в техния телефон.
            Щом вече го има за Andoid и не се е появило в маркета, значи Garmin ще си го къткат засега за техните си устройства.

Според мен тенденцията им е да предлагат техен специализиран хардуер.
            Тук си много прав, но все пак мисля, че ще го пуснат и за други устройства. Все пак печалбата си е чиста далавера
            Едва ли всеки ще хукне да избира техните устройства с Android само защото имат Garmin. По-скоро ще забавят излизането му в Маркета за да може Garminfone да реализира печалби, като единствено Android устройство с Garmin.

Остава да се чака да се извлече и за други Android устройства със същата резолюция като на Garminfone (по-вероятно) или пък Garmin да го пуснат и за други устройства

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X