Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видео на GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Видео на GPS

Здравейте, Вчера си взех GPS Navi BG 7"
    За GPS си е супер работи си перфектно, ама аз го взех и с друга цел в колата имам доста добра аудио система и исках на това да си гледам клипчета с добро качество
    ..
    та записвам го във формат .mp4 мисля че това е най-доброто съчетание на аудио и видео ... аудиото си върви без проблем на навигацията ама когато го конвертирам с характеристики:
    нали резолюция 800х480 1000kbps 25fps и аудио: 320 kbps 44khz и ... на навигацията като го пусна аудиото върви много добре а видеото цепи яко ...
    като го направа с 20 fps и 800 kbps видеото вече се пооправя ама пак си цепи и е дразнещо, но може да се гледа ...
    та се чуда от какво може да е това, не ми се верва тая навигация да неможе да прочете некъв си клип къде големината му е 30 mb ...
    мисля че аз някъде бъркам ... кое бъркам .. ?
    чуда се как требва да го конвертирам .. с какви характеристики та да върви перфектно ..
    иначе формата мисля че най-добро качество и на аудио и на видео е при mp4 ... та ... ?
    Моля помагайте ...

П.С. А ако мислите че причината за това цепене е оперативната памет, може ли да се увеличи по някакъв начин ?
    Последно редактирано от Ясен; 16-06-10, 18:52. Причина: без линкове към други форуми!

От: Видео на GPS

Голяма ти е резолюцията на клипа. Намали на 640х480 и пак пробвай. Ако не - намаляй още.
    Като гледам навигацията ти е някоя китайска. Дай инфо за процесор и памет. Паметта не можеш да увеличаваш!

/edit - мда, мисля, че е тази:
    http://www.navi.bg/navi-bulgaria-7-g...ce-5-bluetooth

Със 533MHz и 64MB RAM със сигурност ще ти вървят на 320х240, но едва ли на 640х480 и никак на 800х480.
    За 640х480 ако насича намали малко bitrate и пак пробвай.
    Последно редактирано от silverfox; 16-06-10, 21:37.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Нямам опит с видео на ГПС, но съм правил опити с видео формати за телефона ми и съответно мението ми ще е някаква аналогия с телефона.

Според мен 20fps е достатъчно за да се излъже окото и да няма трептения. Трябва са си играеш с kbps параметъра на видеото. Съответно това ще влоши качеството. Експериментирах с непознат до тогава за мен формат .rm. Там видеото тръгна при минималния възможен kbps, при по-големи стойности насичаше. Намаляване на резолюцията не даде особено голям ефект. Съмнявам се да може да се направи ъпгрейд, едва ли има някаква модулност, всичко е на една платка (говоря на изуст разбира се, провери там от където си го купил).

Пробвай и различните формати. Нокията ми е оптимизирана за mp4, такива ги плейва без проблеми, независимо от качеството и големината. Обаче avi няма шанс да тръгне нормално. Може би и ГПС-а има някакви подобни форматни тънкости. Намери си програма поддържаща повече формати и експериментирай кое ще е най-поносимо за теб като възприятие. И след това ще споделиш опит Дано се намери някой сблъсквал се с този проблем и намерил добро решение.

Коментар

проблема е решен
        След многото тестове дето направих сам .. установих че е била резолюцията ...
        и след като го установих това пък се почнаха тестове за другите параметри
        Та значи за други които имат тази навигация или подобна 7" със същите параметри като моята
        най-суперско е със следните характеристики на конвертера:

с разширение на клипа : .avi с DivX кодек кодирано...
        video size: 400x240
        bitrate: 1500 kbps
        frame rate: auto -демек само си избира дали да е 30 или 25 .. както си е на оригиналния клип - след тестовете установих че дори на 30 върви малко по-добре от 25 .. и затова го оставам само да реши
        Zoom: Full Screen
        Aspect Ratio: 16:9
        audio sample rate: 44 100 Hz
        Bitrate: 320 kbps
        channels: stereo

Така сега е супер неможе да се види дали цепи ... само на тези клипчетата с 30 fps които ги прави автоматично мнооого леко ама неможеш да забележиш че цепи просто въобще ...

Това е дано да съм бил полезен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X