Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с GPS на Nokia N95

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с GPS на Nokia N95

Здревейте,
    Имам Nokia N95 8GB, и открих следния проблем. Сложих си Гармин и като го стартирам не може да ми намери спътник. Прозорчето става до 3/4 в зелено и до там. Няколко пъти го държах на улицата по 10-15мин-не става?
    Дайте съвет!

До: Проблем с GPS на Nokia N95

Аз съм с N85 с Garmin Mobile XT. До сега не съм го чакал да си ги търси сам - обикновено му давам "Сървърна локализация", след което "загрява" много бързо.

Опитай тоя вариант (струва някоя и друга стотинка), и виж какво ще стане, та да имаме някаква отправна точка за проблема.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Понякога за студен старт 10-15 минути не са достатъчни... Възможно е да отнеме и над половин час при определени условия.

Виж от упътването къде му е антената за GPS и се опитай да го оставиш, така че да не е закрита и по възможност да е нагоре, за по-дълго време.

Иначе, както каза Спарки, A-GPS помага много за бързото хващана на сателити и струва жълти стотинки.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Благодаря за съветите -ще пробвам! Имате предвид да ползвам GPRS.

Коментар

Първоначално публикуван от karmakov Преглед на мнение
          Благодаря за съветите -ще пробвам! Имате предвид да ползвам GPRS.
          Имам в предвид като пуснеш Garmin Mobile XT, и те пита в началото желаеш ли сървърна локализация, да му отговориш с "Да", пък после като те пита как да се върже към Internet, му посочи каквото е на разположение - кеф ти GPRS, кеф ти WiFi.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Или опитай рестарт на телефона.

Коментар

От: До: Проблем с GPS на Nokia N95

Колеги телефоните не са предвидени да се ползват като навигация
              ако искате телефон с навигация то трябва да е поне нокия 5800 или по нов
              на старите процесорите са по слаби и немогат да обработват gsm и gps едновременно
              ако искате вижте дали телефоните имат оффлайн режим тогава могат да работят по бързо
              Богат е този който е мъдър. Бъдете богати.

Коментар

От: До: Проблем с GPS на Nokia N95

Първоначално публикуван от TeneresHell Преглед на мнение
                Колеги телефоните не са предвидени да се ползват като навигация
                ако искате телефон с навигация то трябва да е поне нокия 5800 или по нов
                на старите процесорите са по слаби и немогат да обработват gsm и gps едновременно
                ако искате вижте дали телефоните имат оффлайн режим тогава могат да работят по бързо
                Глупости! N85-цата ми си работи перфектно. И понеже вибаги е в мен, я позлвам доста по-често от Colorado-то. На всичкото отгоре понеже и говори, просто я мятам на седалката на пътника и "мацката" си ми говори.

...това докато малкия не се изцепи от задната седалка че "Тая леля само глупости говори".

Коментар

От: Проблем с GPS на Nokia N95

ми пробвай тогава да го деинсталираш и инсталираш на ново
                  влвз в сетингс/систем/ремоте гпс там дай на билд ин гпс и после енеибъл

пиша ги по мое усмотрение може и да не е точно така
                  Богат е този който е мъдър. Бъдете богати.

Коментар

От: Проблем с GPS на Nokia N95

Първоначално публикуван от TeneresHell Преглед на мнение
                    ми пробвай тогава да го деинсталираш и инсталираш на ново
                    влвз в сетингс/систем/ремоте гпс там дай на билд ин гпс и после енеибъл

пиша ги по мое усмотрение може и да не е точно така
                    Ако настройките на Garmin не са за вградения GPS просто ще му каже, че няма GPS. И предполагам човека за 1 месец все ще е успял да хване достатъчно сателити! Щом показва някакво покритие на сателити, значи просто му трябва време.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X