Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Nuvi 1350 и топграфска карта на OFRM Geotrade

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Nuvi 1350 и топграфска карта на OFRM Geotrade

Здравейте,

Бихте ли могли да дадете съвет относно следния проблем:
    Притежавам nuvi 1350 от около месец. Активирах му 2-годишния абонамент към www.karta.bg и качих топографския вариант на картите на OFRM Geotrade. Устройството обаче се самоизключва през различни интервали от време. Същата тази карта (ver. 5.11) работи без проблем на nuvi 255W?!? Със сити версията няма проблеми. Видях, че е излязла вер. 5.20 на картите на OFRM Geotrade, но отново се самоизключва у-вото с топографската карта....

Firmware съм го обновил към последна версия. Обърнах се към сервиза на Гармин, като лично занесох у-вото на място. Подмениха ми го с ново, но и то се самоизключва с топографската карта?!? И отнов сити-варианта работи без забележки.

Прави ми впечатление, че с топографската карта извън населените места ту се появява и изчезва растерен релеф (зелен фон със светлосенки). Това не се наблюдава със сити-картата, а също липсва и при 255-цата с топографска карта...

Почти 100% съм сигурен, че има някакъв проблем с картата и конкретния модел...

Ще съм Ви благодарен за някакви идеи по "казуса"

До: проблем с Nuvi 1350 и топграфска карта на OFRM Geotrade

Може да пробваш да намалиш детайлността на картата и/или да изключиш Contours от опциите за картата.

Коментар

popaaa, какво ли не пробвах. Намалях детайлността, слагах картата на външна памет, изкл. контурите, но без резултат... гаси се.... Писах на страницата www.karta.bg за проблема, но и двата варианта, които ми предложиха те - обновяване с последна версия на firmware и ако не стане - сервиз не дадоха резултат. Интересното е, че nuvi 255 работи без проблем с въпросните карти?! Нямам идеи вече

Коментар

Аз имам същиа проблем с нуви 1390т пробвах и с друг апарат от същата серия 1350 и тои забива през 10-20 мин и угасва влезнах в логовете на апарата и там пише RTL trap?

Коментар

До: Проблем с Nuvi 1350 и топграфска карта на OFRM Geotrade

Май ще има светлина в тунала за 13хх и 14хх!!!

Нов FIRMWARE 4.10

Change History

Changes made from version 4.00 to 4.10:
          • Added support for the ecoRoute HD accessory.
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Corrected an issue that can cause the unit to turn off and not resume until the power button is held for 10 seconds.
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Corrected an issue that sometimes made it impossible to select a country during an address search.
          • Corrected an issue so a via point can now be inserted between the current location and first via point in the 1400 series route planner.
          • Corrected several issues with Bluetooth connections.
          • Corrected an issue where the unit would ask for the Garmin Lock pin when connected to a computer if the pin was previously entered.
          • Corrected traffic on the opposite side of a highway generating traffic warnings.
          • Corrected an issue that could cause the Area C warning to not display properly when using Israeli maps.
          • Corrected to slightly increase the time before a loss of external power is determined to avoid false external power lost messages.
          • Corrected the ecoChallenge score to no longer display in bicycle mode.
          • Corrected the unit converter so it will no longer allow multiple decimal points.
          • Corrected incorrect handling of percent functions on the calculator.
          • Added support for fleet management interface 40 Data Cable for North America
          Дано се оправят нещата!!!!

Коментар

От: До: Проблем с Nuvi 1350 и топграфска карта на OFRM Geotrade

Излезна и 4.20. Колега би ли споделил оправиха ли се нещата при теб

Коментар

От: До: Проблем с Nuvi 1350 и топграфска карта на OFRM Geotrade

За съжаление - НЕ! Устройството сега се рестартира периодично. В рамките на 30-на мин. задължително се рестартира поне веднъж...... Безпроблемна продължава да е работата с CITY версията на картата.

Коментар

От: Проблем с Nuvi 1350 и топграфска карта на OFRM Geotrade

Попитах те, т.к. притежавам същото устройство, но не съм имал твоя проблем. Моето също веднъж ми го смениха, но и с предното не съм имал такъв проблем. Може би трябва още веднъж да ти го подменят в сервиза. При мен проблемът е с визуализацията - при движение извън града не ми изписва имената на населените места и показва само едни жълти линии. Би ли ми казал при теб как са нещата, т.к. в сервиза ми казаха, че за това устройство това било нормално-"политика на Гармин".

Коментар

Едно малко уточнение да направя - рестартира се само с ТОРО версията на OFRM. Попрочетох на няколко места из нета, че има и други със същите оплаквания за серия 13хх. Устройството ми бе заменено с ново, а не ремонтирано. Сменения навигатор имаше абс. същия проблем - гасеше се... Очевидно се касае за бъг във FIRMWARE тъй като във вер. 4.10 има следния ред в описанието на отстранените проблеми:

"Corrected an issue that can cause the unit to turn off and not resume until the power button is held for 10 seconds."

Точно такъв бе проблема - изключва се и след това трябва доста дълго да се задържи бутона за пускане... След обновяване с вер. 4.10 както написах по-горе изкл. премина в рестарт (поне по време на път само тръгва и навигацията продължава...). Във вер. 4.20 няма нови моменти относно софт. проблеми от описания характер така, че рестартиранията продължават...

На вашия въпрос - и при мен не се изписват имената на населените места в режим на навигация. Малко е дразнещо, но нямам идея защо е така. Известно време ползвах nuvi255 и там се изписваха имената на населените места...

Дано съм бил изчерпателен...
                  Поздрави!

Коментар

Колега marty17, смятам, че ти каза това, което много хора си мислят, но никой не смее да признае за истина. Колкото по-нова е дадена техника, толкова по-калпава е тя. GPS навигатори, автомобили и т.н. В конкретния случай - пореден недоволен от 13хх и 14хх-ките.... Ама айде дано нещата се оправят някак си, 'щото смятам, че въобще не е редно Гармин да пуска на пазара скапана продукция, за да разчита на оборот.

Коментар

ffilip, абсолютно си прав! От бързане да пуснат нови модели правят такива софт. бози. Лошото е, че и хардуерно нещата почват да куцат и става една драма.... Имам добър приятел, работещ в GSM сервиз, а там какъв цирк е с апарати от по 1000 и нагоре лева.....

В конкретната тема свързана с 1350-ката най-вероятно проблемите са на софт. ниво (или поне на мен ми се ще да е така) и рено или късно ще се оправят. Ама малко е изнервящо на час по лъжичка...

Коментар

Благодаря за отговора JMDP. Не е малко, а много дразнещо, още повече, че в градски режим не изписва POI точките. А още по-дразнещо е, че като влезне човек в garmin.bg да си избере модел тези "малки подробности"(за разликите между nuvi 255 и nuvi 1350 например) никъде не ги пише. И това, ако не е некоректност от страна на търговеца здраве му кажи.

Коментар

Здравейте колеги!
                          Днес и аз си взех 1350.
                          Засега не съм го ползвал на дълъг път.
                          След като прочетох темата и инструкциите на ОФРМ картата ми направи впечатление едно - в инструкциите на ОФРМ изрично е споменато ако се качи заедно с картата на Европа - то последната карта да се изключи.
                          Не знам дали това ще ви оправи проблема, но можете да пробвате.
                          Аз утре ще пробвам устройството на дълъг път и ще ви кажа след това дали и при мен се получава проблема.
                          Поздрави! ;-)))

Коментар

Здравейте
                            аз имам 1390т и имам същия проблем
                            и аз писах на гармин и на геотрейд и чакам отговор с решение на проблема
                            ако някои случайно намери решение нека да пише в форума

Коментар

Здравейте!
                              Пробвах моя 1350 на дълъг път и с включена само картата на БГ - ОФРМ 5.21, вариант само за на-пътища. Картата на Европа - изключена.
                              Нямах никакви проблеми - не ми засече нито 1 път, отвреме на време като че ли преминаваше от един квадрант на друг за 2-3 сек, но иначе никакви рестарти или загуби на място или посока.

Ще пробвам и с пълната версия - 102МБ. Първоначално я бях качил нея, но ми се стори, че нувито малко забавяше работа...
                              Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X