Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е да не намира нищо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нормално ли е да не намира нищо

Здравейте на всички.
    Купих си GARMIN nuvi 1250 с вградена карта на България. В комплекта от Мултирама нямаше карта вътре, но предполагам е нормално, защото си има кажена в GPS-a.
    Е утрепах се да въвеждам блока ми и квартала и не става и не става.
    "Няма намерено съвпадение" и това е.
    Опитах и по име на улицата, на която съм и пак нищо. А като зумна картата се вижда и номера на блока и името на улицата, и съседните блокове и всичко.
    Сигнал има фул.
    Та мисълта ми е, аз ли нещо бъркам или...? Да не би да трябва да правя нещо специално. Въвеждам си адресите на български.

До: Нормално ли е да не намира нищо

А в описанието на картата, прочете ли как се търси по номер на блок?

Коментар

Прочел съм разбира се.
      Пише да се въведе по следния начин: БЛ 21 Сердика
      Пробвах така или пък пробвах с името на улицата Камен Надреев. То изобщо не намира улицата. По принцип говоря, че не я намира. Няма съвпадение и това е.

Коментар

В описанието към картата пише блоковете да се търсят в "Интересни места" , а не в "Адреси".

Коментар

И при мен се получава често!
          Имам 250w - Garmin и често изписва "Няма съвпадение" за доста централни места, а по-късно намира къде по-забутани!
          Преди 2 години твърдо не пожела да приеме Смолян и след първите две букви упорито ме пращаше в Смядово.
          Преди година не прие адрес в Пловдив, който после се оказа главна улица, а много често ме показва "извън пътя", което ме кара да мисля, че се "губи".
          Ще ходя да му актуализирам, софтуеъра,защото напоследък ми го напомня.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

За блоковете може и да сте прави, но какво да кажем тогава за улиците?! Като зумна имената им се виждат, а то ми казва, че няма такава улица!!!
            Аз сега като съм го купил би ли следвало да го ъпдейтвам или картата, която има в момента е добра за работа. Все пак днес го взех.
            Ще опитам начина, по който казвате да търся блокове.
            Мисля да си взема кабел на първо време, за да разбера този сериен номер, който е вътре в GPS, защото няма външна карта, а картите на населените места са вградении и както пише в описанието да се регистрирам, за да имам безплтни ъпдейти.

Коментар

Ами то софтуера си го актуализираш у Вас с WebUpdater. На други места без приятели ще трябва да се заплаща за нещо, което е без пари.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Съгласен съм, че може би трябва да се ъпдейтва след време, но все пак не може да не намира улици, които са видими на картата?!
                Към кой евентуално да се обърна за съдействие, ако това не се промени?
                Утре ще го бодна към компютъра и ще се регистрирам. Може и да сложа карта допълнително пък да видим. Знам ли, чудя се какво да правя.
                Ако някой даде съвет, ще съм багодарен. Ако не... здраве да е.

Коментар

Пробвай да изключиш картата на Европа (най-вероятно и тя е вградена) и да пробваш да търсиш когато само българската карта е включена. Също така когато въвеждаш в коя държава да търсиш - увери се, че пише България, а не Bylgaria.

Коментар

Здравейте отново.
                    Регистрирах се в сайта www.karta.bg
                    Явно трябва да ъпдейтна до версия 5.11 на картата, но при опит да я сваля нещо не се получава и след 7-8 МБ просто спира да сваля. A картата е 13.2 МБ. , но колкото и опити да правих не успявам да я сваля цялата. Стига до около 60% и там просто спира да сваля.
                    Има ли друго място от където да сваля картата, за да я заместя със съществуващата, която имам качена на устройството.
                    И как мога да разбера с коя версия съм сега, както на картата, така и на софтуера на самият GPS?
                    Благодаря отново и ме извините, ако досадих с ламерските въпроси. Просто за сефте ползвам такава техника.

Коментар

Първоначално публикуван от ostavime Преглед на мнение
                      Здравейте отново.
                      Регистрирах се в сайта www.karta.bg
                      Явно трябва да ъпдейтна до версия 5.11 на картата, но при опит да я сваля нещо не се получава и след 7-8 МБ просто спира да сваля. A картата е 13.2 МБ. , но колкото и опити да правих не успявам да я сваля цялата. Стига до около 60% и там просто спира да сваля.
                      Има ли друго място от където да сваля картата, за да я заместя със съществуващата, която имам качена на устройството.
                      И как мога да разбера с коя версия съм сега, както на картата, така и на софтуера на самият GPS?
                      Благодаря отново и ме извините, ако досадих с ламерските въпроси. Просто за сефте ползвам такава техника.

Може да пробваш с друг браузър (Internet Explorer, Mozilla, Opera и т.н.), по принцип няма причина да не можеш да я свалиш. Ако все пак не стане пиши на e-mail-а за поддръжка на картата и те ще ти помогнат. Относно версиите - в менюто на GPS-а, в настройки, трябва да имаш информация както за картата ("Карта инфо" или нещо подобно), така и за версията на софтуера на самата навигационна система (GPS-a не е при мен и не мога да ти кажа по-точно). Най-добре би било да пуснеш WebUpdater (както казаха по-горе) и да сложиш позледната версия на софтуера на навигацията.

Поздрави!

Коментар

Понеже упражнението "сваляне", пък после "инсталиране" не ми е ясно мисля да отида на място да го свършат - с/у заплащане, разбира се!
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Оправих се с картата. Свалих я и заместих съществуващата. Това ясно.
                          Сега нещата изглеждат ОК с изключение на това, че не мога да ъпдейтна Firmware. Някаква грешка ми дава. Не знам, ще го мисля. Иначе сега си действа перфектно.

Коментар

От: До: Нормално ли е да не намира нищо

Вчера се сдобих и аз с nuvi 1250 и това което разбрах при търсенето е, че трябва да се смени първо държавата България да се изписва на български. По подразбиране е на латиница и при търсене на български нищо не открива. Въпреки това, след промяната пак не открива много от местата обозначени на картата.
                            [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X