Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с точността при Нуви 255

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с точността при Нуви 255

Здравейте онзи ден ми докараха гпс гармин нуви 255 от щатите но имам малък проблем с него. И с офроуда имам проблем, нещо не мога да си намеря стария акаунт и парола за да вляза и затова се регистрирах на ново...
    Та проблема ми е че навигацията изобщо не е точна. Дава и изобщо не ми харесва. Днеска се разходих за проба с включен трак да записва и грозна картинка, не се движи по улиците и изобщо не е точна. Като задържа в/у спътниковия сигнал ми изписва че точността е 10-13 метра което май е много ??? Доло ще кача трака, да уточня че вървях пеш посредата на улиците и пресякох парка (то се вижда), и леко ъгълчето на едната улица отначало... Но иначе пред другото време вървях точно по средата без да криволича много... Къде е проблема Ви питам ???? Да не се налага да я пращам пак до щатите, защото ми излезе златна като купих картата и ме е яд че не си я поръчах от тук
    Давайте предложения че и понеделника ми се налага да пътувам а не искам така да е...
    Благодаря предварително!
    С уважение, Мартин.
    Прикачени файлове

До: Проблем с точността при Нуви 255

10-15 метра е нормално състояние на нещата между сгради, но това обикновено не пречи на навигацията. На голо, открито поле, с видимост до целия хоризонт, точността на повечето навигационни приемници е 2-5 метра. Геодезичните са друга работа, но и друг начин на употреба, а също и други пари.

Коментар

Значи е нормално така ли ? Е добре има ли тогава смисъл да записвам примерно трак и да го пращам на офрм като той изобщо не е точен ???? Ако си погледнал трака ще видиш че ми показва че съм върху блока и че почти никаде не съм на пътя посредата...

Коментар

Аз не виждам нищо нередно в записа. Нормална картинка и то за пешком между сгради.

Коментар

Първоначално публикуван от MartoBs Преглед на мнение
          Значи е нормално така ли ? Е добре има ли тогава смисъл да записвам примерно трак и да го пращам на офрм като той изобщо не е точен ???? Ако си погледнал трака ще видиш че ми показва че съм върху блока и че почти никаде не съм на пътя посредата...
          Не се и очаква траковете да са много по-точни. В горите има тракове, правени при лоши условия, които имат отклонение 30-50м от реалността.

Коментар

Ако е нормално трийте темата, но аз се стреснах. Вървях през цялото време посредата на улицата а то.... Ще го пробвам и в други условия пак пеша за да мога да видя дали пак е така. Но имайте в предвид че е е някое нагъчкано място а си е по свободничко така, не е да е между 2 блока или нещо. Дано всичко е ок

Коментар

Тракът е съвсем нормален. Дори доста точен за градски условия.
              Ако разгледаш трака внимателно, ще видиш как се "привлича" от високите сгради като магнит. Типично поведение за така наречените "високочувствителни" приемници, които хващат сигнал и там където не трябва. Това се дължи на отразените сигнали от сградите. Няма приемник, който да работи вярно в такива условия. Не очаквай GPS-а да ти показва с точност до метър.
              "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Мерси много! Моля темата да се заключи и изтрие

Коментар

Здравейте!

Аз мисля, че има още нещо освен вече написаното. Апаратът е претърпял голяма промяна в мястото по земята от последната си работа. Алманахът би следвало да не е актуален за България - ако има съмнително поведение.

Препоръчвам, ако има възможност, въпросното устройство да е със заредена батерия, изключена опция за намален харчлък (ако има такава) и да преседи поне 45' на открит небосвод.

За такъв период от време и хубав сигнал, апаратът ще може да си актуализира алманаха и смятам, че ще започне да се държи по по-друг начин. Ако съм прав - връщане към Америка или повод за притеснение няма. Цитираният период е оптимален - няма простосмъртен наясно с дайджестите. Може и 2'-но пускане да съвпадне с пълен алманах, но в повечето случай не е така.

Успехи, Цецо.
                  Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

Първоначално публикуван от MartoBs Преглед на мнение
                    Мерси много! Моля темата да се заключи и изтрие
                    Голям егоист - на теб да помогнем, а други да не знаят? Никъде няма да ходи темата.

Първоначално публикуван от Tsvetkov43 Преглед на мнение
                    Здравейте!

Аз мисля, че има още нещо освен вече написаното. Апаратът е претърпял голяма промяна в мястото по земята от последната си работа. Алманахът би следвало да не е актуален за България - ако има съмнително поведение.

Препоръчвам, ако има възможност, въпросното устройство да е със заредена батерия, изключена опция за намален харчлък (ако има такава) и да преседи поне 45' на открит небосвод.

За такъв период от време и хубав сигнал, апаратът ще може да си актуализира алманаха и смятам, че ще започне да се държи по по-друг начин. Ако съм прав - връщане към Америка или повод за притеснение няма. Цитираният период е оптимален - няма простосмъртен наясно с дайджестите. Може и 2'-но пускане да съвпадне с пълен алманах, но в повечето случай не е така.

Успехи, Цецо.
                    Алманахът има единствената функция да подпомогне намирането на спътници в ефира. Няма отношение към работата на апарата след намирането на даже и приблизителното местоположение (първите три спътника). И не е свързан с определена част от Земята, а е един за цялата GPS система. Строго погледнато, може и без него, само дето всеки старт ще е "студен" (т.е. бавен).

Коментар

Не го знаех - простете!

... значи все пак има какво да се актуализира у NAVSTAR.

Спорна седмица, Цецо.
                      Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

Всъщност, малко се изцепих.

Виновен

Алманахът ИМА отношение и към работата после - но и за двете цели върши идеална работа произволно стар алманах - има някакъв контрол кои се нуждаят от актуализация и тези, които се нуждаят, излизат в хистограмата със сив цвят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X