Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Explorist 500 Magellan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Explorist 500 Magellan

Имам един такав gps, explorist 500 magellan и исках да му сложа карта на черноморието, след упорито търсене нищо не намерих даже и незнам как се качва. Обаче имам един iPhone 3gs, и видях че има няква програма за него на Navionics marine и си я сложих и си трагна и имам карти на черноморието. Някои зане ли дали мога да сложа картите от тела на гпса имам достап до тях в телефона мисля че са тези фаилове: 5G273XL.psg, 5G271XL.psg и тн. По принцип как се слага карта на magellan explorist 500 и има ли шанс тези карти да станат ако някои знае моля да сподели благодаря предварително ако стават веднага ги шервам някаде .

От: Explorist 500 Magellan

Съвсем наскоро ми изпадна чисто нов Magellan eXplorist 500 LE,
    съвсем "гол" без нищо, но "Ужасно красив приемник", както е написал tuono - https://htftp.offroad-bulgaria.com/t...60Cx_ME500.htm

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:49869573.magellan-explorist-500.jpg
Прегледи:1
Размер:30.1 КБ
ID:5505162

Без литиево-йонна батерия е в момента, има свалящо се "гнездо" за 3 бр ААА батерии.
    В ebay намерих добра оферта за литиево-йонна - колебая се дали 1 или 2 да си взема.

Име:ip1b.jpg
Размер:22.3 КБ
ID:5505163

Освен това намерих и mount kit за кормилото на мотора и такова ще поръчам -

Име:829w.jpg
Размер:19.0 КБ
ID:5505164

Оттам нататък остават картите.
    Доколкото разбрах от съвсем бърз преглед в интернет, картите за Magelan са - базова файл *.imi , а детайлните *.mgi
    Много малко е информацията във форума и интернет за това устройство и карти.

Относно устройството: версията на софтуера ми изписва, че е 2005 Thales Navegation, Rev. 5.2.03 Dec 15 2005
    Трябва ли като начало да търся актуализация на софтуера или и тази ще ми свърши работа?

Затова моля за помощ от запознатите откъде да започна. Надявам се информацията в темата да бъде полезна и за други колеги, въпреки че устройството не е много популярно.

Коментар

Че няма готови карти магелански карти в интернет - няма, ама чак пък само една да има..... и то откога......
      http://search.data.bg/ready/d228031a...sSetup2.12.exe

Коментар

Това чудо не е ли с Windows?
        Последно редактирано от ISG; 07-08-13, 06:13.
        Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
          Тона чудо не е ли с Windows?
          Не е! Системата е Thales Navigation.
          Изтеглих и инсталирах си MapSend - софтуер подобен на MapSource. Идентичен е, чете и създава трак-ове и т.н.
          Лошото е че няма никакви карти, никаква основа, не може и не чете нищо гарминско.
          Опитвам се от няколко дни да конвертрирам картата на BGMountains ......ама ми създава проблеми, не ще тръгне, какво ли не опитах.
          Иначе устройството е страхотно.....тцтцтц, еднакви характеристики е с Garmin GPSMAP 60CSx и си заслужава.
          HELP pls

Коментар

Успях да намеря сравнително по-нова карта, която става за Магелан Експлорист, предполагам и останалите устройства на Магелан.
            Картата на България е топографска от 2011г.,
            Купих я от платен сайт в който има страшно много топографски карти на региони, континенти, базови карти и т.н.
            Ето напримел какви топографски карти има за Европа:
            Alps, Austria, Azores, Balkan States, Baltic,Belgium Netherlands Luxemburg,Bulgaria,Canary & Madeira,Corsica,Czech Republic,Danube,France,Germany,Germany (light)
            Germany Hike&Bike, Greece & Turkey, Hungary, Iceland, Italy, Malta, Poland, Portugal, Romania, Scandinavia, Spain - Balearic Islands, Spain - Topo Hispania V1, Spain - Topo Hispania V2, UK & Ireland, Ukraine

Считано от днес имам платен 5 дневен период за даунлоад,
            така че ако на някой му трябва нещо - сега е момента.
            По-късно ще кача и няколко скрийн-шота

Коментар

Имаше някога някаква карта на България за Магелан, ама преди мноооооого години. Виж на страница http://www.parallelbg.com/magelan/magelan_gps.htm горе има някакъв линк, ама дали работещ - не се знае.

Коментар

Имаме едно служебно такова. Не съм го поглеждал от години и не съм сигурен дали е 500 но на изглед е абсолютно същото. Набутваха ги по някакви проекти за не знам си какво. Щеше да има някаква "централна система", незнам какви карти щяха да доставят, незнам какви данни щяха да се събират и обработват..... Но всичко така си остана, е след като си прибраха парите де .... .
                Поне тоя екземпляр дето е при нас е абсолютно "сдялан". Просто не става за нищо. 50 м грешка са дребна работа(това му е сигмата при 15 измервания) и показва поне 30 м във височина отгоре(винаги в +). След като му направихме "промоцията" беше хвърлен в едно чекмедже и стои там вече пета година.
                Не си губете времетго с него - мърда като умряла котка и лъже като дърта циганка.
                ОФБ ДБ X22SE
                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Ето и скрийн-шот от най-новата топографска карта на България от 2011г. която успях да намеря, съвместима с Магелан устройства, в случая с Експлорист 500.

Име:fgin.jpg
Размер:147.3 КБ
ID:5511381

Не изглежда много добре, доста е "бедничка"... и като цветове на отделните видове територии, наименования, местности, обекти, .....надморската височина е през 60 м., но има 5 междинни линии.
                  Най лошото е че няма пътеки и горски пътища, а основно за офроуд ми трябва....тцтцтцтц
                  С една дума - на космическо разстояние е от картата БГМаунтийнс, ама какво да се прави.
                  Като имаш хубаво устройство и лоши карти за него е така.

Все пак засега чрез гарминския Мапсорс и картата БГМаунтийнс правя трак-ове, който експортирам в eXplorist формат и се четат. Обратното също става.
                  Ето и пример:

Име:cta7.jpg
Размер:191.0 КБ
ID:5511388

Тук удрям на камък в опита си да променя цвета на трак-а, защото не се откроява ярко.
                  На снимката горе-долу се различава, но това е от магеланския MapSend.
                  Като го прехвърля в устройството положението става зле - цвета става един зелен, направо е трудно различим и ще е проблем при каране.
                  Търсих в настройките - и на софтуера и на устройството, но засега нищо......

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                    Имаме едно служебно такова. Не съм го поглеждал от години и не съм сигурен дали е 500 но на изглед е абсолютно същото. Набутваха ги по някакви проекти за не знам си какво. Щеше да има някаква "централна система", незнам какви карти щяха да доставят, незнам какви данни щяха да се събират и обработват..... Но всичко така си остана, е след като си прибраха парите де .... .
                    Поне тоя екземпляр дето е при нас е абсолютно "сдялан". Просто не става за нищо. 50 м грешка са дребна работа(това му е сигмата при 15 измервания) и показва поне 30 м във височина отгоре(винаги в +). След като му направихме "промоцията" беше хвърлен в едно чекмедже и стои там вече пета година.
                    Не си губете времетго с него - мърда като умряла котка и лъже като дърта циганка.
                    Не съм много съгласен с мнението ти. Има отклонение ест, но в рамките на допустимото.
                    Още повече, че на мен не ми трябва за геодезически замервания, а за каране по пътеки.

Основния проблем при Магелан е, че няма карти за тях - преповтарям се вече. Ако имаш нещо колега, ще се радвам да споделиш.

Ето тази топографска карта на България (пише че е 10.2011) е последната, "най-нова" която е за Магелан, в *.imi формат
                    Качих я тук - http://santiray.data.bg/p/files/Mage...0map%2010-2011

Така изглежда.

Име:hg4f.jpg
Размер:117.5 КБ
ID:5517702

Име:jwo1.jpg
Размер:44.1 КБ
ID:5517703

Коментар

Ползвайки описанието направено ей тук - http://www.msh-tools.com/magellanmapseng.html
                      изгубих повече от един ден в опита си да обърна гарминска карта във формат четим от Магелан.
                      То не беше инсталации, то не беше чудо.
                      Общо взето минах през инсталации на GPSMepEdit, MobileMapper Office (MMO), PText to SHP и още една няколко специализирани продукта, експортиране и създаване на шейп файлове, полиш формати и още една камара чудесии.
                      Естествено резултата не беше такъв какъвто очаквах. Спазвах плътно указанията и стъпките, но стигнах само до това да получа карта с изолинии, без цветове на територията, текстове, означения и още много други липсващи неща.
                      Това ми дойде малко в повече и съм до тук с опитите да си направя качествена карта за устройството.

Коментар

Колкото и упорит да е човек, винаги има момент в който осъзнаваш, че просто не си струват усилията.
                        Колкото и да е хубав и качествен Explorist 500 Magellan, накрая винаги стигаш до Garmin

Коментар

По принцип за Европа и частност България просто Гармин нямат много много алтернатива. Като цяло Магелан са добре за САЩ тъй като за там има доста карти. За Европа и България карти за Магелана е супер мъка да се намерят. Като цяло за Гармин вече има масово разни тулове за създаване на къстъм карти което никога не е било така с Магелан. Не че те имат лоши приемници. Даже по едно време бяха напред в това отношение спрямо Гармин но просто поддръжката откъм карти им куца отвсякъде и затова не са популярни. Например тази серия на Магелан http://www.magellangps.com/Store/Triton на мен винаги ми е харесвала повече от Етрекс серията на Гармин, освен това тази серия се появи година две още преди Гармин да пуснат по-новите си модели етрекси. Освен това серията тритон има модел с камера даже пак са компактни и работят с растерни карти подобно на Гармин освен това даже имат по-голям екран например от Етрекс серията. Недостатък им е че ползват отдавна морално остарелия Сирф 3 чипсет който е доста енергоимък макар и добър и са базирани ни WinCE платформа откъдето е и малкото им време на работа около 10 часа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X