Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гармин Нуви 250W - СД карта памет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гармин Нуви 250W - СД карта памет

Здравейте,
    Интересува ме каква СД карта да си купя за нуви-то (250в), а именно дали ще чете 4гб или само 2гб.
    Благодаря предварително

До: Гармин Нуви 250в - СД карта памет

Със сигурност (казвам го от личен опит, нееднократно пробвано) ще чете 4 GB SD-карта.

Коментар

Аз също имам Nuvi 250W. Подлъгах се и купих SD 4GB Transcend - не я чете изобщо. Моля дайте съвет.

Коментар

Пробвай я след форматиране. Чете със сигурност 4гБ, в момента използвам две и не съм имал проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
          Със сигурност (казвам го от личен опит, нееднократно пробвано) ще чете 4 GB SD-карта.
          Благодаря много за съвета. Купих SD 4GB, поставих я в устройството, създадох на нея директория Garmin, но като сложа карта не я открива. Къде греша? Трябва ли да форматирам първо SD-то и как ако трябва!? Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от vonidalim Преглед на мнение
            Благодаря много за съвета. Купих SD 4GB, поставих я в устройството, създадох на нея директория Garmin, но като сложа карта не я открива. Къде греша? Трябва ли да форматирам първо SD-то и как ако трябва!? Благодаря предварително.
            Аз не съм форматирал SD-карти.
            Файлът gmapsupp.img ли е, в директория Garmin ? Картата отключена ли е ?

Коментар

Не разбирам защо са ви тея големи 4GB SD -та като Гармин Нювито не разпознава по голям качен файл от 2GB (говоря за сборки карти .img) А относно самата SD 4GB я разпознава качете само снимки на нея в папка с име JPEG да се уверите!

Коментар

Току що качих CNEU2010.30 на SDHC карта 4GB "Apacer" и работи нормално на Nuvi710. Останалото място е пълно с MP3.

Проверете дали сте с последния ъпдейт на софтуера.

Коментар

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
                  Не разбирам защо са ви тея големи 4GB SD -та като Гармин Нювито не разпознава по голям качен файл от 2GB (говоря за сборки карти .img) А относно самата SD 4GB я разпознава качете само снимки на нея в папка с име JPEG да се уверите!
                  Не бива толкова категорично да се твърди това

Компилацията на SD card в момента ми е 2.2 GB и нещата са си по местата.

Според мен проблема се корени в друго.

Съвременните SD card са от типа HC - което, най-общо е свързано с бързодействието на картата. SD HC card не се разпознава и чете правилно от устройства, които не са предназначени за работа с такива карти.

Вероятно там е проблема, който не е невъзможно да се оправя с ъпдейт на фърмуера на устройството

С доста голямо притеснение поставих 4 GB SD HC card в моето Нуви200 , и с удоволствие констатирах, че работи нормално.

Успех!

Коментар

Благодаря за помоща на всички. Всичко стана ок. Трябваше да корегирам името. Чете 4ГБ и всичко е супер.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Не бива толкова категорично да се твърди това

Компилацията на SD card в момента ми е 2.2 GB и нещата са си по местата.

Според мен проблема се корени в друго.

Съвременните SD card са от типа HC - което, най-общо е свързано с бързодействието на картата. SD HC card не се разпознава и чете правилно от устройства, които не са предназначени за работа с такива карти.

Вероятно там е проблема, който не е невъзможно да се оправя с ъпдейт на фърмуера на устройството

С доста голямо притеснение поставих 4 GB SD HC card в моето Нуви200 , и с удоволствие констатирах, че работи нормално.

Успех!
                      Вероятно това е причината. Аз съм с Nuvi 250W и не само не чете карта 4 ГБ, а и забива и след това трудно се оправя. Картата е форматирана, а що се отнася до апдейт на фърмуера, такъв отдавна не е излизал за този модел

Коментар

От: До: Гармин Нуви 250в - СД карта памет

Здравейте.Аз също съм с нуви 250w, досега използвах една карта 128мб, но вече ми е нужна по голяма.Та искам да попитам каква карта за това нуви да си купя 2 или 4 гб? Защото на единия колега картата му работи, а на другия му забива устройството.Ако може и марката да упоменете ще съм по улеснен.
                        Поздрави.

Коментар

От: Гармин Нуви 250W - СД карта памет

Гледай да не е SDHC, а да е само SD.
                          SD е старият стандарт с който са съвместими всички устройства, в които физически влиза такава карта. Този стандарт официално поддържа карти не по-големи от 2GB, но има и 4GB карти, които отговарят на тази стандарт и са си само SD (без НС в името). По принцип 4GB SD карта не е точно по стандарта, и вътре май има два чипа по 2GB, които работят с общ контролер. Аз лично мога да ползвам само такива SD на един модел РРС, и съм търсил под дърво и камък такива карти. В 80% от случаите "магазинерите" не знаят че има два вида и не могат да ви упътят. Така че трябва да видите сами и да проверите. В софия в Плезио и Мултирама излизат разни стари и залежали партиди - а и могат да се видят и пипнат. Важното е да е само SD, а не SDHC. Препоръчвам също да форматирате картите на устройството на което ще ги ползвате, а не на windows-а, защото той може да прави доста повече фокуси, с които да не може да се справи после `хапаратчето. Само в случай че малката машинка не може да форматира картата - тогава го пробвайте на големия компютър. При това първо пробвайте FAT32 и чак ако устройството не я чете - пробвайте FAT (без 32).

В новия стандарт SDHC посмедните две букви идват от High Capacity, и на практика 95% от 4GB картите са по него. Няма карта, която да е повече от 4GB и да не е SDHC. Т.е. гарантирано карта от 8GB ще е SDHC а не SD. Същото за стандартите се отнася и за MicroSD картите, ако ще ги ползвате с преходник. Има MMC-карти, които са 4 GB и са съвместими съ стария SD стандарт, но ММС-то е вече екзотика и не се намира лесно.

SDHC има различни скорости, които се бележат като класове. Колкото е по-голям класът, толкова е по-бърза/нова картата, като обаче има някои особености с различна консумация на ток и съвместимост. Ако видите надпис Class на картата (или опаковката), то със сигурност това е SDHC, а не от старите SD карти.

И понеже рядко може да се намери точна информация за характеристиките на SD контролера, то най-добре да се пробва - и чак ако работи да се купи. Продавачите нямат много право да ви откажат, макар че не им е приятно да режат опаковките.

Аз лично бих посъветвал, да не се мъчите да търсите 4GB старо SD, които трудно се намират, а да си вземете 2 броя по 2GB SD, които лесно се намират. Картите се сменят много лесно според мен, а и никой не преминава българската граница със 100 km/h без да забави и да не може да намери време да смени картата.

Коментар

На Nuvi 250W със сигурност се четат 4GB Kingston HC, както и 2GB Apacer (на нея пише само SD, 60x). На голямата се чете без проблем Europe Recreational Map - 3 544 128 KB, един файл.

Коментар

Специални благодарности на yпоpuт и gr_kanev. Отивам и купувам веднага една карта и след това ще пиша какво е станало. Може би ще ми трябва още малко помощ за начина по който се форматират картите на УСТРОЙСТВОТО, защото до сега съм форматирал само на PC-то и то с HP Tool мисля, че беше програмката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X