Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS в лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GPS в лаптоп

Взех си лаптоп Toshiba NB100 с вграден GPS,има и вграден bluetooth на самия лаптоп, с операционна система Windows XP.Някой може ли да ми каже каква навигираща програма да му сложа за да го подкарам. С Гармин ще тръгне ли ?
    Последно редактирано от Garminn; 14-01-10, 20:29.

До: GPS в лаптоп

Да, пробвано! Само с GPS - a ще има зор, че на Гармин протоколът им е друг.

Коментар

Единственият зор с GPS-а е, че ще трябва код за отключване, за да работи с този GPS. Това за програмата Garmin Mobile PC. Не че другите не ги разбира, но само с гармински работи безплатно.

bluetooth не знам къде се вписва в схемата, но по принцип си е полезно нещо.

Коментар

има една програма транслатор за подобни цели. Иска кръпка .нет тройка. И самия mobile PC нещо го хаквахме с колегите, забравих какво точно. С безплатната карта за БГ. С Гармински GPS през USB закова с първия път. Блутута е гадна работа за тая цел - минеш ли през sleep на лаптопа и после иска ресет на компа. Събаря операционната система, предполагам blue soleil драйвера.
        Последно редактирано от Rabin; 14-01-10, 21:13.

Коментар

Аз имах предвид, че GPS-a ми е вграден в самия лаптоп, а не че е свързан чрез bluetooth или чрез USB кабел.

Коментар

Има доста софтуери за конвертитане на протоколите от GPS. Ето едно платено и едно безплатно предложение. И двата имат функцията "разделяне на сигнала от GPS" - няколко приложения ползват едновремено един GPS. Създават и виртуални серийни портове.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

GPS вграден в лаптопа софтуерно не се различава от GPS набоден на USB порт.

Коментар

Значи ако кача Mobile PC ще тръгне така ли да разбирам? Без други помощни прогарми......? Нещо по сложно за настройките при откриване на вътрешния ми gps приемник?

Коментар

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
                  Значи ако кача Mobile PC ще тръгне така ли да разбирам? Без други помощни прогарми......? Нещо по сложно за настройките при откриване на вътрешния ми gps приемник?
                  Ще тръгне, а дали е сложно, зависи от творчеството на авторите на лаптопа. Не би трябвало да е сложно.

Коментар

Еми инсталирал съм си до сега но на лаптоп който не е бил с вграден gps а свързан с gps buetooth receiver. Ако е сходно значи ще се справя.

Коментар

Същото е. Пропускаш борбата с bluetooth.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Същото е. Пропускаш борбата с bluetooth.
                        Амин.

Миналата седмица малко му остана на моя ресивер да провериме дали може да лети, зарди тоя блутут.

Ясене дай конкретна идея за GPS на USB
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Леле хора какви проблеми имате с Garmin Mobile PC с bluetooth незнам що ги имате вобще влезте в темата за Mobile PC тук във форума всичко е написано при мен с bluetooth gps Holux M-1000 си лети бeз грижа в самата програма има настройка bluetooth GPS давате да бачка с такъв и ако сте направили всичко както е описано в темата си бачка с всякакви ГПС без грижа.Ето я темата за които е пропуснал Garmin Mobile PC
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Амин.

Миналата седмица малко му остана на моя ресивер да провериме дали може да лети, зарди тоя блутут.

Ясене дай конкретна идея за GPS на USB
                            Имам някакъв световно неизвестен BU-303, работи, фирмата май е GloalSat. Имам и Bluetooth приемник, GBT-709, марка Altina - също световно неизвестна, и той работи. Не съм забелязал да работят различно или нестабилно.

Имам и Garmin GPS-72 - модел стар като стария завет, при това морски. Като се свърже през преходник към USB - същата работа. Той е малко различен от първите два - чува малко по-слабо спътниците, но пък при него е изчистено лекичкото помръдване по картата при стоене на едно място.

Какво те ядосва твоя?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ....Какво те ядосва твоя?
                              При мъгла и дървета в гората дава до 50 м разлика.

Като се връзва към компа ХР-то си избира някакъв порт по желание. Последния път отиде на СОМ13 а софта който подкарвах в момента не разбираше повече от СОМ10 и...греда. Тамън да полети и ме дръпнаха за някаква работа та се отърва.
                              Ета ти един трак, отиване и връщане по един и същи път да видиш колко е разликата.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/at...8&d=1261170144
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X