Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли софтуерно изкл/вкл на Nuvi 255W?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли софтуерно изкл/вкл на Nuvi 255W?

Вградих си gps-a Nuvi 255W, но сега е затруднен достъпа до копчето за пускане. Има ли софтуерно как да го пускам/спирам с някакви комбинации?

За сега мисля да му пускам и спирам зареждането и така, но не знам дали ще стане, утре ще тествам...
    Успях да го спра от сервизния режим /със задържане на батерията/ и после задържане на Изход, но не е удобно и не знам дали е добре да се прави.
    Има ли вариант за пускане или друг за спиране?
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

До: Има ли софтуерно изкл/вкл на Nuvi 255W?

Ако можеш направи една снимка как си го вградил.
    Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

При подаване на захранване (заряд) сам се включва. При отнемане те пита дали да се изключи. Мисля , че точно това ти трябва.

Коментар

Ами още експериментирам и не е за снимане.
        В сенника реших да го вградя. Първоначално само екранчето от вътрешната страна, а другите неща от външната, но сега му сложих и горната половина от кутията му около екранчето, за да се очертае визуално.
        Варианта с подаване на захранването от зарядното и спиране май работи...

Коментар

В крайно сметка варианта със спиране и пускане на захранването е идеален - включва се и дори и нищо да не пипаш отива на картата и си работи. При спиране пита дали искаш да се изключи или да продължи на батерии и се изключва, ако не пипаш. Свързах го заедно с автоматичното пускане на фаровете и винаги си се пуска и работи, предупреждава за камери, записва разхода... Захранването минава по кората до прозореца и си е скрито.
          Недостатъка е, че не може да се маха и другото - че е доста наблизо - около 30-40 см от очите и е трудно фокусирането на него и не може едновременно да го гледаш него и пътя.

Коментар

Дай една-две фотки , за да видим решението.

Определено е интересно.

Коментар

Ами ще снимам, но то няма кой-знае какво...

Сенника представлява основа от дебел картон, дунапрен от двете страни и мушама
              Като се изреже дунапрена, картона е здрава основа, за която залепих екрана с топъл силикон, а платката, говорителчето и батерията са от другата страна на картона /изрязах дупка за кабела. Нищо не пречи и както е цял да се закрепи за основата, малко повече ще стърчи, но не е важно. Първоначалната ми идея беше да се вижда само едно екранче сред плата и на неговото ниво, но жената порица дизайна и идеята отпадна Така че му сложих горната част от кутията, която го очертава визуално.

Захранването минава по колоната на прозореца, тавана, дупка в основата на планката за закрепване на сенника, и от ръба на сенника под плата до оригиналната букса. Долу под таблото си го оставих както беше, само го свързах с кабелчета... и това е.
              Последно редактирано от BAlexandrov; 17-01-10, 20:12.

Коментар

А как е с приемането на спътников сигнал непосредствено под покрива? Такава комбинация има богат потенциал за проблеми.

Коментар

Първоначално мислех да го вградя в долапче за очила, което имам ниско до скоростния лост, но там освен недостатъка, че се вижда от крадци, основното, което ме отказа е, че е лош сигнала и няколко пъти като минавах по Раковска/Гурко например мърда леко насам натам и започва безмислени преизчисления без да съм се отклонил от маршрута всъщност. Лошото е, че моя няма изход за антена.
                  На сенника хваща много по-добре. Когато е свален, платката с антената, които са от външната му страна, се изнасят по-напред от ръба на покрива и имат добра видимост.

Коментар

Снимах най-сетне...
                    Прикачени файлове

Коментар

Получи се интересен дефект - батерията умря. Като го изключвам и пита "Да продължа ли на батерии" взе да дава, че е слаба батерията и за 5-6 дена съвсем умря и при изключване от захранване вече директно спира. Това води и до студен старт после, който е доста бавен.
                      Защо се получи така е въпроса... Аз на практика не съм го ползвал на батерия - включва се с тока от зарядното, а при изгасяне на двигателя, спира зарядното и той си има таймер пита "Да продължа ли на батерии?" 30 сек и спира.
                      Мисля да си взема някаква универсална батерия. Неговата е Samsung SDI PGF523759A и e с три кабела, а универсалните, които гледам са с два, но мисля че трябва да стане Ей такава например http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT
                      Въпросът е дали става - някой знае ли. Място има
                      Другото е - предположение защо се скапа старата за 4 месеца, нещо мога ли да променя.

Коментар

От универсалната батерия можеш да си направиш батерия за GPS като изчоплиш контролерчето от неговата си и го съединиш към новата. Само внимавай +/- и това е. Добре е и контролерът да има топлинен контакт с батерията.

Защо се е износила толкова бързо - постоянно заредена и на горещо е най-лошата съдба на една литиева батерия. Там, където си я сложил, по-хладно няма да стане. Вариант е да се махне батерията и да се съхранява на хладно, докато потрябва. Но признавам, че не е хубав вариант.

Коментар

Да, точно разглеждах контролерчето на старата - то си е на отделна платка, но за какво ми е, необходимо ли е?
                          А че е лош режима лош е ама все пак от декември до сега не е била кой-знае каква жега макар, че точно сега се скапа като понапече слънцето...абе струва си да сменям батерията

Коментар

Не знам точно Гармин как са, но повечето устройства без контролера или не тръгват да зареждат, или не тръгват изобщо. При тези, които все пак тръгват без него, той все пак има защитна роля - без него литиевата батерия е една непредсказуема бомбичка. Устройствата, в които контролерът е вграден, като цяло очакват батерията да е запоена, а не на куплунг.

Коментар

Мерси!
                              Сега мерих батерията дава 3.73 V и пред и зад контролера, а зад него при окъсяване дава 8 Ампера ток Уж си е добре... хммм...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X