Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NUVI 205 vs. NUVI 255W, начинаещ съм, помогнете да избера.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• NUVI 205 vs. NUVI 255W, начинаещ съм, помогнете да избера.....

Здравейте на всички,
    както споменах в заглавието, начинаещ съм и... почти нищо не разбирам от GPS навигатори. Рових се доста време във форума, за да потърся необходимата ми информация, но... не можах да намеря точно това, което ми трябваше или... поне не в систематизиран вид, сред толкова многото информация.
    Та... на въпроса ми:
    Спрях се на тези два модела на Garmin. Честно да си кажа колебая между двата модела, най-вече заради цената, NUVI 255W е с около 100ина лв по скъп от 205 и... понеже не разбирам, не знам дали си заслужава да ги дам тези 100лв отгоре. Навигаторът, който ще си взема, ще се ползва предимно в България. От прочетеното във форума, ми стана ясно, че могат да се слагат допълнително карти, което ме насочва към NUVI 205 и ако евентуално ми се наложи след това да си сложа карта на Европа. Но... пък дали няма нещо допълнително в 255W, заради което си заслужава да си взема него. Бихте ли могли да ме посъветвате кое да избера, как стоят нещата със връзките със спътниците при двата модела, изчисляване/преизчисляване на маршрути, загуба на връзка и възстановяване след това. В сайта на Garmin видях, че при 205 модела липсват някои неща, които ги има при 255W: възможност за "Избор на клавиатура (Qwerty или ABC)", но... нямам идея какво е това, пак при този модел има и "ecoRoute™ (изчисляване на по-ефективен маршрут)", но... също нямам идея идея какво е това и би ли ми било полезно. Ще съм благодарен на всеки които ми обясни, даде съвет или насочи, кое да избера, и... дали и с какво NUVI 255W си заслужава повече пред NUVI 205.
    Благодаря предварително

До: NUVI 205 vs. NUVI 255W, начинаещ съм, помогнете да избера.....

Колега не съм много вещ в тези неща но да помогна с колкото знам... Nuvi 205 и 255W се различават основно с това че единия е широкоекранен а другия не (именно това означава буквата W отзад). Другата разлика е в вътрешната памет, 255W е няколко GB а на другия е MB, което ще рече че ако искаш да слагаш карта на европа примерно ще трябва да си купиш една SD карта (даже май е microSD за да бъдем точни). И основно това е, остави ги какво пишат по сайтовете и двата май са с идентични функции. Аз лично си купих 255W от щатите, но още си го чакам да ми го докарат. Човека каза че го пробвал и доста добро впечатление му направил на него. Като ми пристигне ще го видя и аз
    Дано съм помогнал с каквото мога, твое е решението. Предния ми GPS беше с нормален екран и не мисля че съм имал проблеми, но пък сега си казах като е новичък, нека да така

Коментар

Разгледай и nuvi 215W. Лично мое мнение но за разлика от 255w има блутут, а 255w има ФМ трафик който в БГ ще го ползваме след 20г. и двата са с 4.3 инчов дисплей. Големината има значение, според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от egeniv Преглед на мнение
        Разгледай и nuvi 215W. Лично мое мнение но за разлика от 255w има блутут, а 255w има ФМ трафик който в БГ ще го ползваме след 20г. и двата са с 4.3 инчов дисплей. Големината има значение, според мен.

+1
        Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Още един глас за 215W

Има най-адекватни възможности от евтините Гармини.
          "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Не зная 215W как е, но 255W има прекрасен приемник и хваща и слаб сигнал от сателити.

Коментар

Приемниците им са едни и същи. Разликата при някои е че продсказват положението на спътниците и по бързо се позиционират, а също така и глезотийките които съдържат, първия ми беше 250, в момента съм с 760 и съм много доволен, на брат ми ще му подаря за коледа един 215W.

Коментар

Ако боравиш с англииски а и за всчки които се интересуват това е една от наи-добрите сравнителни страници за Гармин. От нея има и линкове кум сравнителни таблици на Магелан и Том-Том
                http://gpstracklog.typepad.com/gps_c...ion-chart.html

[QUOTE=mitaka_t;958662]Здравейте на всички,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X