Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Флашване на Nuvi 2x5W с SG/MY фърмуер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Флашване на Nuvi 2x5W с SG/MY фърмуер

Понеже експериментите ми са от преди седмица и бжях позабравил поредността на действията ето една кратка инструкция примерно за китайската версия:
    1. Инсталира се версия 2.7 по RGN метод
    2. Инсталира се версия 2.9 по GCD метод
    3. Инсталира се версия 3.3 по GCD метод
    4. В експериментален етап с програмата за смяна на поддържаните езици от преди няколко поста - инсталира се версия 3.3 по RGN метод.
    Последната стъпка дава бъгове - за "след 150 метра" казва "след 1000 километър" и други подобни. Иначе програмата и езика работят ... що годе ...

п.п. Някой модер да смени името на темата на 2x5(W)(T)

Коментар

Без модификация т.е. преименуване на звуковите файлове в гласовата навигация няма да минем. Дори и с програмата на turboccc пак си реди цифрите както си иска. Иначе завоите си ги цели.

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
        ...
        Няма скритото менюто GPS SNR Logging, респективно HotFix - има WAAS, но не и HotFix
        ...
        Поздрави,
        В китайската версия 3.30, която поддържа всички интерфейс "глезотийки" и екстри на SG/MY и може би и Junction View има споментатото меню. А колкото до ХотФикс-а както споменах според ме е алгоритъм и е наличен във всеки фърмуер.

Коментар

В китайската версия 3.30, която поддържа всички интерфейс "глезотийки" и екстри на SG/MY и може би и Junction View има споментатото меню. А колкото до ХотФикс-а както споменах според ме е алгоритъм и е наличен във всеки фърмуер.
          Здравей mushutpat,

Не мога да отговоря какво е HotFix и дали това нещо е хардуерно, алгоритъм, част от фърмуера или някаква комбинация. Предполагам, че някъде е писано по този въпрос. Обаче по-любопитно ми е да попитам дали си успял да инсталираш китайският фирмуер? От коментарът, който си написал, ме навежда на мисълта че може би си успял
          ...
          Успях да изтегля и Garmin Online Center но проклетата шитня е на маймунски и се виждат само квадрати. Ако някой знае линк за английска версия моля да не го пази за себе си
          Да, изглежда тази програма е предназначена само за азиатските nuvi-та, така че може би няма да може да се намери на английски или друг европейски език. А мога ли да попитам от къде свали програмата? Междудругото сещам се за един бърз метод за превод на програми, за който ми спомена колегата icpart и който може да даде достатъчно задоволителни резултати. Това е една програма, мисля че се казваше Lango..., не знам си какво, използваща translate.google.

Поздрави,

Коментар

Аз със сингапурската версия на Nuvi205 стигам до "software missing" и за сега се отказвам. Възможно е нещо да бъркам с получаване на .rgn файла.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
              Аз със сингапурската версия на Nuvi205 стигам до "software missing" и за сега се отказвам. Възможно е нещо да бъркам с получаване на .rgn файла.
              Милстан, можеш ли да напишеш какъв е HwID на твоето nuvi 205? Може би от там да идва проблемът Също нали предварително си изтрил Voice и Text папките?
              ...
              Ако беше някой нов щях да те посъветвам да ползваш търсачката
              http://www2.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=5494

Поздрави,

Коментар

Проблем с възстановяването нямам.
                HWID - B0851
                Не мога да разбера сингапурската за кой HWID e? С папките и без папките все тая (при първия опит ги бях махнал) . За сега не ми се занимава повече , че тези дни ми трябва навигацията.

П.П. Възможно е нещо да не се получава с извличането на .rgn файла от GUPDATE.GCD
                П.П.П. Сега из архивите си намерих сингапурска версия 2.30 , ще пробвам и с нея.
                Последно редактирано от milstan; 09-01-10, 12:09.

Коментар

Да, с китайската версия съм. И бях писал как се слага тя - почва се от RGN с наи-ниска версия например 2.30 и после със съответните GCD до най-високата. Колкото по-ниска версия е RGN файла, толкова по-вероятно е да НЕ се стига до System Software Missing.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от mushupat; 09-01-10, 14:13.

Коментар

Ето и линка за Garmin Online Center

Коментар

нещо замря темата

Latest original versions for different HWID:
                      ID 1091
                      6.00 version
                      http://e-trex.info/fw/nuvi/2x5w/fw_n...91_en_v600.rar

ID 0827
                      6.10 version
                      http://e-trex.info/fw/nuvi/2x5w/fw_n..._v610+cure.rar

ID 0930 (SINGAPORE only!)
                      2.40 version:
                      http://e-trex.info/fw/nuvi/2x5w/fw_n..._v240+cure.rar

ID 0932 (TAIWAN only!)
                      2.50 version:
                      http://e-trex.info/fw/nuvi/2x5w/fw_n...32_tw_v250.rar

ID 0933 (JAPANESE only!)
                      2.20 version:
                      http://e-trex.info/fw/nuvi/2x5w/fw_n...33_jp_v220.rar

Коментар

Nuvi 660

Здравейте,
                        искам да попитам дали мога да флашна Nuvi 660 с софтуера на 765 и има ли смисъл. Цялата работа е заради задаване параметрите на камиона и по-доброто показване на отклоненията /с по-голяма стрелка/. В момента съм с версия 4.80 за Nuvi 660. Дали ще ми проговори на български ?? Машинката е Made in Taiwan.

Понеже съм си нуб може да не съм задал правилно въпроса да ме извинявате....

Коментар

Невъзможно е това , което искаш. Много пъти сме го писали. Прочети малко темички из форума.
                          А твоята навигация трябва да говори на български. Ако нямаш в менюто български глас си го изтегли от интернет с помоща на програмата WebUpdater.
                          П.П. А и без това в тези модели задаването на камион е безмислено , защото в картата няма вкарани съответните атрибути.
                          Последно редактирано от milstan; 08-03-10, 12:48.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                            П.П. А и без това в тези модели задаването на камион е безмислено , защото в картата няма вкарани съответните атрибути.
                            Грешиш. Макар nuvi 6xx/3xx/60CSX и др. да не ползват информация от картата за височини на мостове, тонаж и др., както nuvi 465, при тях има разлика в калкулирането на маршрут при зададена опция камион, от един обикновен навигатор, който има зададена само опция автомобил. Примерно 3xx/6xx не преминават през центъра на някой град, стремят се да избират по-главни пътища и магистрали за маршрут и др.

Коментар

Това го знам , защото имах Nuvi660 и Nuvi310, но ако мислите , че това е достатъчно карайте с него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X