Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зареждане на Garmin Nuvi 250W на ток

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Зареждане на Garmin Nuvi 250W на ток

има зарядни за мп3-ки в магазините те стават
    виждал съм такива по големите вериги за техника
    и си използваш кабела който ти е за връзка с пц-то
    Богат е този който е мъдър. Бъдете богати.

Коментар

Колегата milstan е разбрал най-точно моя проблем ! Пробвах с рестартиране - пак е същото ! При включване към компютър през USB работи нормално - мога да пиша в него и да чета от него. И пак това ме "гризе" - повреден ли е или софтуера се е бъгнал? Пробвах с "WebUpdaterforWindows_242" - след ъпдейта пак е същото. Моля Ви - помагайте!

Коментар

Ако не е гаранционен пробвай го отвори и му откачи батерията за известно време. Друго не се сещам.

Коментар

Ето линк, как се отваря:
          http://portatronics.com/guide/GPS-Re...placement.html
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Уреда не е гаранционен... Отворих го, разкачих батерията и го оставих в това положение близо 2 часа, след което го събрах обратно. Но пак не се предава - пак си показва, че е вързан с компютъра... Май ще се наложи да го пращам на сервиз ! Моля някой да ме насочи към по-компетентен такъв - телефон, адрес... Аз съм от Кюстендил. Благодаря предварително !

Коментар

Защо не си поиграеш малко? В момента на включване на уреда да му подадеш захранване , да задържиш бутона във включено положение докато се покаже точката за калибровка на екрана или там каквото ти дойде на ума. И чак тогава на сервиз.

Коментар

Днес ми направи впечатление, че когато записъх новата версия на 5,11 ВG при пускането gps започна да зарежда точно като, че е свързан с компа и след 30 сек. се върна към нормалното положение на зареждане на карти. За това си мисля да не би да си записъл нова версия на картата и да има проблем с този файл. Пробвай и това да запишеш на ново последната версия на картата.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Здравейте, приятели...!
                  Не зная от къде да започна ... с мъките и неволите ли или ... с типично българското некадърие...
                  И така карам директно към проблема:
                  Имах ядове с моя Garmin 250w, които споделих тук, но уви от глупост взех че занесох устройството на ремонт при "специалист" в "реномиран" сервиз - умишлено няма да съобщавам имена, нито пък каква сума ми взеха за ремонт... След намесата на "квалифицираните" майстори констатирах, че - GPSа вече за нищо не става !!! След няколко дена от вътре нещо все ме ръчкаше... Отворих го и ... какво да видя... ужас - все едно че с трактор е орано - за картофи...! Отлепяни елементи, нещо омазано като смазка(грес) ... липсва един чип, а какво ли е правен още един господ знае и стари баби... Това ме вбеси и хукнах към "трактористите" от сервиза. Луд скандал направих..., но без резултат - само нервите си изхабих ... и нищо повече...
                  Сега не знам какво да го правя...! Вършеше ми прекрасна работа...
                  Единствено което ми минава през ум е да потърся някой такъв със счупен дисплей и от двата да си окомплектовам един - работещ!
                  Много Ви моля ако някой има Garmin 250w с дефект в дисплея или ако има само работеща платка за такъв модел да ми пише на "лични" или да ми звънне на 0887586343.
                  Модераторите ще ги помоля да ми пуснат обява на съответното място с моя телефон и текст: "Търся Garmin 250w със счупен дисплей или работеща платка за този модел"

Предварително БЛАГОДАРЯ на всички които ще помогнат по някакъв начин !!!

Коментар

Първоначално публикуван от automobile Преглед на мнение
                    Здравейте, приятели...!
                    Не зная от къде да започна ... .........
                    Все още нямаш право на ЛС. А обява можеш да пуснеш ТУК.
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Имам Garmin Nuvi 250W. Същия като го включа, след надписа "Зареждане на карти" ми показва, че е вързан към компютъра (без действително да е вързан по какъвто и да е начин) и седи в това положение ! Моля някой по-компетентен да ми каже - това дефект ли е? Какво мога да направя...? Благодаря предварително на всеки отзовал се !
                      Мойто нуви 205 след качване на карта стана така.
                      но си е гаранционно и в сервиза ми го оправиха

Коментар

Сега не знам какво да го правя...! Вършеше ми прекрасна работа...
                        Единствено което ми минава през ум е да потърся някой такъв със счупен дисплей и от двата да си окомплектовам един - работещ!
                        Проблема е решен ! Намерих същия, но със счупен дисплей и ги обединих в един работещ. Благодаря на всички, които имаха желание да помогнат по някакъв начин !

Коментар

От: До: Зареждане на Garmin Nuvi 250W на ток

Колеги, прочетох темата и много ми допадна идеята за зареждане на Garmin Nuvi от USB. Оригиналното зарядно за кола от 12Волта струва 50лв, което е пладнешки обир. Разгледах схемата от руския сайт, намерих разглобяеми мъжки mini USB-B куплунзи и направих 'правилния кабел'.

Какво значи това?

От обикновен кабел USB се маха единия куплунг и се оставя само USB-A куплунга (това е най-масовия, широк, плосък вариант на USB куплунга). На мястото на отрязания куплинг от другата страна, се поставя разглобяем mini USB-B куплунг, какъвто се включва в GARMIN nuvi устройствата. Разглобяемия куплунг има 5 контактни пина (отпред) и 4 пера за запояване отвътре. Внимавайте, защото пин 4 не е изведен отзад за запояване! Моста между пин 4 и 5 се прави от предната част на куплунга, до стената му със задната част, където са перата за запояване. Така направен моста (спойката) не пречи куплунга да си влиза на необходимата дълбочина в женския USB сокет на nuvi-то. Потребните жила на кабела в случая са само две - Едното е за +5Волта, а второто е маса (GND). Цветовете на жилата респективно са червен и черен. Останалите жила се режат смело. Задължително пин 5, който е свързан с GND трябва, да има връзка и със ширмовката (екранировката) на USB кабела !!!

По описания начин вие се сдобивате с кабел за 2 лв, който позволява зареждане на nuvi + работа в навигационен режим.

Понеже става дума само за кабел, за да получа +5 волта, използвам троен разклонител за автомобилна запалка + вграден USB порт за захранване. Така, с кабела мога да използвам споменатия разклонител за кола или адаптерче от 220 волта към USB захранване.

Ако се напъна мога, да направя адаптерни преходи към какво ли не, даващо ток от 3.5 Волта до 5.5 Волта и по този начин, да захраня nuvit-o от почти всякакъв източник.

Цялата гимнастика предприех, за да поставя nuvi 265w на мотоциклета ми, с който обикаляме всяка събота или неделя...

Правенето на кабелчето е пипкава работа, но накрая ще останете доволни!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X