Обява

Свий
Няма добавени обяви.

garmin mobile xt генерира интернет трафик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• garmin mobile xt генерира интернет трафик

здравейте, имам нокия е71, на нея съм качил гармин мобайл ХТ, забелязах следното нещо: когато съм в чужбина и включвам джипиеса, веднага получавам съобщение от мтел за цената на GPRS трафика в роуминг. обадих се мтел и ми потвърдиха, че за периода в който бях в чужбина имам трафик на данни. опцията за онлайн ъпдейти, трафик и т.н. е изключена от настройките на софтуеъра. имам чувстото, че програмата "проверява" нещо като я пусна, защото при проверка на connectin manager-a след като пусна гармина ми дава, че няма активна връзка, т.е., гармина се е включил и се е изключил.
    очевидното разрешение би било да си изключа джипиарес интернета, но не искам, защото понякога ми трябва.
    някакви идеи?

До: garmin mobile xt генерира интенет трафик

Каква ти е настройката на опцията "Garmin Online Access"?

Имаш три варианта: Always, Prompted, Disabled.

Щом програмата ти прави трафик, значи има вероятност да си разрешил връзката (Always).
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Дали пък не е от aGPS-a, а не от програмката?

Незнам за този модел дали се спира, но ако може трябва да е някъде от там

tools>settings>positioning> AGPS
      LZ1GUS

Коментар

Първоначално публикуван от gusa Преглед на мнение
        Дали пък не е от aGPS-a, а не от програмката?
        Това също е напълно възможно.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Това също е напълно възможно.
          Дори по-вероятно, според мен.

Като е спряно, GPS-а загрява по-бавно. Сваля си алманака от сървър, вместо от спътниците. Поне при мен на NOKIA N85 е така.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: garmin mobile xt генерира интернет трафик

Или е от Garmin Online или по-вероятно да е от aGPS-а (assisted GPS), за да избегнеш проблема от настройките на GPS-а в телефона (настройки на локализация) махни "подпомогнат" и "в зависимост от мрежата", остави само "интегриран" или "bluetooth" GPS. Когато опцията за подпомогнат GPS е включена ти генерира малко трафик (около 6-10 кб) за да свали данни за спътниците, видими от твоето местоположение. В резултат на това свързването (при открито небе, а не в сгради) става за по-малко от минута. Ако опцията е изключена времето за свързване може да е от 2 до 5 минути, но не трупа трафик. Прегледай си настройките и реши дали да го изключиш или не. Мое лично мнение е, че много рядко се налага да знаем местоположението си толкова бързо, реално дали 1 или 5 минути - едва ли ще ни сбъркат.

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X