Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с gps-a на asus 535

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с gps-a на asus 535

От извесно време определянето на кординатите и позиционирането стана изключително проблемно.Ако преди това бяха необходими макс.2-3 минути сега и за 20 не успява.Направих му хард.ресет но нещата не се оправиха нещо не е наред ?

До: Проблем с gps-a на asus 535

Първоначално публикуван от nedy67 Преглед на мнение
    От извесно време определянето на кординатите и позиционирането стана изключително проблемно.Ако преди това бяха необходими макс.2-3 минути сега и за 20 не успява.Направих му хард.ресет но нещата не се оправиха нещо не е наред ?
    Колега, ако става въпрос за намиране на ГПС координати под открито небе, и 2 минути са много за този Асус. Моят се справяше за 30-40 сек. максимум. Според мен проблемът е хардуерен /да не си изпускал апарата?/ и трябва да го занесеш в сервиз. Иначе този модел разполага със страхотен ГПС приемник, който при мен поне много рядко губеше сигнал !!!
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Не съм го изпускал! Интересното е че работи свързва се но много много по бавно, губи връзка и не е както преди!

Коментар

може някъде да се разкачила вътрешната антена. Не съм сигурен дали ГПС приемника използва същата антена както и на ГСМ модула, но все пак имаш проблеми със сигнала на Мобилния оператор? Слаб сигнал при Wi-Fi?
        Кое приложение ползваш за генерирането на позицията за тези 20 мин. чакане?

Коментар

Между другото антената за GPS модула е съвсем различна от тази за GSM, така че нямат нищо общо. Колека да попитам при какво метерологично време тъй като например при много облачно или дъждовно време си отнема може да мине час дори да си засече спътниците, на мен например в такова време и особено ако си и в движение ми е отнемалок също доста време да се засече. При хубаво ясно време и при не преместван приемник най-бързо се лови сигнала. Също така има и голямо значение дали самия GPS приемник е изключван и например е пускан след известно време на нова позиция, тогава определено ще му трябва и повече време да си отчете данните за местоположението на спътниците.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
            Между другото антената за GPS модула е съвсем различна от тази за GSM, така че нямат нищо общо. Колека да попитам при какво метерологично време тъй като например при много облачно или дъждовно време си отнема може да мине час дори да си засече спътниците, на мен например в такова време и особено ако си и в движение ми е отнемалок също доста време да се засече. При хубаво ясно време и при не преместван приемник най-бързо се лови сигнала. Също така има и голямо значение дали самия GPS приемник е изключван и например е пускан след известно време на нова позиция, тогава определено ще му трябва и повече време да си отчете данните за местоположението на спътниците.
            Знам за тези неща ползвам gps-а почти 2 години не е от времето или, че е по време на движение. Може би наистина проблема е в антената!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X