Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Настройки на Гармин Колорадо 300!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Настройки на Гармин Колорадо 300!

Добре де хора аз ли съм толкова тъп че не мога да направя един маршрут или шибаното Колорадо 300 е голяма пръчка? С последната карта 4,90 съм. Може ли някой да ми обясни като на малоумен как да си направя маршрут от София, по магистрала Тракия, Карнобат, Бургас, Созопол, Приморско. Точно така я набирам през меню Други-Планиране маршрут и от картата указвам откъде да мина. После от меню Накъде? избирам този маршрут....убаво обаче около Чирпан ми чертае два пътя, на Карнобат не ме прекарва през новата магистрала, а през Айтос и маршрута София-Приморско ми го изкарва около 496 км а реално е по-малко с около 30-40 км.
    Струва ми се че настройките не са ми читави. Ще ви ги напиша тези които си мисля че са важни за рутирането:
    1. Настройки-Система
    GPS нормален
    другите са езика, тонове, интерфейса и типа батерии, те са ясни
    2. Настройки-Карта
    Ориентация /автомобилен режим/
    Автом.мащабиране /изкл./
    Детайл /нармален/
    Заключване към пътя /изкл./
    Към линия /Курс/
    3. Настройки-Рутиране
    Метод на водене /по път за разстояние/
    Изчисляване за /Автомобил/мотоциклет/
    Избягвайте /изкл./
    Преход извън пътя /авто/
    4. Настройки-Координ.формат
    Координ.формат /потребителска мрежа/
    Datum на картата /WGS84/
    Сфероид на картата /WGS84/

Моля, споделете как да ги направя ако не са както трябва. Благодаря на отзовалите се.

До: Помогнете ми с настройките на Гармин Колорадо 300!

Нямам голям опит с маршрутите, аз винаги си ползвам простото накъде? и крайна цел.
    Но това, което мога да предложа е, да смениш Метод на водене да е за време.
    Също така може да погледнеш настройките за избягване. Знам, че на места по-остри завои ги мисли за обратни и ако е отбелязано ги избягва - съответно чертае много странни обиколни маршрути.
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
      Нямам голям опит с маршрутите, аз винаги си ползвам простото накъде? и крайна цел.
      Също така може да погледнеш настройките за избягване. Знам, че на места по-остри завои ги мисли за обратни и ако е отбелязано ги избягва - съответно чертае много странни обиколни маршрути.
      Ако направя маршрута по този начин, ме прекарва по най-краткия маршрут през подбалканската, а аз искам по маг.Тракия. При моя случай през Чирпан дето ми прави двоен маршрут няма остри завои, все пак магистрала е. Направо съм разочарован от карта ли от Колорадото ли и ще го запокитя някъде и въобще няма да се занимавам.

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
        При мене с "накъде" става точно така:
        За разстояние - подбалкана;
        За време - магистралата;

Освен това:
        Координ.формат /hddd mm.mmm/ или някой от съседните.

Не мисля, че коорд. формат има връзка с рутирането, но по принцип тези са едни от най-широко използваните.
        Прикачени файлове

Коментар

До: Настройки на Гармин Колорадо 300!

Използвай рутиране по най-кратко време, а не по най-кратко разстояние. Ако пак не те прекарва по магистралата, прибави една междинна точка някъде по нея. Ако някъде по магистралата те отклонява, а ти не искаш, прибави още една точка някъде след отклонението. Така докато маршрутът те задоволи.
          Провери дали не е активирана опция за избягване на магистрали. Ако е активна, тогава забравяш да те прекара по магистралата. Изключи я.
          Това се сещам засега.

Коментар

От: Настройки на Гармин Колорадо 300!

Първоначално публикуван от valerko Преглед на мнение
            Добре де хора аз ли съм толкова тъп че не мога да направя един маршрут или шибаното Колорадо 300 е голяма пръчка? С последната карта 4,90 съм. Може ли някой да ми обясни като на малоумен как да си направя маршрут от София, по магистрала Тракия, Карнобат, Бургас, Созопол, Приморско. Точно така я набирам през меню Други-Планиране маршрут и от картата указвам откъде да мина. После от меню Накъде? избирам този маршрут....убаво обаче около Чирпан ми чертае два пътя, на Карнобат не ме прекарва през новата магистрала, а през Айтос и маршрута София-Приморско ми го изкарва около 496 км а реално е по-малко с около 30-40 км.
            Струва ми се че настройките не са ми читави. Ще ви ги напиша тези които си мисля че са важни за рутирането:
            1. Настройки-Система
            GPS нормален
            другите са езика, тонове, интерфейса и типа батерии, те са ясни
            2. Настройки-Карта
            Ориентация /автомобилен режим/
            Автом.мащабиране /изкл./
            Детайл /нармален/
            Заключване към пътя /изкл./
            Към линия /Курс/
            3. Настройки-Рутиране
            Метод на водене /по път за разстояние/
            Изчисляване за /Автомобил/мотоциклет/
            Избягвайте /изкл./
            Преход извън пътя /авто/
            Координ.формат /потребителска мрежа/
            Datum на картата /WGS84/
            Сфероид на картата /WGS84/

Моля, споделете как да ги направя ако не са както трябва. Благодаря на отзовалите се.

проблема ти най вероятно е в настройките колко кратки маршрути и му задаваш...

Коментар

От: Настройки на Гармин Колорадо 300!

Първоначално публикуван от hani_bmw Преглед на мнение
              Проблема ти най вероятно е в настройките. Колко кратки маршрути му задаваш?
              Това ли питаш или.....? За да не гадаеме, просто пиши като хората.
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X