Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PDA или PNA?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PDA или PNA?

Колеги помагайте! време е отново пак да се сдобия с GPS от предишния ми опит с две PDA устройства съм много доволен от тях,защо,защото мога да си кача всякакъв софтуер не съм ограничен от към типове карти(аз лично ползвам за софтуер Mobile XT,Ozi explorer,Navitel) нямам какво да изброиявам и разни други пдоробности които всички занем.
    В момента следя пазара на PDA и PNA устроиствата и ми е интересно при положение че ще ползвам машинката само за навигация какво да избера:
    PDA не ме блазни идеята за комбинирано устройство телефонс опция ПДА или ПДА с опция телефон
    или някое китайско PNA с windows ce който да отключа и да мога да си слагам нужния ми софтуер.
    Знам че мнения има много и все различни но моля споделете вашия опит с този тип устройства като цяло цените са близки но да речем че за малко по висока цена мога да се сдобия с PNA с по голям дисплеи което си е предимство но никога не съм ползвал подобно устройство и за това се двоумя.Опция от сорта на GARMIN Nuvi също не ми е подходяща защото се ограничавам от към ползван софтуер а на този момент колкото и да ми се иска пари за два GPS-са няма да мога да отделя.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

До: PDA или PNA?

Че то PNA-то е просто PDA със заключена функционалност. Отключиш ли го става съвсем нормално PDA. Разликата е нулева. Ако не ти се занимава с отключване, по-добре направо PDA. Ако не ти е проблем да губиш време за това и намериш PNA с по-добро съотношение цена/качество или с размер екран, който ти допада повече, след отключването ще си е съвсем нормален PDA. Остава отворен обаче въпроса с гаранцията... дали на PNA-то ще я признаят, ако установят, че е било отключвано.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да не забравяме че и PNA та са в пъти по-евтини от едно PDA устройство и затова като че ли в момента те са най на сметка след като се отключи устройството, пък относно гаранцията след подобна интервенция то е ясно че отпада освен ако не може по някъв начин после пак да се заключи и ако се наложи ремонт да се занесе така

Коментар

Ако ще е само за GPS аз лично бих избрал PNA, поради големия дисплей, по-ниската цена и живота на батерията.

Относно предимствата и недостатъците на PNA/PDA без да гарантирам на 100% (коригирайте където греша):

PNA vs PDA:

Плюсове: по-голям дисплей, по-бърз процесор (едва по-новите PDA имат CPU с над 400 MHz), по-ниска цена

Минуси: орязани (Windows CE срещу Windows Mobile при PDA), а от там по-малко възможности, липса на комуникация (освен Bluetooth) срещу WiFi, GPRS и т.н.

Аз лично на моя Acer P610 (PNA) по никакъв начин не успях да подкарам Garmin например. За сметка на това доста други програмки тръгват без проблем. Комуникацията с други уст-ва обаче си е проблем.

Откъм гаранция не би следвало да имаш проблем - след Hard Reset си зарежда оригиналния софтуер от ROM-а.

Поздрави

Коментар

Аз ползвам HP Data mesenger с ВМ 6.1 и засега съм доволен.

Коментар

Че то много скъпо бе колега! Средно вървят по 100$.

Коментар

Колегите са дали добра информация, така че работата е ясна -PNA с отключване. А аз си ползвам PDA с телефон и висчко е на 6.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

WLAN няма а?
                ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                lre-bulgaria.org

Коментар

Има и с WLAN:
                  http://www.wayteq.com/n800.htm

Коментар

Тази машинка показана от колегата milstan направо е убиец, аз мога д ати дам мнение за НР Ipaq 310 с процесор 600мгх вин-СЕ и сърфстар 3 приемник. Машинката въобще не се налага да се отключва, резулюция от 800/640 я прави направо чудесна за употреба, лови много бързо спътници. Има и блутут за сдвояване с телефон, но чесно казано в кола движеща се с 90-120 разговора през блутут не е никък приятен нито за водача нито за отсрещната страна, просто шумовете пречат много на яснотата на връзката, така че от блутута не се впечатляваи. Спокоино му се качва и ТОМ ТОМ и други подобни навигаци но без гармин ХТ тои върви само на вин 6, ако греша някои да ме поправи. Машинката като цена не е никък скъпа за това което предлага. Намират с еи на под 300 лева нова с гаранция мисля че съм я виждал 370. Престиджо също е евтин вариант за навигация но е доста дървен като изработка. Мио не е за предпочитане трудно се отключва и трудно се борави с него, колегата milstan незнам дали си спомня колко време борихме с него подсветката на едно мио и така и не я подкарахме
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Лично мнение основано на личен опит.

От няколко години в джоба си имам и ще имам GSM (обикновен телефон, за да си говориш безпроблемно, но с добавка Symbian) примерно Nokia E51 + GPS приемник на BT.

Предимства:
                      -евтино устройство, което така или иначе закупувате заради GSM функцията му
                      -добавяте евтин приемник който е много универсален (закачате го за новя си телефон, за новия нотбук, за покет и т.н., при нужда добавяте външна антена безпроблемно)
                      -ползвате без ограничения, когато шофирате кола към град който е непознат, вървите от паркинга до адреса който търсите, карате офф-роуд, вървите към в. Ботев и т.н.

Недостатъци:
                      -нямате големия екран (вярвайте той е само в минус, трябва му стойка, калъф, голям джоб, чупи се, не се пипа с кални или мокри ръце)
                      -нямате някой програми за Win (вместо Nokia Symbian вземете Samsung Windows)
                      -външен приемник (за мен това е само предимство)

Сравнения:
                      1. В колата
                      -кар навигация, спирам за да я сваля от стъклото и да напиша адреса
                      -с телефона все едно пиша SMS, не спирам движение
                      2. Точност на трак-а (приемника)
                      -устройствата с вграден GPS модул, особенно смартфоните имат слаб модул бавно се връзва и по-често губи сателити, няма вход за външна антена
                      -BlueTooth приемника е с добър модул и се поставя на по подходящо място при нужда, телефона в джоба - приемника на тавана или с верижка на врата, вход за допълнителна антена
                      3. Пеша
                      -телефона който така или иначе носите + кибритена кутийка
                      4. Ползвал съм много SmartPhone-и със или без вграден модул, PocketPC-та със или без вграден модул, Garmin както Nuvi-та така и ръчни Etrex и много TomTom, НО ВИНАГИ СЪМ ИМАЛ Symbian+BT GPS

В заключение бих казал Symbian+BT GPS задължително, а вече допълнително каквото си искате. Аз си карам мотора с Etrex на кормилото, а телфона и приемника са ми под дрехите и пишат трак-а по-точно.
                      Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Подкрепям горното мнение, и аз съм с Е51 +външен Holux m 1000.
                        Винаги е в джоба,навсякъде с мен,докато машинките с големите екранни обикновенно стоят в колите и не можеш да тръгнеш пеша из града или в планината с тях.

Като добавка батерията на Е51 при включен работещ Garmin издържа към 10 часа нон стоп, а батерията на външния GPS модул около 20-30 часа. Ако случайно ми свърши батерията на симбиана винаги мога да закача външния GPS към другия ми телефон, които е най обикновен само за говорене , с няколко GPS JAVA програмки)(Google maps, MAPNAV и др.)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X