Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчисляване на времето на пристигане с Garmin Nuvi и OFRM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изчисляване на времето на пристигане с Garmin Nuvi и OFRM

Колеги,

Някой има ли представа как се изчислява за колко време ще пристигнете от точка А до точка В?
    Подозирам, че е на принципа "всеки участък от път си има максимална скорост", но това дава много нереални резултати.
    Например, на много места имате ограничения 40 км/ч и 60 км/ч, като GPS-ът очаква да се движа там с 90 км/ч... Представете си колко голяма разлика се получава във времето за минаване на прохода Шипка, например.
    По магистралата също очаква скорост от 120-130 км/ч, което е трудно да поддържа петък вечер, когато някой с 52 км/ч реши да изпревари друг, движещ се с 51 км/ч.
    За градовете (особено София) и дългите светофари изобщо не отварям дума.
    За това, че повечето хора карат на повечето места с 20-30 км/ч над разрешеното също няма какво да се коментира...
    Но със сигурност, часът на пристигане често се случва да е мноооого далеч от истината... Вие какво мислите?
    Петър Събев

До: Изчисляване на времето на пристигане с Garmin Nuvi и OFRM

Моят опит с GPS дотук показва, че изчисленията са верни за сравнително ненатоварен път (липса на задръствания и т.н.). В крайна сметка, GPS-а (поне тези, които си споменал в заглавието) няма как да знае каква е натовареността на пътя в момента.
    В повечето случаи като тръгна на някъде, в началото GPS-а ми дава един час на пристигане, после този час се измества малко по-късно. Е, имал съм случаи да пристигна преди часа, отбелязан на екрана на GPS-а, но не е желателно да се експериментира.
    Както вече казах, винаги досега GPS-а ми е давал някакъв реален час на пристигане (отклонения от няколко минути не ги броим) за извънградско пътуване. В началото имах по-големи "закъснения" когато пътувах със служебната Лада.

Коментар

И според моите наблюдения, за извънградско времето е почти точно...+–5-10 минути, което според мен е достатъчно.
      То си смята по въведените ограничения на скоростта за избраните пътища. Ние караме обикновено по-бързо, то пък не знае за ограниченията 60, 50 и т.н. и накрая нещата се компенсират
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Момчета, предполагам говорите за извънградско, или поне за хубав прав път... Според мен за повечето планински пътища, повечето разбити пътища, както и повечето проходи, GPS-ът леко надценява шофьорите.
        За мен най-точно би било, ако разстоянието се изчислява на базата на осреднени реални времена, което обаче не знам доколко е възможно.
        Петър Събев

Коментар

За коя българска карта иде реч?
          В ОФРМ нарочно изкривяват скоростите по някои участъци, точно с цел по-реално поведение при рутиране.
          Аз съм забелязал, че точно в проходите уреда приема по-ниска средна скорост, като на практика часът на пристигане пак се спазва.
          Предполагам, че в проходите е заложена по-ниска скорост (едва ли е 90 км/ч).
          Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
          GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

имаме nuvi 250 i 250w в двата буса за 50 000 км в 95 % от случайте разликата във времето за пристигане ако няма задръствания или ако не спирате често е пренебрежима като закъснение,ако си изпреварвате машинката си карате доста бързичко при нашите опити да го правим рядко сме сваляли повече от 10 мин. за 200 -300 км.най вече нощем или рано сутрин но това не ни е основната цел и сме го правили само от скука.Ако искаш да си организираш полезно забавление пробвай колко можеш да намалиш разхода на колата си ако не се бавиш повече от 20-30 мин за 300км спряма навигацията.При среден разход 10/100 имахме шофьор който рядко падаше под 13 без да краде нафта а аз съм успявал да сваля до 8/100 за 50 000 км сам си избери каква глупост да си купиш без да ти дреме

Коментар

Нюви 200 със софтуеър 2.0 ми изчисляваше времето със скорост около 10 км/ч над разрешената, което е приемливо. След ъпдейт до софт 5.0 изчислява с доста по-висока скорост: градско 85 км/ч, извънградско 108 км/ч, магистрала 128 км/ч, прохода Шипка 70 км/ч по завоите и 93 км/ч по правите участъци. Наблюдението ми е в режим симулатор.

Коментар

Според мен са заложени усреднени скорости за движение при различните участъци на пътя. В България ако се спазват всички ограничения по пътя,КОЙТО НЕ СА ЗАЛОЖЕНИ В КАРТАТА НА СЪБИН, винаги надскачаш времето. В Германия миналата година по магистрала със 130-140 съм пристигал точно с +-5 минути. Истината е че времето на пристигане е ориентировъчно и зависи от много фактори. на моя NUVI265w съм забелязал по време на пътуване как се променя времето на пристигане според това как карам- дали спокойно или с 46 номер обувка върху газта.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X