Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nuvi 255w губи сателитите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nuvi 255w губи сателитите

Здравейте, от едно известно време имам проблем с навигацията, модела и е Нюви 255W, който се изразява в следното, сутрин започна много трудно да хваща сателити, седя на едно място по 10-15 минути докато намери сателит, това в началото го преглътнах, от едно известно време обаче проблема се задълбочи както си карам посредата на европейска магистрала при перфектно време ГПС-а просто загубва сателити и това загубване може да продължи както 30 секунди така и 4 часа. Пробвах щом загуби сателитите веднага рестарт, нищо, след това ресет и пак нищо, пробвал съм ресета с пръста в десния ъгъл и пак резултата е нулев, докато то просто не реши да си намери отново сателити всеедно нищо не е било Имам го от септември миналата година, работи до февруари супер безпроблемно и даже се радвах какви невероятни селски пътечки има където кола не беше стъпвала но ето този гаден проблем ми помрачи всичко, а тази навигация ми трябва понеже я ползвам ежедневно. Някакви идеи ?

До: Nuvi 255w губи сателитите

ie
    сервиз-

Коментар

ie какво ще рече ?

Колега със сервиза ми е малко трудно т.к живея извън БГ а направих грешката да си купя навигацията от там, та сега не знам дали тука биха зачели гаранцията, но ако сервиза е единствения изход ще отида до регионалния представител тая седмица да видя какво ще кажат

Коментар

Нека по-смирено ...да погледнем!

Симптомите които описвате невероятно точно за мен и коректно са типични за грешен, невалиден и/или непълен актуален алманах на констелацията в момента.

Това не е дефект!

При непълен или неактуален алманах ще 'виждате' номерата и нивата на сателитите но няма да бъдат използвани и апаратът няма да има FIX. Времената по канон са от 5' до 18' за все някой от сателитите над вас да "изпее" актуален алманах (но не пълен!). И ... за да не влизам в безинтересни цитати.. - направете така:

Оставете включен и без зададена задача-маршрут приемника на място с добра видимост към небето поне за 2 1/4 часа и напълно неподвижен. Кажете ако проблема продължава - аз лично се съмнявам към онзи бъдещ момент.

Ефекта е наличен и когато:

- приемника е неползван за известен период от време
        - в комбинация с горното - времето може да бъде пролонгирано много
        - при повторното му включване на място 'изведнъж' различно за него спрямо последното за него с/или повече от 3.5 градуса
        - при стартиране по време на движение и чести промени на курса и/или лоша видимост към небето
        - при лоша или отпаднала/невалидна backup батерийка
        - при неподходящ firmware
        - при успешно разположен GPS jammer - никога до сега не съм бил свидетел
        - при много високи нива на ел. напрегнатост на полето/ефира в близост (по твърдения на изпитано от мой познат) и при високи стойности на йонизиращи лъчения - не съм свидетел. (при нормален стратосферен полет на ~ 10'000 - 11'000 м ASL радиационният фон е вече ~ 400 микрозиверта за секунда при нормален в с. София например 13 - 27 микрозиверта за секунда!!!) GPS_ът ми там работи "та се къса" даже и в кабината за пътниците където ..... е доста оскъдна пряката видимост и т.н.

Гореизложеното с батерийката е лесно забележимо - при пускане няма ясна картина на констелацията и не показва номерата им.

Една добра идея-начин да се "ускорят" нещата по актуализиране на алманаха при първи и непълни изречения от страна на самите сателити е - избирането на ръчно на нова позиция за старт. Където е достъпно се избира - намирам се на ... може и от картата да се посочи мястото. Изчаква се в покой до пъви FIX и след това се ползва нормално и с удоволствие.

Успехи, Цецо.

P.S. ако продължават проблемите ви от този сорт - само оторизиран сервиз - най-добре тук на Garmin.

и още нещо - да не подминаваме фактът, че ескадрилата подменя активно старите сателити с нови ..... в начлото ще има подобни ефекти/дефекти ...., ама подире ще се приема доста по-лесно и устойчиво.
        Последно редактирано от Tsvetkov43; 12-05-09, 02:05. Причина: важно уточнение
        Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

Доста има исписано по този въпрос просто прочети -http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=42833&highlight=%E3%F3%E1%E8+%F1%E0%F2%E5%EB%E8%F2%E8%F2%E5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X