Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неправилно Навигиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неправилно Навигиране

Здравейте.защо Гармина ме навигира през накави междуселски пътища,в средата на гора / впрочем на пътя беше застанал един вълк/ можете да си представите за какъвпът ви говоря, / по този път не срещнах автомобил а и си личеше че скоро не е минавал/ пътя стигна до една бариера в някакво изоставено село и Гармина ми говори завии надясно а надясно има някакво подобие на път посипано с камъни,това неможе да бъде маршрут за автомобили участъка.Трябваше да стигна до ПРОХОДА НА РЕПУБЛИКАТА, а се озовах в средата на гората!Началната точка бе Трявна,въпроса ми е що за карта е това /определено off-road/,в настройките за избор на път кои варианти трябва да бъдат отментнати!и кои забранени!
    Значи преполагам ще ми кажете ами задай междинна точка,е аз ако знам през кой да мина за да стигна до прохода то защо ми Гармина!
    Може ди трабва да св забранят някой маршрути от устройството,бихте ли посочили кои.

До: Идиотско Навигиране

За изчисляване на марширута задай "най-бързо". Може също да дадеш и забрана на "напавирани пътища".

Коментар

Първоначално публикуван от bluesoleil
      Абе аз щях да целя вълка с него ама избяга!

Според мен в карта трябва да има забрана за маршрут по второкласни пътища което е пропуск!
      Не е пропуск
      Колегата ви го е обяснил, прочетете и упътването както на картата така и на ГПС-а и ще ви стане по лесно за ползване. На някой хора много им харесва да ги навигира през гората
      Това лесно може да се избегне.
      Успех

А за Стефан, ГПС-а е Разкош без който можем, Но ще ни е МНОГО по-Трудно! А човек с чук може да си строши и главата, значи ли че чуковете са вредни????

Коментар

[QUOTE=bluesoleil;708694]Здравейте.защо Гармина ме навигира през накави междуселски пътища,в средата на гора / впрочем на пътя беше застанал един вълк/

Освен това на машинката поне моята ,а вече е на три години си има избор и на машината с която пътуваш,това също дава и съответен маршрут,дали с л.а. или джип или камион.
        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

И така след тари тирада от заяждания един към друг,не видях отговор от така наречените "утвърдени участници",как да реша проблема /избране най бърз маршрут/,някой скромно беше направил забележка в по горен коментар за грамотноста в компютрите,нали не си мислите че след като си настроите Гармина и вече сте супер талантливи програмисти владеещи компютъра до безграничност!
          Кои са най подходяюите настройки
          по подразбиране са:
          /най-бърз маршрут/
          /и забрана за трафик,непавирани пътища,бързи ленти/

Коментар

Първоначално публикуван от bluesoleil Преглед на мнение
            И така след тари тирада от заяждания един към друг,не видях отговор от така наречените "утвърдени участници",как да реша проблема /избране най бърз маршрут/,някой скромно беше направил забележка в по горен коментар за грамотноста в компютрите,нали не си мислите че след като си настроите Гармина и вече сте супер талантливи програмисти владеещи компютъра до безграничност!
            Кои са най подходяюите настройки
            по подразбиране са:
            /най-бърз маршрут/
            /и забрана за трафик,непавирани пътища,бързи ленти/
            И при мен са така...и работи, освен това има режими, потърси ги и виж да не си в Извън пътя (май нещо такова беше), зареждам гадината сега и не ми се включва а забележките...тука всеки пише за неща от които разбира и не чак толкова, от теб зависи да отсееш житото от плявата за да получиш реколта
            ПП. А пък Стефан не се заяжда, той така си пише, все пак е институция и не можем да му се сърдим....
            ППП. ОК, включих го и го ровя...Инструменти>Настройки>Навигация>Предпочитан маршрут:Най-бързо;Отбягвания:Позволено. Тук са маркирани(отметнати) :Обратни завои;Трафик;Бързи ленти;Непавирани пътища. Ако е маркирано Инструменти>Настройки>Навигация>Предпочитан маршрут:Извън пътя, от там ти е и грешката. Или по-кратко разстояние, тогава омешва асфалтирани с черни пътища. Надявам се да съм помогнал, ако ли не : Инстументи>Помощ...или pdf файла на Сабин....инстуркция за работа с OFRM.
            Последно редактирано от bodo; 12-04-09, 18:03.

Коментар

Направих си настройките както са по подразбиране,понеже това е оптималният вариант за движение по автомобилни маршрути /имам предвид за коли/според мен:
              а именно
              /отбягвания-забранени са Бързи ленти и Непавирани пътища а за обратните завои е хубаво само за магистралите така че тази отметка не е нужна/

/И препочитан маршрут-Най бързо/
              Може би това са възможностите на картата и устройството,но за цена от 100 лева толкоз!И варианта за да те прекара от където желаеш е задаването на междинна точка.
              Благодаря за заинтересованоста на всички!Хубавото е че се работи

Ако не познавате маршрута зареждайте повече гориво и не забравяте че вълците са хищници!

Между другото вълците похапват и супер програмисти!
              Последно редактирано от bluesoleil; 12-04-09, 19:06. Причина: А

Коментар

Не знам точната цена на картата, купих си Гармина с инсталирана карта и засега ми пращат линкове за ъпдейт по мейла, но съм ужасно горд, че има такива ентусиасти, заели се с нелеката задача като рутираща карта на страната. А за вълка, ако си го снимал ти, браво, при толкова бракониери щом е оцелял. Докато не ме заръфа по крака не бих го застрелял, не съм го хранил аз, че да му определям съдбата. Винаги пълен резервоар и газова бутилка е задължително условие при напускане на населеното място, в което живеем. И, разбира се ГПС-а, като необходимата глезотия, в която се превърнаха и ГСМ-ите, и цифровия фотоапарат, лаптопа и куп други високотехнологични джунджурии.... Поздрави

Коментар

... не видях отговор от така наречените "утвърдени участници",как да реша проблема /избране най бърз маршрут/ ...
                  В същност, не е особено ясно какъв точно е проблемът, който трябва да се реши. Конкретна информация в първото мнение няма и от него поне аз останах с впечатление, че ГПС-ът е рутирал едва ли не по черни пътища. В същност, пътят от снимката има вид на поддържан и с доста прилично (за българските стандарти) асфалтово покритие (определено по-добро, отколкото доста улици в София). А пък това, че минава през гора не бих определил като недостатък, но това е въпрос на вкус ...

Между Трявна и Хаинбоаз магистрала няма, големи градове - също. Така че е нормално маршрутът да минава по междуселски пътища. Друг е въпросът, че някои 2- и 3-класни пътища, които на картите (вкл. и хартиени) са посочени като асфалтирани, в действителност може да са в по-лошо състояние от някои черни пътища. Това обаче GPS-ът, както и авторите на картата, няма как да знаят ...

... И варианта за да те прекара от където желаеш е задаването на междинна точка. ...
                  Наистина, точно това е вариантът. Иначе човек няма гаранция, че логиката, по която софтуерът определя маршрута, ще съвпадне с предпочитанията му.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X