Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв Garmin gps да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв Garmin gps да си купя?

Здравейте, трябва ми GPS, но не мога да определя кой е точния модел за мен. Ходих в представителството на Garmin, а там нямат дори ни най-малка представа какво продават.

Условията ми са следните:

- Да става за ръчно носене при ориентиране по пътеките
    - Батерията да държи прилично време, ако може да се слагат нормални батерии, по-добре.
    - Да може да ми даде позицията ми в момента (а не само координатите ми),
    - Да става и за в кола, когато е нужно
    - Да има много добър обхват
    - Да има подробна карта на България и на Хърватска

Гледам, че цените варират според броя на картите - ако може да си спестя някой лев като си взема модел с по-малко карти и после има начин да си "наточа" от интернет каквото ми е нужно, предпочитам този вариант.

Моля препоръчайте ми най-доброто за мен като имате предвид отношението цена/качество и удобства.

До: Какъв Garmin gps да си купя?

Лаконично, но точно, Garmin 60CSx.
    Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Аз съм с Etrex Legend HCx + OFRM.Ползвам го при същите условия и съм доволен.

Коментар

А за Oregon и Colorado какво смятате? Аз се притеснявам, че на тези препоръчаните им е малко екранчето...и Какво е OFRM? Карта, която трябва да си купя допълнително ли?

Коментар

Първоначално публикуван от thunderl Преглед на мнение
          А за Oregon и Colorado какво смятате? Аз се притеснявам, че на тези препоръчаните им е малко екранчето...и Какво е OFRM? Карта, която трябва да си купя допълнително ли?
          Не съм ползвал тези модели. На мен екрана ми стига. А за OFRM ползвай търсачката и чети,чети Не може всичко на готово.

Коментар

Colorado 300 отговаря на напълно на изискванията ти и е най-добрия избор в този клас. Ползвам го от една година и не спирам да се изумявам от възможностите му.

Коментар

Първоначално публикуван от Luca Преглед на мнение
              Colorado 300 отговаря на напълно на изискванията ти и е най-добрия избор в този клас. Ползвам го от една година и не спирам да се изумявам от възможностите му.
              Ясно, а правилно ли съм схванал, че ако искам по-подробни карти (OFRM) си купувам версия на устройството, която не е BG и отделно купувам OFRM картата и така на практика цялото нещо ми струва 30 лв повече от колкото, ако ползвам дефолтната BG карта? Или картата, вградена в BG версията е същата?

Коментар

Аз съм за Oregon 200 BG ,за мен в момента той е най-доброто решение между цена и качество
                - Карти вижте тук и тук, всичко което ви трябва
                - Това мисля, че също ще ви бъде интересно Oregon / Colorado
                - Както и невероятните статиите на Туоно

Поздрави,

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
                  Лаконично, но точно, Garmin 60CSx.
                  Още един глас за Garmin 60CSx, това е и предпочитания модел от сомалийските пирати

Коментар

Благодаря на всички, обаче, от къде да разбера има ли разлика между картата на BG моделите и тази OFRM? Ще ми върши ли работа за планината gps-a, ако съм с картата на БГ модела?

Коментар

Здравей приятелю!

Преди месец имах същите грижи като теб, а преди малко повече от два - никаква яснота, дори май предпочитах Магеланите... След доста четене и изключително полезните и уместни съвети, които ми дадоха тук стигнах до извода, че 60CSx е оптималният за мен вариант... Тук трябва да добавя, че доста важно условие за мен беше цената. Вече съм горд собственик на този модел, но не мога да дам много акъл за ползването му, защото ще ми го донесат края на май от САЩ... От там ми излезе с ~150 лв. по-евтин...

Така, сега на същността, горе някой беше казал, че ще е добре до почетеш... Ами прав е Астерих ти е дал линковете, които ще ти дадат информация за това което питаш и за още много...
                      Що се отнася до размера на екрана, разликата между скъпите Орегон/Колорадо и 60CSx е доста малка. В случая е важната отлика е качеството на изображението. Ако не те притесняват парите бих те посъветвал да послушаш Астерикс, той със сигурност ги разбира тези неща. Тоест Орегон 200 Бг. Освен, ако не предпочиташ Орегон 400 Бг с включени всевъзможни карти. Лично аз съм леко скептичен към тъчскрина на Орегон, та бих прдпочел Колорадо 300. В Германос го дават на много прилична цена с включена OFRM на Бг. За Хърватска ще трябва да дърпаш от нета. Има... Ако си закъсал и толкова не можеш да намериш сам - пиши на ЛС, но стига да се постараеш не вярвам да ти се наложи Има доста...

В резюме: и трите предложени по-горе модела ти вършат отлична работа. За планински условия тестовете на Тюно (https://htftp.offroad-bulgaria.com/tuono/Pages.htm) дават предимство на 60CSx, в градски - по-добре се държи Колорадо 300. Ако не ти е проблем разликата в цената (~200 лв, но Колорадото е с карта на Бг), от изчетеното през този месец (най-вече безценните съвети на Тюно) и изслушаните съвети от приятели геолози и планинари лично аз бих препоръчал Колорадо 300. Ако те убива цената - 60CSx

пп. Да, ще ти върши... до голяма степен... защото Бг. моделите (Колорадо 300 и Орегон 300 и 400) са с OFRM:-Р. Стандартна пътна карта на Бг, няма да свърши много работа... Ако ти трябва карта в М=1:50 и по-малък, и OFRM няма да помогне, ще ти трябват отделни "листове" за района. Няма "готова" такава карта. Карти с толкова голям мащаб се намират и в нета. Търси и чети. Хората, които са правили този форум грамотно, ясно и разбираемо са обяснили всичко което те интересува, за което много им благодаря:-)
                      Последно редактирано от karies; 09-04-09, 08:29.

Коментар

Colorado 300 ще е - решено е Благодаря на всички съфорумци за помощта и изчерпателната информация!

Коментар

Откъм издръжливост на батериите, Етрексите са най-икономични.
                          Откъм функции и екстри, Колорадо и Орегон са лидерите.
                          За механична здравина и устойчивост на атмосферни влияния в общи линии зависи с какъв пореден номер си го купил, та тук не може да се каже с достоверност кой е най-добрия.
                          Подсказка: Функционално Етрекс Виста и 60 ЦСх са напълно еднакви.

Аз ползувам Етрекс Виста НСх - цветен дисплей, доволно голям за ръчна работа, чувствителен приемник, слот за чипове с памет, което го прави гъвкав. Държи се стабилно в ръката докато оперирам с бутоните и джойстика. Като слабо място посочвам евентуално джойстика, въпреки че на мен лично не ми е създавал проблеми.
                          С един комплект алкални батерии издържа до към 24 часа. Сега ползувам акумулатори с 2200 мАч капацитет - с тях времето е малко повече - до към 28 часа. С три комплекта батерии (общо шест на брой) можеш да покриеш един уикенд, и то ако работи постоянно. Ако го изключваш, съответно времето става повече.
                          Пробвал съм го при студ, при дъжд, при силно запрашено - няма проблеми. Не съм го пробвал потопен във вода, казват, че плавал, въпреки, че не е проектиран за това. Все пак избягвай да го изтърваш в морета и реки.
                          Отзиви и коментари за него има из форума, може да поразровиш.

Относно картите - не зависи по никакъв начин от модела колко ще е подробна, колко актуална и т.н. Това зависи от авторите на въпросната карта. Конкретно ОФРМ е карта, която е първоначална идея на член на форума - Събин се казва. Сега той ръководи екип, който се занимава с усъвършенстването и. Във форума ще намериш координатите му, или може да му пишеш на лично. За другите карти има раздел Карти пак в този форум. Четеш, изпълняваш и песни пееш.

Това е, което се сещам за момента. Приемам въпроси.
                          Успешен избор и със здраве да си го ползваш!

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                            Откъм издръжливост на батериите, Етрексите са най-икономични.
                            Откъм функции и екстри, Колорадо и Орегон са лидерите.
                            За механична здравина и устойчивост на атмосферни влияния в общи линии зависи с какъв пореден номер си го купил, та тук не може да се каже с достоверност кой е най-добрия.

Аз ползувам Етрекс Виста НСх - цветен дисплей, доволно голям за ръчна работа, чувствителен приемник, слот за чипове с памет, което го прави гъвкав. Държи се стабилно в ръката докато оперирам с бутоните и джойстика. Като слабо място посочвам евентуално джойстика, въпреки че на мен лично не ми е създавал проблеми.
                            С един комплект алкални батерии издържа до към 24 часа. Сега ползувам акумулатори с 2200 мАч капацитет - с тях времето е малко повече - до към 28 часа. С три комплекта батерии (общо шест на брой) можеш да покриеш един уикенд, и то ако работи постоянно. Ако го изключваш, съответно времето става повече.
                            Пробвал съм го при студ, при дъжд, при силно запрашено - няма проблеми. Не съм го пробвал потопен във вода, казват, че плавал, въпреки, че не е проектиран за това. Все пак избягвай да го изтърваш в морета и реки.
                            Отзиви и коментари за него има из форума, може да поразровиш.

Относно картите - не зависи по никакъв начин от модела колко ще е подробна, колко актуална и т.н. Това зависи от авторите на въпросната карта. Конкретно ОФРМ е карта, която е първоначална идея на член на форума - Събин се казва. Сега той ръководи екип, който се занимава с усъвършенстването и. Във форума ще намериш координатите му, или може да му пишеш на лично. За другите карти има раздел Карти пак в този форум. Четеш, изпълняваш и песни пееш.

Това е, което се сещам за момента. Приемам въпроси.
                            Успешен избор и със здраве да си го ползваш!
                            В допълнение на горното: Може да се захранва от запалката на колата и тогава не хаби батериите.

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                              Приемам въпроси.
                              Аз имам такъв... Племенника ми, който е планински водач каза точно за Вистата, че не става за нищо. Поне в планината. Поради което му се налагало да взема 60 ЦСх-а на приятел, когато трябвало да ползва жпс. Там се зачудих на това което казваш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X