Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли разлика между навигационния софтуер GARMIN Mobile XT и GARMIN Nuvi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли разлика между навигационния софтуер GARMIN Mobile XT и GARMIN Nuvi

Здравейте,

интересува ме има ли някой представа дали има разлика като възможности и функционалност между навигационния софтуер GARMIN Mobile XT (който може да се качва на мобилни телефони, PDA, Prestigio Geo Vision XXX) и GARMIN Nuvi качен да кажем на PNA GARMIN Nuvi 255W.

Интереса ми е породен от необходимостта да си купя навигационна система за лек автомобил за туристически пътувания както в страната така и в Европа. Колебанието ми е между GARMIN Nuvi 255W и PRESTIGIO GeoVision 450.

Също така ме интересува дали OFRM картата на Събин може да бъде качена на не GARMIN устройство с качен GARMIN Mobile XT (да кажем на PRESTIGIO GeoVision 450) или си иска само GARMIN приемник?

Предварително благодаря за всяко полезно мнение.
    VW Passat 2.0-16V

До: Има ли разлика между навигационния софтуер GARMIN Mobile XT и GARMIN Nuvi

Голямо закъснение при преизчисляването на маршрут при GarminMobileXT. Изпускаш доста пресечки. Понякога картата се движи на подскоци.
    Аз имам всички видове навигации , но в колата съм все още с Garmin Nuvi. Това си е мое лично мнение!
    П.П. Горното го писах за навигирине в България. В Европа бих ползвал други навигации , например TomTom. В pocketbulgaria биха ти препоръчали IGO8 (но България все още куца).
    Последно редактирано от milstan; 23-03-09, 20:56.

Коментар

Точно поради това, че за различни случай различните навигационни софтури се държът по различен начин (за Европа - TomTom, за България - GARMIN благодарение на Събин , за Евопа без България по асвалтирани пътища iGo идеята ми е на едно устрйство да ги кача и трите с подборка от най-подходящите за всеки регион карти и POI и да си ги превключвам според нуждите.

За целта ценово оправдано като хардуер ми се струва PRESTIGIO Geo Vision 450, но ако версиите на навигационните софтуери за него са куци ... при разлика в цената от 6 лева с GARMIN nuvi 255W определено ще се копува GARMIN - все пак ми трябва работеща навигация, а не универсална играчка.
      VW Passat 2.0-16V

Коментар

С PDA DELL Х30 съм,624mhz процесор,с Гармин ХТ и нямам проблеми с картата на БГ.Т.е. при пда-та е важна и честотата на процесора.При Нуви серията,2хх понякога се забелязва по бавно опресняване на инфото.Това вероятно зависи и от конкретния firmware на машината.
        Пътят е целта.

Коментар

Някой от разликите: в ХТ има онлайн прогноза за времето, навигация по СМС, запис на трак...все неща които липсват в Nuvi

Коментар

За записа на трак .... моля , моля! В Nuvi има навигация по снимка.

Коментар

Не всички модели на гармин могат да записват трак

Коментар

Такааа, да обобщим - като НАВИГАЦИОНЕН софтуер разлика няма, разликата е само в глезотииките към него (общо взето безполезни).

Т.е. няма проблем да се качи GARMIN Mobile XT на PRESTIGIO Geo Vision 450 и при необходимост да се ползва с GARMIN-ските карти.

Ако някой ползва тази комбинация ще съм благодарен да сподели впечатления.
                VW Passat 2.0-16V

Коментар

Ползвам PDA-ASUS A696 с Mobile XT,както и iGO8(септември 2008г).Както Milstan беше писал,за БГ- Mobile XТ ,а за Европа и Турция- iGO8.Респективно той-TOMTOM.Имах и носител с TOMTOM,но го изгубих и не ми липсва заради богатото на информация iGO8.Интерфейса на последното е много пригледен и изключително интуитивен,с много добър 3D изглед на терен и сгради.POI-та също са доста,не мога да направя сравнение с тези на TOMTOM-а.Двата ми софтуера са на 2 сд-и карти,но смяната им не е проблем.Дали на 1 или 2 сд-и карти,ти ще решиш.Има отделна тема по този въпрос.Съвет-вземи устрйство,поддържащо различни софтуери,за да навигираш пълноценно.
                  П.П.На ПДА-то се пишат и тракове.

Забравих да похваля iGO8,за него има спийд камери както за БГ,така и за почти всички държави в Европа.Запис на тракове също.Поздрави!
                  Последно редактирано от Pacific; 02-04-09, 14:03.
                  Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Какво значи за Европа - TomTom, за България - GARMIN?!GARMIN E НОМЕР 1 ПО ЦЯЛ СВЯТ!
                    [SIZE=5][B]Nuvi 255W[/B][/SIZE]

Коментар

Доста погрешно схващане! Да не сте дилър на Гармин? Най-вече за картите е важно. Гармин доста изостават , и то точно за ЗападнаЕвропа. Един пресен пример:
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...3&postcount=51
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...418#post717418

Коментар

Колегата е прав донякъде - Garmin в момента е номер 1 по пазарен дял (с Tomtom си разменят лидерството от време на време).
                        Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                        GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

За този "параметър" съм съгласен , но откъде все пак имаш тази информация?
                          П.П. Да не е някое проучване на "Гълъб и Гугудка"?
                          П.П.П. За сега и аз ползвам GarminNuvi (за България) , макар че имам TomTom и IGO.
                          Последно редактирано от milstan; 25-04-09, 21:09.

Коментар

Garmin държат твърдо над 50% от пазара в USA, като той пък е около 1/3 от световния пазар.
                            В Европа Tomtom е лидер с продажби двойно над Garmin.
                            http://kansascity.bizjournals.com/ka...6/daily13.html
                            Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                            GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Пичове, не само картите са важни, важни са и
                              1.Рисийвъра - мисля че тука няма голяма разлика между гармин, том-том и т.н
                              2.Рутинг енджина - тука без спор Гармин е на 1-во място !
                              Прочетете малко ревю-та
                              http://www.gpsmagazine.com/
                              Това малко офтопик, би трябвало по точка 2 да няма разлика между Nuvi и XT
                              Относно забавянето при преизчисляването на маршрута да не забравяме че където има XT има или вграден гпс рисийвър в ПДА или телефон, който в 90% от случаите е по-слаб от този на Nuvi-то или Bloototh конекция между телефона/пда-то и ГПС рисийвъра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X