Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Vista и Nuvi 250W

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем Vista и Nuvi 250W

Здравейте,

купих си Гармин 250W и когато реших да го включа в лаптопа (за регистрация, а и ще дойде ден, когато ще трябва да си актуализирам картата на България) и ... греда: Двете устройства не си общуват. С Виста съм.

Правих с опит и на Windows XP - всичко е ток и жици, само дето XP беше на един колега, пък аз съм с Виста. Опитах да кача някакви драйвери от сайта на Гармин, но - даже не иска да се инсталира.
    Всъщност комп-ът изобщо не реагира при включването на Гармина към него.

Помощ!

Не ми казвайте да си махна Вистата - няма да стане, служебна е

До: Проблем Vista и Nuvi 250W

Аз ползвам Win 7 64bit. и всичко си работи.Мога да си ъпдейтвам Nuvi-то и избщо всичко е ОК!Е вярно е че Nuvi-то е 765, но не мисля че, това е голям проблем.Преди около месец имах Vista на лаптопа и също всичко си работеше!
    Последно редактирано от barir; 27-02-09, 11:57. Причина: допълнение
    Garmin Nuvi 860 T

Коментар

Свали си драйвери от гарминовска страница. Обаче ъпдейт с Виста наистина не работи.

Коментар

Свалих ги, но не могат да се инсталират изобщо – пускам инсталацията и така си висят (отвреме на време им казвам ОК;-) с часове... Да не са някакви неактуални?

Коментар

Че не трябва ли ОС да го открие просто като MASS STORAGE т.е. като обикновена флашка да речем? Това се отнася и за поставена СД карта в Нувито. При това драйверите са стандартните на ОС. Пробвал ли си дали чете УСБ флашки, дали виждаш СД карта, поставена в Нувито? УСБ кабелада не ти прави греди?

Коментар

Изобщо не го открива (както е с флашката) – тотално.

GPS-ът обаче реагира, когато го включиш - започва постоянно да се рестартира. Т.е.не е кабелът, а по-скоро проблемът е във Вистата – аз затова потърсих драйвери (от сайта на Гармин). но те не се инсталират – инсталацията трае повече от три часа, когато се отказвам и я прекратявам, защото просто не е нормално такова нещо.
            Подозирам, че драйверите в сайта не са актуални за мойта виста (или обратното де;-)

Коментар

Първоначално публикуван от stojtscho Преглед на мнение
              .......
              Не ми казвайте да си махна Вистата - няма да стане, служебна е
              Няма да ти казваме. Сам ще стигнеш до този извод!

Факт е, че Vista-та изпитва проблеми при свързването на периферни устройства. Ако не успееш да намериш съответния драйвер, не ти остава нищо друго, освен да смениш Вистата. Ако е Professional, имаш право на даунгрейд (безплатен) до XP.
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
                Ако не успееш да намериш съответния драйвер, не ти остава нищо друго, освен да смениш Вистата. Ако е Professional, имаш право на даунгрейд (безплатен) до XP.
                Уф, не това е целта на занятието...

Коментар

Е, другия вариант е да изчакаш малко, докато излязат драйвъри.
                  LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Незнам дали ще стане но пробвай като го включиш към лаптопа с кабела да изключиш GPS от бутона горе при мен по този начин спря да се рестартира .. успех

Коментар

Aз имах същия проблем само че с нуви 760, лаптопа който е на Виста не намираше въобще устройството,след като го свързах на компа който е на ХР инсталирах драйверите и РС веднага намери GPS-a

Коментар

Първоначално публикуван от plmko Преглед на мнение
                        Aз имах същия проблем само че с нуви 760, лаптопа който е на Виста не намираше въобще устройството,след като го свързах на компа който е на ХР инсталирах драйверите и РС веднага намери GPS-a
                        Т.е.инсталираш драйверите докато GPS ти е свързан към XP? Инсталацията не е ли върху компа, а не върху устройството?

(Другото, с копчето, ве че го пробвах - не помогна)

За ХР-то ще пробвам, стига да съм разбрал идеята ти. Аз вече го свързвах с ХРто на колегата (иначе не знам как щях да си открия номера на устройството;-)

Та при ХР-то двете устройства (гпс-а и лаптопа) си общуват – само не разбрах идеята ти точно: да го свържа с ХРто и да инсталирам тогава драйверите върху гпс-а ли имаш пред вид? (т.е.докато е свързан с ХР да му инстлирам драйверите за Виста)? Правилно ли разбрах?

Коментар

Първо инсталирах драйверите след това свързах устройството с компа и това беше,при мен така стана

Коментар

Благодаря ! Номерът мина:-)

1. Включих устройството към компютър с XP
                            2. На него (компа) вече беше инсталиран Web Updater
                            3. С WebUpdater-а актуализирах софтуера (не картата, а именно софтуера) на устройството до версия 5.0 (беше 4.5 като че ли)
                            4. Прехвърлих устройството на компютъра с Vista-та и
                            5. О Чудо! Всичко беше наред и вече лаптопа и устройството се разпознават едно друго

Благодаря на всички!

Коментар

И последна добавка:
                              USB кабелът трябва да е къс. Ако е над 1 метър - почва да се държи странно устройството

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X