Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с Nuvi 255w?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с Nuvi 255w?

написах да ми зададе марширут до летището в лондон,и ми казва че нямам достатъ4но памет.не ползвам sd карта сити навигатора и бг картата са ми в паметта която ако не се лъжа е 2гб.какво трябва да направя за да освобода място и да мога пълноценно да ползвам и картата на европа.И още един въпрос немога да намеря Германия ,като напиша само буквата Г и ми излиза веднага Гибралтар,защо нямам Германия ?благодаря на отзовалите се!
    [SIZE=5][B]Nuvi 255W[/B][/SIZE]

До: проблем с Nuvi 255w?

> за да ти се освободи достатъчно памет изтрий примерно ненужните езици за навигиране.
    > Германия се търси като Deutchland

Коментар

като свързах нувито с усб гледам че има две папки едната е voice drugata text и вътре гледам че са езиците мисля че това трябва да изтрия нали така?потвърдете че ме е страх да трия много много.и още нещо незнам дали да ги трия защото по нататък като го продавам да не остане завинаги без езици или то това си е в самата карта и няма проблем??

Коментар

Да, в папка Voice са ти езиците за навигация! Изтрий не нужните и ще ти се освободи място Ако те е страх да не стане нещо - cut>paste...езиците може да се възстановят и с WebUpdater после...

Коментар

Първоначално публикуван от dxristov Преглед на мнение
          написах да ми зададе марширут до летището в лондон,и ми казва че нямам достатъ4но памет.не ползвам sd карта сити навигатора и бг картата са ми в паметта която ако не се лъжа е 2гб.какво трябва да направя за да освобода място и да мога пълноценно да ползвам и картата на европа.
          Съобщението се отнася за скритата памет в устройството (RAM или Flash), няма смисъл да освобождаваш памет от потребителския Flash.
          Ресет на устройството би трябвало да помогне.
          От коя точка пускаш рутирането до Лондон?
          ---
          По другия въпрос - при мен на G излизат Gartsiya и Germaniya.
          Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
          GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

"Question: I get a message that says, "Unable to Calculate Route to destination." What does that mean?
            Answer:
            The message,"Unable to Calculate Route to destination", is usually displayed when trying to route to an area where there are no routable roads or when routing to an area where there are no detailed maps loaded to the device.

For example, if you try routing from California to Hawaii, the unit would give you an error because there are no roads to route on."
            FAQ, GARMIN SEARCH SUPPORT.
            Съобщението се отнася за скритата памет в устройството (RAM или Flash), няма смисъл да освобождаваш памет от потребителския Flash.
            Ресет на устройството би трябвало да помогне.
            От коя точка пускаш рутирането до Лондон?
            Макар че сигурно проблема на човека, е че няма сухоземен път от Европа до острова , разсъжденията ти ми станаха интересни...Та да те питам защо смяташ че няма нужда да се освбождава памет от "потребителския флаш" и с какво ще помогне рисет?
            По другия въпрос - при мен на G излизат Gartsiya и Germaniya.
            най-вероятно, защото е с CNE2008

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
              Макар че сигурно проблема на човека, е че няма сухоземен път от Европа до острова ...
              Има, има, пробвай - казва се тунел под Ламанша.
              ...разсъжденията ти ми станаха интересни...Та да те питам защо смяташ че няма нужда да се освбождава памет от "потребителския флаш" и с какво ще помогне рисет?
              При ресет се чистят и двете памети.
              най-вероятно, защото е с CNE2008
              Не е CNE2008, CNE2009 е .

Коментар

с цити нав.2008 съм и пускам точката от нас София до летището в англия,незнам с този ресет ме е страх всичко същото ли ще си остане,мисля че доста настройки ще се променят.Колега сигурен ли си че като дам ресет ще из4езне езиците да не станат нещата по зле,че скоро го взех гармина и много не му разбирам...

Коментар

И още един тъп въпрос имам каде в нувито мога да вида с каква карта на БГ съм е скоро го взех е незнам кво става много много.благодаря

Коментар

...незнам с този ресет ме е страх всичко същото ли ще си остане,мисля че доста настройки ще се променят.Колега сигурен ли си че като дам ресет ще из4езне езиците да не станат нещата по зле,че скоро го взех гармина и много не му разбирам...
                    Направи си backup на устройството за да не изгубиш нещо.
                    След ресет ще трябва да си възстановиш настройките, но това не е трудно.
                    И още един тъп въпрос имам каде в нувито мога да вида с каква карта на БГ съм е скоро го взех е незнам кво става много много.благодаря
                    Виж в "Настройки" -> "Карта" -> "Карта инф"

Коментар

написах да ми зададе марширут до летището в лондон,и ми казва че нямам достатъ4но памет.не ползвам sd карта сити навигатора и бг картата са ми в паметта която ако не се лъжа е 2гб.какво трябва да направя за да освобода място и да мога пълноценно да ползвам и картата на европа.И още един въпрос немога да намеря Германия ,като напиша само буквата Г и ми излиза веднага Гибралтар,защо нямам Германия ?благодаря на отзовалите се!
                      С Reset няма да ти се изтрие нищо то е като копчето на компютърат примерно като ти забие и да рестартираш ако другите клавиши са ти отказали да работят но и няма да ти се оправи GPS-a от него 100% Прочети темата тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%ED%FE%F2%E0 и го направи както е описано в темата и Voala GPS Calculating 100%

Коментар

Има, има, пробвай - казва се тунел под Ламанша.
                        Така е, прав си
                        При ресет се чистят и двете памети.
                        Пак си прав ! А аз имах чувство, че има връзка м/у флаш паметта и калкулирането на маршрута! Нещо от сорта на колкото повече свободно място има флаш паметта, толкова по-голяма възможност за изчисляване на маршрута ще има GPS-а...Но изглежда двете неща нямат нищо общо помежду си ...Но като си почнал, да те попитам тъй като май ти ги разбираш по-добре от мен, какво имаш предвид под това да се изчистят двете паметти? В смисъл от какво да се изчистят Също да те питам знаеш ли нещо повече за "debug mode"?

Коментар

като дам на карта инфо ми излиза city nav europa 2008 и под него ей това (1)ALL а как да разбера каква ми е бг картата?

Коментар

като дам на карта инфо ми излиза city nav europa 2008 и под него ей това (1)ALL а как да разбера каква ми е бг картата?
                            Като погледнеш отдолу под тая карта или над нея карта в същото меню

Коментар

Тук май е описано лечението http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...862#post250862
                              ---
                              ...какво имаш предвид под това да се изчистят двете паметти? В смисъл от какво да се изчистят
                              Нямам точна представа какво точно се случва, но ако имаш някаква представа от програмиране давам следните джокери:
                              - heap/alloc проблеми
                              - забравени temp data/files
                              - fragmentation
                              Може би системната памет постепенно се задръства, подобно на Temp папката в Windows.
                              Също да те питам знаеш ли нещо повече за "debug mode"?
                              Съжалявам, но не знам нищо по въпроса .
                              ---
                              Факт е, че колкото и сложен маршрут да се направи, той не заделя ресурс от потребителската памет. А този маршрут (при моя опит беше около 3000 км би трябвало да заема доста място).
                              После му сложих една отдалечена междинна точка, и - "...Няма памет..."
                              ---
                              Ето още http://www.gpspassion.com/forumsen/t...TOPIC_ID=65077

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X