Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nokia E51

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nokia E51

Здравейте

Май доста съм бос и въпреки търсенето не успях да намеря инфо за:
    1. Препоръчителна марка и модел за GPS с Bluetooth за връзка със симбиан телефони и ако някой може да сподели по-точно за Nokia Е51
    2. Всякакви карти и програми ли са съвместими със симбиан телефоните и външните приемници или зависи от приеника.
    3. Могат ли да се качват и картите на offroad България на Събин и как става закупуването им. А ако сменя телефона или приемника?

Благодаря предварително

До: Nokia E51

Прочети малко в www.all4smartphone.com и http://forum.pocketbulgaria.com и много от въпросите ти ще намерят отговор.
    Е51 е със операционна система симбиан 9.1. Много неща вървят на нея, само че има и доста ограничение. Въпросната машинка няма вграден GPS приемник и ще ти трябва още едно устройство.Всякакви приемници се закачат стига да имат блутут. Може да се качи гармин и картата на Събин. Ама си иска четене.

Коментар

От: Nokia E51

Здравей,не зная дали още те интересува темата, аз имам такъв телефон и ползвах външен GPS приемник, и като програма съм инсталирал Том Том 6.
      Това което мога да споделя като опит е:
      - желателно е да имаш зарядно за кола за телефона ( оа предпочитам да позлвам зарядни за 220 V а не такива за кола) и докато използваш телефона да имаш готовност за зареждане.Приемника също трябва да е постоянно включен към запалката. В един момент се получава ситуация при която трябва да зареждаш две неща...
      Може би при мен батерията на телефона е стара...,но факт е , че при Bluetooth режим заряда на батерията по бързо се изчерпва.
      Имам приятел който беше инсталирал друга програма и работеше малко по-добре от Том Том.
      -GPS приемници има различни - този който аз купих беше около 70-80 лв ( преди 2 години , сега може да са по-евтини ) , моят е "куче" марка но работеше добре.
      Напоследък не го ползвам, защото имам по голяма навигация на колата, а и чесно казано си е неудобство да носиш постоянно кабели, допълнителен приемник...
      Доколкото аз съм проучил, възможностите на телефона да се позва по този начин са доста ограничени , в сравнение с някоя навигация за около 200 лв.
      Като се започне с това че екрана е малък, понякога се губи сигнала, батерята на телефона се изхабява по-бързо, неудобно е ако някой ти звънне в този момент.....
      Това разбира се е лично мнение, и не ангажирам никого с него... , но по-рационално ми се струва да се намери друг вариант - отделна навигация.
      Успех

Коментар

От: Nokia E51

Горе долу звучи смислен отговора, но проблема е, че въпроса е от преди две /2/ години...
        Какъв е смисъла да изравяте двегодишни теми, за да трупате мнения?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X