Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nuvi 255W

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nuvi 255W

Наскоро излезе нов модел на NUVI - NUVI 255w. Някой има ли някаква по подробна информация за него.

До: NUVI 255w

Аз съм от няколко дни с него ... Това ми е първи GPS, така е нямам много база за сравнение, но ако наистина някои модели могат да откарат по 15-на минути за локация.. За сега този се справя за < 1 минута.
    Наистина показва ограничението , но не е 50км на всякъде в града. Днес примерно по ул. Боян Магесник ми показваше 40?!
    Доста бързо и преизчислява маршрута. Не знам как са другите, но този докато се усети, че не карам на където ми е казал и веднага раздава новите насоки
    Това, което не успах да установя е защо пишеше в характеристиките, че изговаря имената на улиците, а в действителност казва само на ляво/дясно?!
    Ако има нещо друго - питайте, с удоволствие ще пробвам и ще споделя!

Коментар

Свързването със спътниците е направо фантастично. Някой път даже и минута като време му е много. Има обаче една подробност, че помни местоположението им определено време / предостатъчно /. Независимо от това, даже и при загуба на връзка със сателитите, NUVI 255W я възстановява за отрицателно време. При NUVI 760 ми се наложи да включа допълнителна антена за подобряване на приемането на сигналите / в интерес на истината, не съм го сложил на най подходящото място /.
      От вчера и аз имам 255-ката така, че нямам по особенни мнения за този GPS. Все пак, първите ми впечатления до сега са само положителни.

Коментар

Първоначално публикуван от Vincent Преглед на мнение
        Аз съм от няколко дни с него ... Това ми е първи GPS, така е нямам много база за сравнение, но ако наистина някои модели могат да откарат по 15-на минути за локация.. За сега този се справя за < 1 минута.
        Наистина показва ограничението , но не е 50км на всякъде в града. Днес примерно по ул. Боян Магесник ми показваше 40?!
        Доста бързо и преизчислява маршрута. Не знам как са другите, но този докато се усети, че не карам на където ми е казал и веднага раздава новите насоки
        Това, което не успах да установя е защо пишеше в характеристиките, че изговаря имената на улиците, а в действителност казва само на ляво/дясно?!
        Прави ми впечатление, че при настройка на GPS-а на 3D графика на картата, не показва формата на терена. Не се виждат никакви POI точки независимо че е детаилноста на картата е настроена на максимум. И при теб ли е така? Забравих да пиша, че мойто NUVI е с качена топографска версия на картата на Събин. Този човек с неговия екип пак надхвърлиха всички мои очаквания по отношение на картата.

Коментар

GPS-а наистина изговаря имената на улиците, но само на няколко езика. В настройките тези езици имат окончания на имена на хора.

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85
            То и на моят 660 пише че може да изговаря имената на улиците и наистина ги изговаря!!!....
            Това което наистина ме интересува е дали може да те върне по оставената следа?.Доколкото си спомням от Геотрейд ми казаха че може да оставя ,ама нещо не успяха да ми отговорят конкретно дали има опция trackback...
            Открих, че можело да изговаря на езиците след които има tts (text tо speech) само, че от 40 езика на моя нито един го няма?! За да съм сигурен пробвах на английски, немски, руски и хърватски - нъцки!
            Колкото до следата - в настройките на картата има регистър пътувания и с една лентичка ти показва от къде си минал. Пробвах симулативно да ме откара от нас до НДК и после ме върна по същия път (ако това имаш прдвид).

Първоначално публикуван от makso Преглед на мнение
            Прави ми впечатление, че при настройка на GPS-а на 3D графика на картата, не показва формата на терена. Не се виждат никакви POI точки независимо че е детаилноста на картата е настроена на максимум. И при теб ли е така? Забравих да пиша, че мойто NUVI е с качена топографска версия на картата на Събин. Този човек с неговия екип пак надхвърлиха всички мои очаквания по отношение на картата.
            Показва я и на 3D, но си личи на мащаб от 5-8км. При по-малки стойности предполагам че няма как.
            И аз не успявам да ги водя (POI) в 3D. От горе се виждат от мащаб 80м.
            Картата ми е OFRM Bg Topo v4.50ML. До колкото смятам, че съм разбрал правилно, би трябвало тя също да е компилирана с Гармин, нали?

Коментар

Открих, че можело да изговаря на езиците след които има tts (text tо speech) само, че от 40 езика на моя нито един го няма?! За да съм сигурен пробвах на английски, немски, руски и хърватски - нъцки!
              Колкото до следата - в настройките на картата има регистър пътувания и с една лентичка ти показва от къде си минал. Пробвах симулативно да ме откара от нас до НДК и после ме върна по същия път (ако това имаш прдвид).

Показва я и на 3D, но си личи на мащаб от 5-8км. При по-малки стойности предполагам че няма как.
              И аз не успявам да ги водя (POI) в 3D. От горе се виждат от мащаб 80м.
              Картата ми е OFRM Bg Topo v4.50ML. До колкото смятам, че съм разбрал правилно, би трябвало тя също да е компилирана с Гармин, нали?
              Да, това е най новата версия на картата. Успя ли да я регистрираш. Аз още не съм, но сега ще се заема и с това.

Коментар

Първоначално публикуван от makso Преглед на мнение
                GPS-а наистина изговаря имената на улиците, но само на няколко езика. В настройките тези езици имат окончания на имена на хора.
                За сега като гледам, този модел не може да изговаря имената на улиците. Даже в програмата за ъпдейтване на Гармин не се предлагат такива екстри. Това да му е кусура. Аз и сега му изключвам говора, че някой път направо почва да ме дразни.

Коментар

Здравейте ! Купих си това устройство преди 2 дни и за сега съм много доволен , но не мога да се оправя със въвеждането на адреса . Пиша града , адреса , но ми изписва "търси навсякъде" или "няма съвпадение" . Нуждая се от малко помощ . Благодаря ви предварително

Коментар

След като не може да намери града и адреса от какво си доволен? Това е основната функция на устройството. Това беше шегичка.
                    Сега сериозно! Имаш ли инсталирана подробна карта на BG (OFRM Geotrade)? Търсиш на кирилица или на латиница (това е в зависимост коя версия на BG картата имаш инсталирана)? Виж в менюто кои карти са инсталирани: "Настройки > Карта > Карта инфо" и изключи картата на Европа (CityNavigatorEuropa200.
                    Поне веднъж позиционирало ли те е устройството?

Коментар

Здравейте при близо половим месец си закупих garmin nuvi 255w.Ползвах го предимно за Гарция,че ми се наложи да пътувам и останах доволен.Имам един въпрос които не мога да го разбера и ще се радвам ако ми помогнете.Въпросът е следният:Във GPS има една функция която се намира във Навигация.Самата функция е Отбягване и ми е позволено и са маркирани всичките неща във самата функция.Така ли трябва да е.

Благодаря предварително

Коментар

Всички неща които са отбелязани ще ги отбягва при калкулиране на маршрут. Примерно "ферибот" ако е отбелязано никога няма да ти начертае маршрут с използване на ферибот.

Коментар

Значи със една дума ако е задедено за магистрала никога няма да ме качи на магистралата а ще ме води по второстепенен път.

Коментар

Да!

Коментар

Днес и аз си купих NUVI 255W ,картата ми е на Геотрейд OFRM Geotrade TOPO v4.80 cyr, искам да ви питам с тази карта показва ли наличието на спийд камери на пътя в БГ разбира се или само европейската в Европа БЛАГОДАРЯ

Тази карта има ли OFFROAD пътища и ако да, то как се ползват изобщо
                              Последно редактирано от JC_Явор; 12-07-09, 22:47.
                              sigpic УАЗ-452

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X