Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Acer P610 4" GPS Unit - описание

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Acer P610 4" GPS Unit - описание

Привет,

от няколко дни съм с това устройство и искам да споделя впечатления и да опиша какво правих по него, за да спестя мъките на някой, решил да се занимава също с това.

Спецификации
    Processor: Samsung S3C2440A 400 MHz application processor
    GPS chipset: SiRF Star III AL chipset and firmware solution
    Memory: 64 MB SDRAM for system memory; 64 MB onboard Flash memory
    Power: 1200 mAh Lithium Ion battery; 3.5 h charging time empty to full
    Display: 4 inch screen (480x272 pixels)
    Audio: 1W built-in speaker
    Other: 3.5 mm stereo earphone jack; Mini USB 1.1 client (2.0 optional); SD/MMC slot (Supports up to 2 GB); Volume control hot keys; Main Menu/ Navigation hot key
    Software: Copilot 6 Live (Western Europe maps)

Out of the box устройството не ми върши работа, т.к. карта на БГ няма в 3-те диска към него.

Използвах линк от форума на PocketBulgaria, за да отключа устройството и вече имам Windows десктопа.

Реших на първо време да инсталирам iGo8 и се възползвах от линка в подфорума за карти.

Използвах софтуера SystemInformation, за да си направя меню (подобно на вграденото, което в момента не мога да използвам, т.к. твърдо е заложено да търси навигационния софтуер на \MyFlashDisk, където няма място за iGo и картите, а не успях да накарам iGo да си търси картите на друго място освен в папка contents).

На този етап и с оглед на цената (300 лв. включително доставката от Германия) съм много доволен от устройството. Устройството е бързо, 4" екран се вижда много добре, закрепването за стъклото е стабилно.

Все още не съм ползвал всичките му функции и не съм пробвал колко реално издържа на батерии и как се държи в гора, но скоро и това ще стане.

Прилагам, снимки на устройството (с оригиналното му меню) и отделно на новото меню (което скалъпих за 2 дни).

Ако някой се интересува от процедурата и софтуера за отключване, направа на меню и т.н. нека ми пише тук или на ЛС.

Ще споделям впечатления като понатрупам опит с него.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от nikidd; 06-04-08, 18:51.

До: Acer P610 4" GPS Unit - описание

Пробвай да сложиш iNavi 3.06, за него има хубава карта (т.нар. "карта на Pelala"). По руските форуми може да намериш по-нова версия 3.1, за "подкарването" на която ще ти трябва някаква специална сборка за WinCE на MultiDID, за да се лицензира програмата.

Тук във форума Milstan е "навътре" с нещата, така че можеш да се допиташ до него.

Сега има слухове, че има нова карта за iGO с добавени още 6 града.

Иначе моят съвет е да си сложиш и едно Ozi - и да си "направиш" сателитни снимки от Google Maps - ще си като Джеймс Бонд. Аз така съм сега в Пакистан, щото тук няма нормални карти - изполсвам сателитните снимки - нямат грешка! А съм сигурен, че Ozi-то "лети" на WinCE.

Виж тук във форума имаше една дискусия за едно Prestigio - там бях качил версия на iNavi и Ozi. За БГ има и доста добри руски топо-карти, както и може да се използват сканирани български карти (с единственият недостатък, че са стари). Има и отделна тема за растерни карти, в която има много дъвкани неща.

Коментар

Благодаря за отговора и съветите. Аз Ozi вече си го бях дръпнал, ама iNavi не бях и помислял да слагам. А какво ще кажете за TomTom?

Всъщност засега съм доволен от iGo, а т.к. имам още доста място на SD картата ще си сложа поне още 1-2 програми.

От днеска съм и с нов скин на Acer-а. Пренаправих един на HP iPaq 310 и ми харесва, сега си търся iGo8 скина на HP, но за 480x272 (т.к. оригиналния май е на 800x480).
      Прикачени файлове

Коментар

Хм ... Тая джаджа има ли други комуникации, освен УСБ ?
        Питам, защото на мен ми трябва някакво орязано компютърче с тъч, което ще правя на пулт за управление и ми трябва някаква връзка между него и централен компютър.

Коментар

Съжалявам, единствено MiniUSB. Но мисля и, че няма да ти свърши работа за това, което пишеш, освен ако не ти се занимава да му препрограмираш и ROM-а.

Имат обаче и други модели. Погледни им на сайта ако имаш възможност.

Коментар

Луд умора няма

Последното, което направих е да елиминирам PC-то от процедурата по отключване. На SD картата съм си сложил набор от програми и скрипт за отключване.
            Копирах cecmd.exe (TotalCommanderCE) под име \MyFlashDisk\Navigation\Navigation.exe.
            Сега след HardReset кликвам на бутона за навигация, отваря ми се TotalCommander-а, намирам си скрипта за отключване върху SD картата и го стартирам. Последния копира новия registry.dat, ъпдейтва регистъра, копира ми линкове към програмите на SD-то върху десктопа и в Start менюто и рестартира устройството. След рестарта имам Windows десктоп, и иконки за програмите и новото меню.
            Става за минута и най-важното е, че мога да го правя насред полето, без да ми трябва компютър.

Освен това си увеличих колекцията от програми и съответно менюто вече има над 30 бутона.

Коментар

Привет,

прикачам два архива:

1) Acer.zip - файловете за отключване, програми и др.
              2) Navigation.zip - папката Navigation, която да се постави в \MyFlashDisk

Процедура:
              1) Еднократно отключване и прехвърляне на файловете - от Acer.zip в папка Archive\Acer ползвайте Desktop_Free_Acer_P6xx.zip, следвайки процедурата описана вътре.
              2) След първоначалното отключване, копирайте всички файлове от Acer.zip на SD картата
              3) Преименувайте директория \MyFlashDisk\Navigation на \MyFlashDisk\Navigation_old
              4) Копирайте съдържанието на Navigation.zip в \MyFlashDisk

Менюто използва за навигация iGo8, което търси в \SDMMC\Navigation\iGo8\iGo.exe

В StartMenu\Programs на Windows има папка Navigation, в която има линкове към:
              1) \SDMMC\Navigation\iGo8\iGo.exe
              2) \SDMMC\Navigation\iNavi\navigator.exe
              3) \SDMMC\Navigation\Navigon6\MN6.exe
              4) \SDMMC\Navigation\TomTom6\TomTom Navigator.exe

които естествено не са в архива и всеки може да си свали сам.

При HardReset, устройството ще възстанови първоначалното си меню. За да отключите:
              1) Изберете Navigation
              2) В отворилия се прозорец намерете \SDMMC\Archive\Acer и стартирайте Unlock.cmd
              3) Следвайки инструкцията на екрана когато се появи клавиатурата, прочетете написаното на екрана и натиснете някой клавиш. В отворилия се TotalCommander преместете registry.dat от левия в десния прозорец, потвърдете копирането, потвърдете замяната и затворете TotalCommander.
              4) Потвърдете промяната на регистрите и устройството ще се рестартира
              5) Новото меню ще се отвори на екрана.

Отнема 20 сек. - проверено.

Поздрави

П.П.: Въпреки, че в прозореца за прикачени файлове пише ZIP и RAR до 30 MB не мога да прикача моя 10MB файл. Ако може някой да помогнйе по въпроса.
              Прикачени файлове

Коментар

Здравей очаквам няколко такива Асера
                ще се радвам ако ми изпратиш малко готови неща менюта игота
                ако има и инструкций ще почерпя
                маила ми е nookofis@gmail.com
                благодаря предварително

Коментар

Здравей
                  Единия архив беше развален но аз се оправих по най елементарния начин
                  влязох в регистрите и си изкарах скритата папка и си замених ексетата на копилота с иго
                  ама при изход от иго излиза менюто и ми светва една икона горе с стрелка
                  и не са ми активни бутоните на менюто
                  иначе пука че работи навигацията
                  знаеш ли кои процес се стартира като излезеш от програмата
                  ще се радвам на малко помощ
                  поздрави

Коментар

Здравей
                    Единия архив беше развален но аз се оправих по най елементарния начин
                    влязох в регистрите и си изкарах скритата папка и си замених ексетата на копилота с иго
                    ама при изход от иго излиза менюто и ми светва една икона горе с стрелка
                    и не са ми активни бутоните на менюто
                    иначе пука че работи навигацията
                    знаеш ли кои процес се стартира като излезеш от програмата
                    ще се радвам на малко помощ
                    поздрави

Коментар

Хм, кой архив е прецакан? Да ти пратя само прецаканото?

Относно менюто - да, като излезеш от iGo (всъщност каквато и друга програма да пуснеш от оригиналното меню е все тая) бутоните на менюто не са активни. Сега се сещам, че това беше проблема, поради който тръгнах да си правя друго меню.

Нямам идея кой е процеса, не ми се занимаваше.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                        Съжалявам, единствено MiniUSB. Но мисля и, че няма да ти свърши работа за това, което пишеш, освен ако не ти се занимава да му препрограмираш и ROM-а.

Имат обаче и други модели. Погледни им на сайта ако имаш възможност.
                        АМи като се има предвид, че работи Уиндоус СЕ, значи сигурно няма да е проблем да си компилирам някакъв РОМ като за мене и да си го ползвам за моите си цели ... Ще се поразровя да видя какво има ...

Коментар

работи с вифи карта пробвано
                          проблема е с приложенията
                          снимки от мен после че са на лаптопа
                          Стана ПИРФЕКТНА
                          поздрави и мерси
                          http://www.gpspassion.com/upload/VistaAurora.jpg

Коментар

Ти ми скри шапката направо!

Споделяй

Коментар

слагаш на картата това http://rapidshare.com/files/14200344...Release_27.zip
                              правиш си един acer autorun.inf в който пише open= mioautorun.exe
                              софтуера ти отключва пна то
                              и се инсталира
                              всичко се зарежда от картата
                              пробвай яко е
                              аз съм с п630
                              имам всичките по яки програми миопап3.3 иго2006 иго 2008 ТТ7 сигик ози (за в моя град с моята карта )дестинатор (ако нека има)
                              софтуера си върви с някои приложения .но някои трябва да си свалиш от нета
                              правен е за Мио устройства с вин це 4.2 аз съм с 5.0
                              поздрави
                              callto://Lord_Nook

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X