Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

    Здравейте,

    Имам проблем с откл на картите за този модел.Преди време има нуви и всичко си вървеше добре,но на този драйв вече 4 ч се опитвам да му кача карти и не става!!!Има ли нещо по специфично при тези модели ?

  • #2
    От: Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

    Да, на този и доста други нови модели не се виждат отключените по традиционния начин карти, имат защита в софтуера. Тя също трябва да се премахне, като се флашне уреда с пачнат софтуер. Естествено винаги има вероятност да умре, ако нещо се омота софтуера.

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

      Аз също имам сега същия проблем.На NUVI 250W,картите си ставаха,сега съм с Garmin Drive 50 , нищо не става! Разбрах за този софт,но при положение че устрийството ми е гаранционно ,дали има смисъл от това упражнение?
      Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

      Коментар


      • #4
        От: Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

        Аналагочен проблем и при мен картите на Нюви 255 W вървяха, сега на Драйв 50 не се отключват. Писах на ОФРМ, които отговориха изключително бързо и изчерпателно - лайфтайм абонаментът върви със съответното устройство, на което е била качена първоначално картата (ОФРМ), т.е. като умре устройството, както стана при мен, абонаментът вече не важи. За новото устройство се купува нова карта. Разбирам ги напълно, трябва да имат продажби, за да се развиват, но аз лично се чувствам леко излъган и занапред ще се въздържа от всякакви лайфтайм ъпдейти за грешни пари.
        Вчера пробвах Драйв -а с последната версия европейската карта и в София и в Пловдив - върви идеално.
        Не бързай ако искаш да стигнеш
        __________________________________
        Discovery II TD5 10P

        Коментар


        • #5
          От: Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

          Я пробвайте този вариант :

          Заключена карта и към нея отключване с UNL файл . Правих една навигация която не искаше да приеме отключена карта по никакъв начин и така стана .

          Коментар


          • #6
            От: Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

            Колеги, нека не се заблуждаваме - при устройствата от 2012 г. (ако не бъркам годината) нагоре беше добавена от Гармин допълнителна проверка за картите (отключващ код), извън unl кода, т.н. *****.gma файл, който съдържа също уникален код. Никой не успя да разбие кода (да създаде код генератор) или поне не публикува такъв в мрежата. Сещате се, че този gma код даваше надеждна защита срещу нерегламентираното използване на картите (копирането им от едно устройство на друго и елементарното генериране на unl код).
            Проблемът с gma кода беше решен по друг начин - беше създадена програма наречена gimgunlock, която елиминираше проверката на кода от gma файла, като изтриваше полетата за проверка (Мар Signature), заложени в самата карта. Програмата еволюира до версия 0.04.
            За да елиминират този проблем за устройствата от 2015 нагоре, Гармин създадоха нов вид защита, като включиха проверка в самия софтуер на устройството дали т.н. MSV (Map Signature Verification) в картата е изтрит. Защо не разбутаха софтуера на старите устройства не мога да кажа, но със сигурност имат много разумна причина да не го правят (най-вероятно е чисто икономическа, но сигурно има и софтуерен аспект).
            Този проблем (последния тип защита) за нерегламентирано използване на картите беше решен по същия начин, по който беше елиминиран gma кода - с промяна на софтуера и модифицирането му така, че да не проверява Map Signature. Но пък модифицирания софтуер при ъпдейт на софтуера от Гармин трябва отново да се смени с модифициран, защото проверката е заложена в ъпдейта.
            Последно редактирано от ISG; 03-04-17, 18:11. Причина: добавки за яснота
            Nothing comes from nothing...

            Коментар


            • #7
              От: Проблем с качването на картите на Garmin Drive 60

              Моля някои да ме насочи към колега да ми смени софта на посоченияGarmin Drive 60 срещу заплащане

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X