Здравейте, извинявам се ако темата се повтаря. От малко време притежава Garmin Nuvi40, но при движение по улиците не се активира функцията Lane Assist. Има ли някакви специални включвания на тази функция,необходими ли са допълнитетлни файлове и как мога да ги намеря? П.С Дочух за някакви JCV файлове. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Garmin Nuvi40 - LaneAssist
Свий
X
-
От: Garmin Nuvi40 - LaneAssist
Здрасти,
Lane Assist и JCV са две различни неща.
Lane Assist е функция, която показва в коя лента трябва да се движиш преди дадено кръстовище или пътен възел. Това става, като в горния ляв ъгъл се показват съответния брой стрелки, съответстващи на броя на лентите за движение. Тези, в които трябва да се движиш са ясно означени с бяло, а останалите са леко затъмнени. За тази функция не се изискват допълнителни файлове.
JCV (Junction View) е функция, която показва реална снимка на дадено кръстовище или пътен възел на цял или половин екран с означени в лилаво стрелки, указващи посоката на движение. Подобни снимки обаче няма за всяко кръстовище. Най-често има на големите пътни детелини, изходи на магистрали и други подобни. За тази функция са нужни допълнителни файлове .JCV. Но те са строго определени за конкретната версия на дадената карта, която използваш.
Ако имаш легален лиценз за картите OFRM Geotrade и City Navigator Europe, и двете функции би следвало работят при теб. С инсталирането на новите версии на картите се инсталират и допълнителните файлове.
-
Здравейте! Извинявам се, че се намесвам в темата, но да не отварям нова... Аз имам nuvi 50. Направих една екскурзийка в България изминалата седмица, 5 дни, 1500 км. Преди да тръгна занулих данните за средна скорост и изминато разстояние. Идеята ми беше да имам запазени данни за изминато разстояние и на самия трак. Снощи свързах ГПС-а с компютъра и с изненада открих, че имам данни за Active log само за 19-ти и 20-ти (последните два дни). Иначе ми излиза статистиката за цялото време, когато е бил включен ГПС-а. Някой от вас знае ли това устройство какви данни пази? Да не би да е само до последните 2 дни? Или аз не ги виждам нещо. Поздрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от yordancho Преглед на мнение... Снощи свързах ГПС-а с компютъра и с изненада открих, че имам данни за Active log само за 19-ти и 20-ти (последните два дни). Иначе ми излиза статистиката за цялото време, когато е бил включен ГПС-а. Някой от вас знае ли това устройство какви данни пази? Да не би да е само до последните 2 дни? Или аз не ги виждам нещо. Поздрави!Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар