Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с update на Garmin oregon 550

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с update на Garmin oregon 550

Дадоха ми едно такова устройство . Като се включи се показва логото на Гармин и после премигва в бяло и следва рестарт. Като цяло това са симптомите. При опит за флаш директно с firmware в RGN формат ми изкарва това съобщение ( като на устройството изписва за 1-2 сек loader ) .

Четох че тази грешка означава че програмата не знае къде да запише firmware в паметта. Вътрешната памет трябва да се поправи за да може да се качи новия firmware.

Въпроса ми е дали може да се оправи директно през USB кабела който може да се върже към устройството.

От: Проблем с update на Garmin oregon 550

Garmin cure 3?
    Nothing comes from nothing...

Коментар

Не става и с него , веднага се рестартира.

Коментар

Имах същият проблем, не го флашвах с правилния фърм и не ми даваше да го запиша. Има програма с която като се вкара в буут режим , си взема данни за версията и Id на фърмуера G7TOWIN . Има писано как става някъде из форумите. После пак ми извади съобщението , но накрая стана и като го налях с каквато ID версия трябва си тръгна. Интересното беше, че го оставих изключен 10-15 мин и тогава си я зареди правилно и запали. Това с оставянето вече го забелязвам на 3-то устройство, не става както трябва веднага след флашването. Почти ги бях отписал уредите и съм се отказал, като си викам айде да се пробвам за последно, след като ми е минало ядосването 10-15 мин и си тръгват от раз. първият път си викам- случайност, втория път си имах едно на ум и сега вече си правя заключение, че явно трябва да се изключат за по-дълго време за да се ресетне чипа или да си отрази правилно новият запис, или нещо такова.

Коментар

На това устройство като се задържи power бутона и влиза в боот режим , не му трябва програма. Иначе го пробвах след 15 мин да го флашна се същата работа. Пробвах и през половин и 1 час. Пробвал съм да го флашна и без и със батерии се тая. Вече ще го отписвам май.

Коментар

Програмата която съм ти писал не е за вкарване на уреда в бут режим, трябва да го вкараш ти и след това с тази програма се сваля HWID на фърмуера и версията, защото има уреди с различни HWID на фърмуера. Забележи, че HWID на фърмуера и версия на софтуера са 2 различни неща. Кое е твоето HWID и версията с която е сега на софтуера и откъде знаеш какво се опитваш да му налееш, ако просто си го свалил от някъде без да знаеш какво ти е HWID -то.
            Трябва да са еднакви HWID иначе - батал тотал анал

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X