Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем след ремонт гармин 765Т!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем след ремонт гармин 765Т!

Здравейте,след едно офроуд излизане Garmin 765T започна да гасне само дисплея при леко натискане в долната средна част на дисплея,гасне само дисплея,устройството продължава да работи,навигира и т.н
    Така го ползвам от 6 месеца но в четвъртък ми трябваше и разбира се ме изостави на 250 км. от вкъщи на място което посещавам за пръв път....както и да е,преди малко го разглобих,усъмних се в един от трите лентови кабела и се оказах прав,изгорих с микро горелка найлона за да се покажат пистите и ги запоих с тинол,изолирах ,гпс-а го бях отписал,затова отворих и тъчскрийна и разглобих екрана с надеждата да запоя две кабелчета по надеждно....незнам как от Гармин си позволяват да огънат така фабрично трите лентови кабелчета точно в сгъвката се беше прекъснало,някаква недомислица ,от конструктивна гледна точка между дисплея и платката няма и милиметър и кабелите са огънати на 180 градуса и без вибрации от напрежението пистите ще се прекъснат.Пластмасата в която се завиват двете болтчета на задния капак е спукана точно там където са болтчетата,кабела който се включва в стойката и той ту дава контакт ту не.От тая гледна точка гармин се излагат.Няма вечни неща когато се използват,обаче от стояне да се спука,скъса ....ако не е офрм следващия няма да е гармин.Сглобих и тръгна но дисплея е доста блед и има смущения,отворих го втори път и разгледах по платката,но не видях причина за това .Докъто разглобявах дисплея го огъвах ,напъвах и т.н

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:51cUXJOdiqL._SL1500_.jpg
Прегледи:1
Размер:26.6 КБ
ID:6057399

Някаква идея за корекция ? Ще ровя в сервизното меня или както се казва .Ако някой се сети нещо да свирка !

В сервизното меню баклайт е на 94 %,коригирах го но екрана стои блед !
    Последно редактирано от Roninn; 17-05-14, 23:51.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

От: Проблем след ремонт гармин 765Т!

Какво имаш предвид с израза- разглобих екрана? Отваря ли самия дисплей, не тъча, защото на дисплея има няколко слюди-лупа и светловод и ако ги сложиш обратно може да има всякакви ефекти свързани с влошаване на картинката. Този ефект се получава и също при промяна на така наречения суб контраст, не съм срещал в менюто тази опция за промяна и предполагам, че е зададен хардуерно с кондензатор с определен капацитет. Може той с времето да си изменя стойността, защото електролита старее и сега да се е получил този ефект. Варианта е да пробваш с друг дисплей и ще разбереш от платката или от него е проблема. Вероятно е от дисплея и чарковите, които за по меката платка с него, като си нагрявал с горелката накой кондензатор е променил стойността си от високата температура. Видях няколко обяви в olx.bg за дисплей за този модел от 20-30лв

Коментар

Изкарах дисплея,отзад има метален капак и него свалих ,огъвах доста дисплея докъто го отворя.С горелката нагрях само лентовия кабел, няма начин да съм прегрял нищо друго,до момента на отварянето си беше ок.
      На всички пратих запитване и засега няколко ми отговориха че нямат такъв
      дисплей
      Последно редактирано от Roninn; 19-05-14, 07:39.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Колега от форума ми изпрати втори за части и вече имаме работещ ГПС .....Оказа се проблема в дисплея !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140522_181903.jpg
Прегледи:1
Размер:80.7 КБ
ID:5588960
        Прикачени файлове

Коментар

За съжаление също съм силно разочарован от качеството на Гармин - имам 'удароустойчив' и влагоустойчив 60cs. Напълни се с вода при първия дъжд...
          След което се строши дисплея му (спука се през средарта) от безобидно изтърване, от което нямаше абсолютно никакви драскотини по корпуса...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X