Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кабел за връзка с компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кабел за връзка с компютър

Здравейте! Имам два кабела. Когато направя връзката Garmin nuvi 50 -> PC с единия, той само зарежда батерията и съм в режим навигация. Другият се опитва да се свърже и така зацикля процеса и не успява (в началото работеше). Помислих, че е прекъснат. Взимам кабели от познати, които ги използват за фотоапарати, джойстици на Плейстейшън и други, с тях става трансфера на данни, т.е. компютъра разпознава устройството.

Днес тръгнах по магазините на повечето места не успяха да направят връзката с евтините кабели за по 3-4 лв. В единият магазин стана на техния компютър но на моя лаптоп не стана.

Не мога да разбера от къде идва разликата в кабелите. Питах консултантите, казват, че уж нямали разлика.

Какъв точно кабел трябва да търся? Вече съм си купил два и не ми вършат работа. Замислям се за вариант от сайта на Гармин, но са ми малко скъпи.

Вие как сте ги избирали вашите?

От: Кабел за връзка с компютър

Кабелът първо трябва да е КЪС! 20см е оптималната дължина. Дългите създават проблеми точно от този вид.

Разбира се, нещата са по-сложни и проблемът може да е частично и в твоя компютър. USB портовете не са еднакво качествени, освен това стареят и токът, който могат да отдават постепенно намалява. Такива лакоми за ток устройства най-добре се ползват с USB хъб с външно захранване.

Коментар

Ами не знам. Друго, което си мисля, е че кабелите имат различно съпротивление или дават различен ампераж не съм много наясно и аз може и да говоря глупости. Но факт, че с 3 кабела не съм имал проблем нито веднъж. За съжаление не са мои Както писах по-горе може би ще "рискувам" (ако може да е изобщо риск) с кабел от Гармин за 18 лв. Идеята ми беше, дали има някакъв специален стандарт кабел с който ще работи.

Коментар

И с най-измисления китайски кабел нямам проблем. С WindowsXP съм. Пробва ли с драйверчетата:
        http://www8.garmin.com/support/agree.jsp?id=591

Коментар

Да всичко с драйверите е ОК. Просто ми стана интересно, пробвах на различни компютри, на зарядно, на батерия, кабелите се държат по един и същ начин

Може да е въпрос на късмет. И в магазините се изненадаха като правих пробите пред тях. Не очакваха да има разлики

Коментар

Също така може и пластинките на буксата в гармина да са ти омекнали или да са са отпоили от платката и веднъж да правят контакт, а друг път не. До сега не съм имал проблем с никой кабел, а са минали доста гармини през мен. По- честият проблем е от буксата, така че и 18 лв да дадеш, ако е отпоена буксата или е скъсала крачета- пак няма да го вържеш, даже и по-лошо може да стане, като на пример по време на трансфер на данни да загуби връзка и файла ще се повреди, после няма да ти тръгне и гармина ,ще се бъгне. Така че открий първо къде е проблема, после прави каквото си решил. Успех

Коментар

Проблема е при теб,с който и кабел да пробваш ,трябва да бачка,с усб удължител 5 метра +1 метър кабел си бачка безгрижно.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Аз имах подобен проблем с един външен харддиск.
                Реших го с използване на УСБ разклонител със собственно захранване.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Тва е друга бира, при хардове наистина има случаи на проблеми с кабелите, главно за 3,5 инчови- външни, които искат по-мощно захранване за да тръгнат от това на USB порта , което е 500 милиампера и къс кабел за по-добър трансфер на данните.

Коментар

Ясно. Благодаря за съветите на всички. Ще споделя ако има някакво развитие по случая.

Коментар

Мини УСБ кабелите са два вида, 4 и 5 пинови. Загледай се слота на твоя Гармин с колко пина е.

Коментар

Ами вчера ми пристигна кабела, който си поръчах от Гармин бг. За 19 лв. всичко си тръгна от раз, както си трябва. Кабелът е малко по-дебел от другите, също има предпазител (предполагам, че е такова), в кутийка е Важното е че работи и не си струваше да се занимавам с другите два кабела за по 2-3 лева до сега. Благодаря на всички за съветите. Идеята ми беше да се разбере, че явно дори да изглеждат по един и същ начин си има разлика в функциолността на кабелите, поне при Гармин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X