Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интегрирана навигация в огледало за задно виждане- имате ли опит, впечатления ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интегрирана навигация в огледало за задно виждане- имате ли опит, впечатления ?

Макар че досега нелошо съм се оправял с картата в ръка, идат празници и съм си наумил да се оборудвам с навигация, интегрирана в огледалото за задно виждане. Точно тази схема ми изглежда най-ергономична с оглед достъпност по таблото, видимост без да се използва навигацията и ... ами гот е
    Бих се радвал по-запознатите от мен или тези, които имат подобно устройство да споделят впечатления.

Предполагам че китайчетата, понеже не съм виждал подобно чудо на утвърдените марки поне поддържат всякакви карти, а опит при намирането и инсталацията имам.

http://www.germid.cn/gps_mirror_wince_1.html

Бележка на модератор:
    Линка е подменен, защото този на колегата е чисто търговски /вижте правилата на форума/. Не, че моя не е, но поне не е български. Представената от променения линк навигация не е същата, но много подобна, даже май и по-добра като начин на поставяне.
    Последно редактирано от ISG; 17-11-13, 16:25.

От: Интегрирана навигация в огледало за задно виждане- имате ли опит, впечатления ?

Малък екран в огледалото и високо разположен, въобще не е удобен за постоянна навигация.
    Стандартен навигатор, разположен на стъклото над арматурното табло е постоянно в полезрението, не пречи на видимостта и може да е с колкото голям може да си позволи човек.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

От: Интегрирана навигация в огледало за задно виждане- имате ли опит, впечатления ?

4.3" не са никак малко - стандартна навигация, а и лично на мен мястото си ми изглежда добре. Въпросът е дали 6" са достатъчни за огледало за обратно виждане.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

А какво правим с оригиналното огледало? Аз лично мисля, че е изгъзица, не случайно няма сериозна марка с този дизайн. Може да имаш проблем и с ​КАТ. Служи за стойка, разбрах.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Става, няма проблеми нито с видимостта, нито с огледалото. Гледам има вече и с андроид от тези огледала, което е по-добре от тези с WIN Ce, защото могат да се качват и други полезни приложения

Коментар

Може би би било по удобно да е стандартна навигация.Първо споделям мнението ,че е високо.Второ като правите ъбдеит на карти или софт ще е доста по неудобно.Но това си е лично мое мнение.
            Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
            GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Мислил съм на времето подобен вариант и ме възпря следното...
              Стереотипа, който е изграден в шофьора е, че видиш ли с периферното зрение мърдане в тази зона, има движение зад теб, и е добре да погледнеш за уточнение...
              И според мен този стереотип допринася за безопасността...
              А ако при огледалото имаш монтирано постоянно движещо се изображение, унищожаваш това предимство...
              Освен това огледалата, които гледах не ми харесаха - щях да загубя самозатъмняването на оригиналните огледала...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Мислил съм на времето подобен вариант и ме възпря следното...
                Стереотипа, който е изграден в шофьора е, че видиш ли с периферното зрение мърдане в тази зона, има движение зад теб, и е добре да погледнеш за уточнение...
                И според мен този стереотип допринася за безопасността...
                А ако при огледалото имаш монтирано постоянно движещо се изображение, унищожаваш това предимство...
                Освен това огледалата, които гледах не ми харесаха - щях да загубя самозатъмняването на оригиналните огледала...
                А, ей това не ми беше минавало през ума и е много вярно!
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Такъв тип навигация имах нещастието да ползвам няколко дни в чужда кола. Впечатления:

1: Мястото е неподходящо- едно е да погледнеш в огледалото за кола зад теб (голям обект + фарове дето светят), съвсем друго е да се опитваш да осмислиш за половин секунда подвижна карта с куп подробности.
                  2: Въвеждането на адрес е отвратително неудобно.
                  Дотук трябва да си се отказал щото идеята е да ти е удобно. Това говорейки за навигация само...

Удобно е в 2 насоки:
                  1: Да си закачиш камера за заден ход.
                  2: Да го ползваш за блутут хендсфрий. Това ако пътуваш сам, че не е приятно друг да ти слуша разговорите.
                  Разбира се ако моделът поддържа такива екстри.

Извод: За навигация не става.

ПС: При положение, че почти всеки носи смартфон с гпс в джоба са изключително малко причините които да те накарат да си купиш отделно устройство за навигация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X