Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не ми показва точния модел на Garmin Nuvi 1390

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не ми показва точния модел на Garmin Nuvi 1390

Когато включа навигацията при зареждането на логото ми показва модел 13хх , влизам после в настройки > система и там ми изписва пак 13хх. А модела на навигацията е Гармин Нюви 1390. Как мога да го оправя да ми показва правилно модела?

От: Не ми показва точния модел на Garmin Nuvi 1390

Никой ли не се е сблъсквал с моя проблем , да каже как може да показва правилно модела?

Коментар

Колега, явно е сменян софтуера с някъф преправян за този модел, имаш 2 варианта
      1- официално с уеб ъпдеътъра си я закачаш да ти свали от интернет сайта на гармин последната версия на софтуера
      2- флашваш я ръчно с някоя версия на софта, ако знаеш как се прави, ако не има писано по този въпрос ще потърся да ти пратя линк
      Естествено всички рискове са си за твоя сметка, може да е имала някъф проблем и затова да е с този софт и сега като и го смениш да умре или да се бъгне, а може и всичко да си и е ок. Така че ,ако само заради надписа искаш да правиш тази гимнастика, според мен е все едно

Коментар

Изпробвани са и двата варианта по горе който си ми ги написал , още преди седмица. Но не показва правилния модел, нито след wepupdater, нито след флаш с по стар софтуер. Затова питам има ли други варианти , които някой да знае ?

Коментар

Мисля, че тази тема ще изясни малко ситуацията. Четете цялото развитие на случая.
          Nothing comes from nothing...

Коментар

Здравей!
            Имаш проблем със серийния номер на нувито. Ако нямаш бекап на нонвол паметта е голям проблем. Трябва да търсиш от някъде такъв бекап и да го флашнеш с него.
            Поздрави!

Коментар

Ако сложа бекъп от друго Нюви 1390 , ще се оправи ли този проблем? Или трябва да е бекъп с rgn файл?

Коментар

Имаш ли бекап на серийния номер или тъй наречения NV backup? Ако нямаш бекап на серийния номер на нувито е лошо. Не става въпрос за копи и пейст на файловете от друго нуви.

Коментар

Нямам
                  Не може ли да се вземе от някъде?

Коментар

То може ама май е незаконно, защото то си е клониране на навигация. Ще имаш две навигации с един и същ сериен номер - ID.

Коментар

Имам Garmin Nuvi 1390 , как да му направя бекъп и да ти го пратя?

Коментар

bobokom Ще кажеш ли как става този NV backup на колегата raptor213 да може да ми прати въпросния бекъп ?

Коментар

How to backup Nuvi NV (region41) with sd
                          To make the NV backup with sd:
                          (Important note :
                          NV backup is not the backup of Nuvi files , but it's the NonVol memory backup,it contains Nuvi ID, all your maps codes, probably your Nuvi registration date on myGarmin and first satellite fix etc. Everything is in reg 41, all in these few bytes.
                          NV backup is your nuvi "personal" backup ,dont share it on public forums or you can risk someone clones your Nuvi)
                          Do not attempt to load an NV backup from another unit to your own unit, even if the same model.

NOTE:Nuvi 3560 SG/MY HWID 1521 boot.bin doesn't support rrgn command at all,so one can't dump regions from this device.

1-Create a "Garmin" folder in an empty sd.
                          2-In Garmin directory create a directory named "Updater".
                          3-In Updater create a directory named as your nuvi HWID number, it must be 4 digits eg: 0971
                          4-In the above folder copy Ldr.bin . What is Ldr.bin? It is your firmware boot.bin you can extract with RGN_tool
                          Код:
                          :
                          http://turboccc.wikispaces.com/RGN_Tool
                          and rename it as Ldr.bin.
                          5-So copy it in "XXXX" (nuvi HWID) folder along an update.txt made with notepad where you'll write this command :

rrgn,41,1:/41.bin
                          reboot

6-Insert the sd in your nuvi, you'll see at boot a software loading message and nuvi will write your NV backup in sd, let it reboot, shut it down, remove the sd and keep your Nuvi NV backup in a safe place.

To restore it replace command with:

xrgn,41,1:/41.bin
                          reboot
                          Последно редактирано от ISG; 24-11-13, 20:49.

Коментар

Между другото не отговарям за неправилно копиране и от там загуба на ид на другото нуви. Спазвайте стриктно указанията в статията. Аз съм го правил на нуви 3790 и със сигурност работи.
                            Внимание прилагате процедурата на свой собствен риск.

Молба @ bobokom - преведи горното упътване и напиши от къде си го взел.
                            Последно редактирано от ISG; 24-11-13, 20:46.

Коментар

"Как да архивирате Nuvi NV (region41) архив с sd
                              За да направите NV архивиране с sd:
                              (Важна Забележка:
                              NV архивирането не е архивирането на Nuvi файлове, това е NonVol паметта архивиране, то съдържа ИД на Nuvi, всички кодове за карти, вероятно Nuvi дата на регистрация на myGarmin и първите satellite към които се е вързала навигацията и др. Всичко е в обл 41, всички в тези няколко байта.
                              NV архивиране е архивиране на "личните данни" на вашето nuvi, не го споделите в публични форуми или можете да рискуват някой да клонира вашето Nuvi)
                              Не се опитвайте да заредите NV архивиране от друга единица към собствените си единици, дори ако е един и същ модел.

Забележка: Nuvi 3560 SG / MY HWID 1521 boot.bin не поддържа rrgn команда, така че не може да се свали архив на региони от това устройство.

1-Създайте "Garmin" папка в празно sd.
                              2 - В директория Garmin създайте директория с име "Updater".
                              3 - In Updater създайте директория с име като вашето nuvi HWID число, то трябва да бъде 4 цифри например: 0971
                              4 - В по-горната папка копирате Ldr.bin. Какво е Ldr.bin? Това е boot.bin на фърмуера, можете да извлечете с RGN_tool

http://turboccc.wikispaces.com/RGN_Tool и го преименувате като Ldr.bin.

5-Така копирате го в "XXXX" (nuvi HWID) папка заедно с update.txt създаден с notepad където вие ще напишете тази команда:

rrgn, 41, 1: / 41.bin
                              reboot

6-Поставете sd във вашето nuvi, ще видите при стартиране "софтуер зареждане" съобщение и nuvi ще запише NV архива в sd, махнете sd и дръжте вашия Nuvi NV архив на сигурно място.

За да възстановите го заменяте с командата:

xrgn, 41, 1: / 41.bin
                              reboot"

Тази инструкция идва благодарение на любезното съдействие на Catymag и форума Noeman.org

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X