Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със зареждане на nuvi 1490

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със зареждане на nuvi 1490

ЗдрАВЕЙТЕ ,
    закупих от закъсал приятел Garmin Nuvi 1490t ,
    официално закупен през април 2011 с навигация и 2-годишен абонамент.
    Регистрираха ме на сайта www.karta.bg хората любезно ми обясниха всичко -
    ще платя и за следващите години абонамент естествено.
    Обаче от дългото не-ползване явно има някакъв проблем -
    дори за 4 часа закачен на USB батерията не - отлепва , даже уредът на няколко пъти
    се смоизключва и не мога да го 'запаля' ...след няколко минути успявам ,
    видях един мм зелено на батерията и пак го закачих - след 3 часа
    го изкл от usb надявайки се лесно да го стартирам - но уви -
    не можах.
    Пак така след 5 мин с дълго натискане на старт бутона го вкл -
    видях батерията - празна
    дори този мм 'зелено' липсваше .
    Какъв е проблемът - батерията ли , или компът не подава необходимите параметри ?
    Благодаря ви предварително !

Адриан

От: проблем със зареждане на nuvi 1490

Може и кабела да не е в ред, може да има проблем с контактите на буксата, и да може и да е от батерията.
    Изключвате ги едно по едно и ще стане ясно кое е.
    Nothing comes from nothing...

Коментар

Имам опит с 2 бр. 1450, разликата с 1490 е само фунцията Bluetooth.
      И на двата буксата за зареждане отзад беше хлабава и правеше проблеми с контакта. Това е много досадно на пътя, защото често при подскачане на колата контакта се губи и уреда се рестартира. Изхода, който аз намерих е накрайника, който влиза отзад да е леко опънат в посока нагоре. Това може да стане със скоч или с подходяща позиция на захраващия кабел (насочваш го нагоре и после надолу към запалката да речем). От познати разбрах, че това им е проблем на тези модели.
      Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

още нещо :

искам да закача уреда за компа :
        включвам USB кабела и нувито минава в черен екран и почва да пълни зелена лента - закачи се замалко , държи няколко секунди и се разкача ??
        После стартира да зарежда карти , търси gps - и пак минава в черен екран , пак пълни зелената лента - ту я пълни докрай , ту - донякъде , запълва я в един момент закача , пак няколко сек - и ме разкача ?

Какво не правя като хората ?

Коментар

Имал съм подобни проблеми,
          1- пробвай с друг кабел, ако имаш някой, защото от не качествен кабел също разкъсва връзката
          2- с луиндос хр е винаги по-добре да се работи на тези уреди
          3- зареждането от USB на компа не е най-удачният вариант, няма необходимата мощност, зареди си го със зарядно от запалката на колана, поне 5часа, защото от казаното разбирам, че нямаш домашно на 220волта , а и за гармин са малко по специални.
          4- за да провериш дали буксата на навигацията е откъртена от платката, може просто леко да я поклатиш нагоре - надолу, ако спокойно се мандахерца, значи е от нея проблема. Оправя се лесно , ако не са и се скъсали краката, всеки сервиз за GSM могат да ти я запоят. За Пловдив помагам лично. Успех

Коментар

Едно зарядно с мини usb от gsm също ще свърши работа дори и да е на 500 mA. Трябва да започне да се пуска след 15 мин максимум ако не имаш проблем с буксата за зареждане или чипа за зареждането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X