Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с GPS Монтана 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с GPS Монтана 600

Наскоро станах щастлив собственик на Монтана 600.Радост голяма!!GPS е много як име кефи защото може всичко,обаче явно аз не мога!Не мога да сваля точки от GPS-a на компа.Обратното се получава без грешка.Когато в Mapsource натисна "Receive from device" сваля всичко друго, но не и точки.Изписва"The selected device has no waypoints on it".А точки имааа!Ако някой има подобен опит или някяква идея,нека сподели,pls.

От: Колеги,HELP!

Слагаш ли отметка на Waypoints ?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:80.9 КБ
ID:5476140

Коментар

Естествено,че слагам.Досега с другите ми GPS-и ( Nuvi 350 и Etrex Summit HC) не съм имал този проблем.Явно при Montana-та има някакъв чалъм,но не мога да открия в ръководството нищо по темата.

Коментар

Пробвай да ги свалиш с BaseCamp. Mapsourc-а не ги поддържа много новите устройства. Или си ги свали ръчно от устройството. При Монтаната не знам как ги записва, но при Орегона ги записва като отделни файлове по дати.

Коментар

И Montanа-тa ги записва по дати.Освен това ги записва директно в GPX директорията,а не в поддиректория GPX/Current.И сега следва един навярно тъп (за някои съфорумци) въпрос: как се свалят ръчно waypoint-ите? Ако ги направо ги "копна" от GPS-а,къде по дяволите трябва да ги плюсна в Mapsourc-a??? И защо с track-овете няма проблем-сваля ги без тън-мън?В момента GPS-a е със Software Version 4.60.Възможно ли е тук да е "ключа от палатката"?

Коментар

Първоначално публикуван от msgb Преглед на мнение
            И Montanа-тa ги записва по дати.Освен това ги записва директно в GPX директорията,а не в поддиректория GPX/Current.И сега следва един навярно тъп (за някои съфорумци) въпрос: как се свалят ръчно waypoint-ите? Ако ги направо ги "копна" от GPS-а,къде по дяволите трябва да ги плюсна в Mapsourc-a??? И защо с track-овете няма проблем-сваля ги без тън-мън?В момента GPS-a е със Software Version 4.60.Възможно ли е тук да е "ключа от палатката"?
            С малко закъснение, някак си съм го пропуснал ...
            Waypoint-ите, т.е. gpx файловете се свалят, като си ги копираш някъде на компютъра, без значение къде. Направи си някаква папка, където да си ги събираш. Самото им отваряне става по няколко начина: от Мапсорс от File/Open и избираш нужния файл; с двойно кликване на съответния файл в Windows Explorer(при инсталацията на Mapsource, той си ги асоциира) или с drag & drop с мишката от експлорера в мапсорса.
            Проблемът, че не могат да се свалят автоматично от Мапсорса не е в устройството, а както бях написал по-горе, защото Гармин са спрели да развиват тази програма и тя вече не поддържа новите им GPS-и напълно. Актуалната им програма за работа с тях е BaseCamp, която въпреки че е прекалено шарена има добавени, доста хубави неща.
            BaseCamp-а се сваля безплатно от сайта на Гармин, освен това, когато GPS-a ти е закачен за компютъра, програмата може да ползва и картите инсталирани в него и не се налага да ги инсталираш на компютъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X