Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към знаещите...Гармин Зумо 550

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос към знаещите...Гармин Зумо 550

Сверявайки маршрута,който пробягвам всяка сутрин,реших да използувам Гармин Зумо 550,който имам от скоро .
    Бягайки,следя оставащата следа..../синята линия/...
    Тя е перфектна и съвпадаща със същата на мобилния ми телефон...
    Изминатите разтояния за обиколка съвпадат/2км/...
    Записвайки следата,/за обиколка//тя е доста различна от оставената такава....
    Къде е грешката,в мене или в уреда...
    ....Ще черпя не само бири......

На бой отиват само старците!

От: Въпрос към знаещите...Гармин Зумо 550

Колега, аз съм с подобна пръчка - Зумо 660
    Проблемът идва от това, че на терена, където ти е следата няма път на картата, а маршрути (Route) Гармина прави само, като ги прикрепва към пътища и POI точки. Така че е цяло чудо, че и това се е получило.
    Освен това, зависи и какви пътища са зададени за отбягване - черни пътища, магистрали, обратни завои ...
    С две думи - Зумото не става за тази работа, която искаш.

При Орегона нещата вече седят по друг начин. Там следа може да стане на маршрут като точно копие, без да се съобразява дали на картата има пътища или не. Освен това, когато се пусне вече запаметен маршрут, ще ти показва и на отсечки от къде до къде е спускане или изкачване и е много удобно при планински преходи.

Коментар

Зумо не съм имал, но всеки друг Гармин (4 бр.) записва от къде си минал, независимо дали има път или не. Виж си опцията "Lock on road" и я махни.
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от connann Преглед на мнение
        Така че е цяло чудо, че и това се е получило.
        Освен това, зависи и какви пътища са зададени за отбягване - черни пътища, магистрали, обратни завои ...
        С две думи - Зумото не става за тази работа, която искаш.
        ...Желанието ми е трака,да е върху следата....
        Би трябвало да може....иначе как ще се ползува за пешеходен туризъм....при все че е голям,тежък и батерия издържаща 4 часа.....
        ...Има вариант да се връщаш по следата,която си оставил,тоест това което е записало ЗУМОТО,
        но когато искам да ме навигира по тази следа,трака не се припокрива на 100%,със следата...
        Според мене не трябва да е така....
        Сигурно греша някъде.......

Коментар

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
          Зумо не съм имал, но всеки друг Гармин (4 бр.) записва от къде си минал, независимо дали има път или не. Виж си опцията "Lock on road" и я махни.
          ...Не откривам такава опция.......
          Ползувам това:
          http://www.gps.gogo-bg.net/manuals/m...0_550_full.pdf

Коментар

Вижте това и такива подобни резултати от търсене на track log примерно. Все нещо ще излезе. Ако не ще питаме и на други места - все някой ще знае....
            Nothing comes from nothing...

Коментар

Всъщност при мен се получава (на Зумо 660) и от Manage Trip Log/Save as route и от TrackBack. Но съм почти сигурен, че преди не можеше. Функцията TrackBack се появи при един ъпдейт и тогава се заключваше към прилежащите пътища и точки. Сега за теста оставих само базовата карта и Save as route стана точно по трака. Но като му пусна разни оптимизации за най-бърз или най-кратък маршрут почва да си прави интерпретации.

Конов, защо не пробваш да изключиш всички карти и така да му пуснеш Save as route. Зумото все пак е правено за мотори, и когато има пътища наоколо се опитва да се съобразява с тях, защото трака не винаги е точен, а и може да те вкара в насрещно движение.
              Ъпдейти качвал ли си скоро на играчката. С всеки ъпдейт се доближава до съвършенството

Коментар

Първоначално публикуван от Конов Преглед на мнение
                ...Не откривам такава опция.......
                Ползувам това:
                http://www.gps.gogo-bg.net/manuals/m...0_550_full.pdf
                Прочетох го, но не става ясно след Меню>Настройки>Карта какви са опциите?
                LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Прочетох го, но не става ясно след Меню>Настройки>Карта какви са опциите?
                  Няма опция "Заключване към пътя" при зумото. МПС-то винаги е на пътя, ако го има, тракът не е заключен към пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                    Вижте това и такива подобни резултати от търсене на track log примерно. Все нещо ще излезе. Ако не ще питаме и на други места - все някой ще знае....
                    ...Точно това е начинът за запис на трак...
                    Правя го по същия начин,но....

Коментар

Първоначално публикуван от connann Преглед на мнение
                      Всъщност при мен се получава (на Зумо 660) и от Manage Trip Log/Save as route и от TrackBack. Но съм почти сигурен, че преди не можеше. Функцията TrackBack се появи при един ъпдейт и тогава се заключваше към прилежащите пътища и точки. Сега за теста оставих само базовата карта и Save as route стана точно по трака. Но като му пусна разни оптимизации за най-бърз или най-кратък маршрут почва да си прави интерпретации.

Конов, защо не пробваш да изключиш всички карти и така да му пуснеш Save as route. Зумото все пак е правено за мотори, и когато има пътища наоколо се опитва да се съобразява с тях, защото трака не винаги е точен, а и може да те вкара в насрещно движение.
                      Ъпдейти качвал ли си скоро на играчката. С всеки ъпдейт се доближава до съвършенството
                      ...С последната карта съм.......
                      Функцията TrackBack не я откривам......

-това е с последната карта и разните там оптимизации...

има един път,черен/най-дългата права/ ,обозначен на последната карта и същия такъв от лявата страна /но доста по къс/,които направо ми дръпват трака към себе си....

това е с базовата карта, и е ТОЧНО копие на трака........
                      което искам и да се получи,като резултат,но с ПОСЛЕДНАТА ВЕРСИЯ НА КАРТАТА...

Щом с базовата карта се получава,би трябвало и с последната да е така...,
                      ...НО при мене НЕ Е....

Коментар

Първоначално публикуван от Конов Преглед на мнение
                        ...С последната карта съм.......
                        Функцията TrackBack не я откривам.....
                        Здравей Конов, аз имах предвид не последната версия на картата, а на firmware-a на Зумото. TrackBack е сравнително нова функция и може да не са я направили за Зумо 550, като по-стар модел. Но не ти и трябва ..

Щом с базовата карта се получава,би трябвало и с последната да е така...,
                        ...НО при мене НЕ Е....
                        Всъщност и базовата карта не ти трябва, за да направиш това, което искаш. В случая, картата само пречи, защото ти придърпва трака към пътя.

Коментар

Това, което искаш става перфектно с Oregon серията. Избира се Накъде/Следи/някаква следа/Тръгнете
                          Цялото навигиране става по трака, без да се съобразява с пътищата от картата. Показва дори къде има изкачвания и спускания:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:562.jpg
Прегледи:1
Размер:50.2 КБ
ID:5460962Натиснете снимката за да я уголемите

Име:791.jpg
Прегледи:1
Размер:61.3 КБ
ID:5460963

Но Орегона е правен за пешеходен туризъм. На твоето Зумо не знам дали има пешеходен режим или офроуд. Виж в такъв режим дали ще те пуска по трака.

ПП: Пробвах на моя как ще е в пешеходен и офроуд режим. Прекара ме през най-близките улици, като спази дори еднопосочното движение. Трака го прие само пожелателно и единственото точно нещо беше крайната точка. Като му дадох да го преизчисли отново като офроуд, начерта една права линия от началото до края.
                          Според мен единственото решение е да използваш карта без рутиране.
                          Последно редактирано от connann; 12-03-13, 18:08.

Коментар

...С Software Version 5.00 съм.
                            Audio Version:2.00
                            GPS SW Wersin:3.00
                            ...Съгласен съм,че има много по-добри модели за пешеходен туризъм...
                            ...Използувам ЗУМО-то в автомобил,на АТВ.....
                            ...Ще го използувам и с велосипед и пеша....
                            Щом пише следа ,трака трябва да е върху следата...
                            Помагайте........
                            ....Продължавам да търся.......

Коментар

...Моля,посочете лице/колега,фирма/,който да може да елиминира тази опция "Lock on road"...
                              Желанието ми е тракът,да е върху следата,а не да се придърпва от най-близо намиращия се път........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X