Вчера един приятел ми донесе навигация Гармин Нюви на която беше активиран Фротком Интегрирана навигация , който го използваше да обменя смс-и с шефа си и другите му колеги чрез навигацията.Помоли ме да му сложа новата карта на Европа и да му обновя софтуера на gps-a. Преди обновяването имаше иконка от която можеше да праща смс-и от навигацията, след като я обнових му изчезна иконката за пращане на смс-и! Може ли някой да помогне как да върна обратно приложението за смс-и на Гармин 2455.Опитвал се е след това да включи навигацията към камиона който кара но и там не му излиза приложението за пращане на смс!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ за Frotcom на Garmin Nuvi 2455
Свий
X
-
От: Помощ за Frotcom на Garmin Nuvi 2455
В голяма беда сте се вкарали. Затрил си софтуера с прикачения модул. Фротком трябва да ви изпрати наново модула. Само шефът на твоя човек да не раздбере, че ще почнат едни въпроси: "Защо, как?!?!"
Не твърдя всичко това от личен опит, но вградените модули работят така.LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51
-
Какво ще рече това, че трябва от фротком да искам софтуер за gps-a да подкарам отново опцията за смс ли? Дали ще е достатъчен ако ми пратят само софтуера от фротком, и го инсталирам в навигацията? Или ще трябва още нещо?
Коментар
-
Не вярвам Фротком да са пипали софтуера на Гармин. Предполагам, че се инсталира само модула и , да, ако ти го дадат е достатъчно само да го инсталираш (което само по себе си може да означава да сложиш папка "Х" на местото "Y".Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнениеКакво ще рече това, че трябва от фротком да искам софтуер за gps-a да подкарам отново опцията за смс ли? Дали ще е достатъчен ако ми пратят само софтуера от фротком, и го инсталирам в навигацията? Или ще трябва още нещо?LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51
Коментар
-
От нещата които прочетох из интернет не мисля чe вобще трябва да се инсталира каквото и да е допълнително - комуникацията става чрез at comandi по rs232 или гармин протокола и това си се поддържа стандартно от устройствата на гармин който могат да ползват "- тоест само е достатъчно да се върже с fmi кабела към frotcom устройството.Fleet Management Functionality When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
-
Mда, не бях прочел достатъчно. А, според теб, възможно ли е новия фърмуер да не рзпознава FMI кабела?Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнениеОт нещата които прочетох из интернет не мисля чe вобще трябва да се инсталира каквото и да е допълнително - комуникацията става чрез at comandi по rs232 или гармин протокола и това си се поддържа стандартно от устройствата на гармин който могат да ползват "- тоест само е достатъчно да се върже с fmi кабела към frotcom устройството.Fleet Management Functionality LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51
Коментар
-
доколкото пак прочетох по спецификациите на garmin понякога трябва да се прати ат команда от устройството към garmina с която да включи fmi протокола - дали е така в случая - как се праща тази команда - и кой може да я прати това вече не-знам за справка.
https://forums.garmin.com/showthread...racking-device
https://forums.garmin.com/showthread...le-FMI-on-465T
от тука се сваля fleet managment kit - http://developer.garmin.com/lbs/fleet-management/
Разархивира се и в от поддиректория release се пуска Fleet Management Controller.exe с което може да се поиграе. Ще трябва да е на компютър с работещ com порт навярно някой в час как се връзват кабелите етц.
Garminn - предлагам ти да се чуеш с твоя човек който първо да се увери че fmi кабела е включен след което да помоли някой негов колега да му прати смс да видиме дали няма да има някаква промяна и тогава вече ще го мислиме.Последно редактирано от persuader; 24-12-12, 18:52.When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар