Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с картите на Garmin nuvi 1200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с картите на Garmin nuvi 1200

Не мога да разбера, след като инсталирах картата и селектирах няколко държави, ги ъплоуднах през мапсорс-а на нуви-то (1200), но после като извадя кабела и у-то стартира ми изписва "КАРТИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УДОСТОВЕРЯТ". Българската карта е преименувах на gmapsupp1 за да не се смесят, а тези качените през мапсорс gmapsupp но изобщо не се виждат като вляза в настройките на карти...там виждам само БГ. Иначе като закача устройството в папка мап има файл gmapsupp 380мб и gmapsupp1 80мб.
    Може ли идея какво става.....

сега виждам че имам само 1 unl файл.....трябва ли да създам още 1

благодаря

От: Проблем с картите на Garmin nuvi 1200

За да помогнем, би било добре да кажете, коя карта се мъчите да инсталирате?
    Не всичко се оправя с unl файл.
    Nothing comes from nothing...

Коментар

Oпс да...2013.2 инсталирах и от там си избрах малко държави наоколо, качват се на у-то но после нищо. С и без .унл файл все тая...картите не можело да се удостоверят. Да не е защото сменям името на имиджа. Оригиналния се казва gmapsupp пък новия го кръстих gmapsup2 i gmapsup2.unl.
      Интересното е, че като пусна по стар мапсорс там ми дава че картата е заключена, а с последния мапсорс си дава че е отключена

Коментар

Сега, нещата се попромениха доста. За картите с FID над 2200 не важи магията с unl файла. Там картите се отключват с една друга програма. Теглиш я, разархивираш, вземаш имидж файла и го пускаш върху иконката на тази програмка. След 10 сек. си готов и слагаш файла в устройството. Съответно си тръгва.
        gmapsup2 е разширение мисля за Гармин Мобайл ХТ, но то не върви на нормалните навигации. Вариантите са ти - gmapprom, gmapprom1 и gmapsup1, като последния файл ти е валиден само, ако е на SD картата и си си ъпдейтвал софтуера до последния за модела.
        Не съм много сигурен за 1200, но мисля, че този модел също има папка мар.
        Ако е така - в нея можеш да си кръщаваш както искаш картите. Няма ограничения в името на картата.

Коментар

При мен на 1300, .UNL файла се приема за CNEU.

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
            Сега, нещата се попромениха доста. За картите с FID над 2200 не важи магията с unl файла. Там картите се отключват с една друга програма. Теглиш я, разархивираш, вземаш имидж файла и го пускаш върху иконката на тази програмка. След 10 сек. си готов и слагаш файла в устройството. .....
            Я коя икона да стартирам...като разархивирах се оказаха 3 ?!

Коментар

Gimgunlock

Коментар

НЕ стана и така....пуснах имидж файла върху тази икона и после копирам иконата Gimgunlock в папка мап нали? Като имидж файла не съм го мърдал от папка мап защото го създадох с мапсорс-а.

Коментар

Стана най-накрая...благодаря ти ISG. просто двата файла трябва да са в папка мап и тогава дърпаш имиджа върху програмката. Сега пък си направих маршрут и го пратих към устройството но после като го пусна не мога да си намеря маршрута...как да си пусна зададения маршрут през мапсорс и да си стигна до целта в другата държава????

Коментар

Като си купиш доста по-скъп модел с поддръжка на запомняне на маршрути и импорт.

Коментар

Първоначално публикуван от r0skata Преглед на мнение
                      НЕ стана и така....пуснах имидж файла върху тази икона и после копирам иконата Gimgunlock в папка мап нали? Като имидж файла не съм го мърдал от папка мап защото го създадох с мапсорс-а.
                      Здравей, защо правиш нещата по сложния начин?
                      Картата и програмката в една директория на компютъра, "пускаш" картата върху ънлокера и имаш отключена карта на компютъра. После я копираш в папка мар и това е.

Коментар

Прав си за забележката....просто тази малка програмка се копира по бързо в уст-то от колкото 380мб имидж да го вадя и да го връщам. Но много съм неприятно изненадан , че не мога да си правя маршрути в мапсорс и да си ги качвам. Сега от Варна до Будва (Черна гора) ще се чудя от къде да я подхвана през 3 държави...

Коментар

Благодаря ти . С така оказаният начин успях да си инсталирам Garmin City Navigator Europe NTU 2013.40 . Вече бях изгубил надежда . Благодаря отново,: Насърчаване:Аплодисменти:

Коментар

Много Благодаря за подробните указания.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X