Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Garmin Nuvi 1350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Garmin Nuvi 1350

Със сигурност не съм първият, който пита, но колкото и да търся не улучвам темата.
    Ето я болката - след смяна на карта на вградената памет, и нещото изобщо не тръгва. Т.е. до "зареждане карти" или пък, ако е на ю ес би порта - зарежда една много малка част от зелената линийка. Изчакване по няколко часа, заедно с паузи от пак часове нищо не променя.
    Най-големи надежди имах като видях http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=133087&p=1742601#post1742601 в раздела от ЧЗВ, но проблема е, че компютъра изобщо не го вижда, а оттам и не мога да префлашна.
    За пре-бут ползвах техниката "задържан пръст на екрана горе вляво, натискам за малко бутона за ВКЛ. и чакам" - тука пак не знам какво трябва да се случи, опитвах се да улуча момента за вкарването в пре-бут и към ю ес би-то, сигурно вече има малка вдлъбнатина горе-вляво, но... без резултат.
    Явно новосложената карта е разковничето, ама то милото загуби ума и дума и не мога да върна старата. На резервни части ли да отива или има шанс?

П.П. срещнах и мнение за натискане в областта "RM", когато се появява надписа при начално включване, но същия успех, т.е. нулев
    Последно редактирано от musketeer; 28-08-12, 03:20. Причина: областта "RM"

От: Проблем с Garmin Nuvi 1350

За влизане в пребуут режим, мисля че се задържаше в центъра на екрана или левият горен ъгъл, включва се нувито и се свързва с usb към рс-то. Само дето незнам колко ръце и пръсти са нужни. Цялата операция протича за около 30 секунди, поради което трябва да си готов с префлашването. С други думи да е стартиран ъпдейтера и да очаква откриването на нувито. Именно тогава се свързва към компютъра с описаните по-горе действия. Имаше някъде подробно описано как се прави но не можах да го намеря

Коментар

Първоначално публикуван от musketeer Преглед на мнение
      Със сигурност не съм първият, който пита, но колкото и да търся не улучвам темата.
      Ето я болката - след смяна на карта на вградената памет, и нещото изобщо не тръгва. Т.е. до "зареждане карти" или пък, ако е на ю ес би порта - зарежда една много малка част от зелената линийка. Изчакване по няколко часа, заедно с паузи от пак часове нищо не променя.
      Най-големи надежди имах като видях http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=133087&p=1742601#post1742601 в раздела от ЧЗВ, но проблема е, че компютъра изобщо не го вижда, а оттам и не мога да префлашна.
      За пре-бут ползвах техниката "задържан пръст на екрана горе вляво, натискам за малко бутона за ВКЛ. и чакам" - тука пак не знам какво трябва да се случи, опитвах се да улуча момента за вкарването в пре-бут и към ю ес би-то, сигурно вече има малка вдлъбнатина горе-вляво, но... без резултат.
      Явно новосложената карта е разковничето, ама то милото загуби ума и дума и не мога да върна старата. На резервни части ли да отива или има шанс?

П.П. срещнах и мнение за натискане в областта "RM", когато се появява надписа при начално включване, но същия успех, т.е. нулев
      Още не е за части да се надяваме.
      На първо време обнови драйверите на Гармин на компютъра и смени USB кабела с нов.
      Това всичкото с цел да го "види" компютъра.
      Ако нито едното от двете не помогне - ще му мислим....
      Nothing comes from nothing...

Коментар

Първо да ви благодаря!

Отвратителното забиване е причината за "невиждането". След *много* еднообразни опити успях да го пре-бутна и да сложа лечебния фърм Cure 3, който маха това шантаво забиване.
        След това се слага оригиналния и уж трябва да е наред. Да, но ако НЕ беше при мен...
        При мен в тая последователност се върна точно в изходно положение - никой отникъде не го вижда, нито той стартва. Явно аз съм си го оплескал - това ясно, с картите, че не знам коя къде да сложа... или заради нещо си друго покрай картите.
        Но все пак вероятно заради успешната подмяна на фърма, сега всеки път, когато искам си го пре-бутвам, което е доста сериозен успех. (или поне все е нещо...)
        В случая за 1350 (поне 30 пъти вече го правих) пре-бутването се инициира така: изключен, натиск горе-вляво на екрана, натискане *за малко* на бутона за включване (наблягам на *за малко*), и след около 3-5 секунди включване в USB. През цялото време натиснато горе-вляво. За всеки случай до пълното ъпдейтване си държа натиснат екрана. Работи безотказно.

Сега остава да установя къде ми е проблема - не посмях да форматирам паметта, пуснах ъпдейт директно от Гармин за NT Europe, което явно отнема доста време, но не знам къде да сложа OFRM и дали няма да се "сбият" за територията на България...?
        Мдам, още доста часове забава предстоят явно
        Последно редактирано от musketeer; 28-08-12, 19:52. Причина: първото го пропуснах... а не трябва

Коментар

Като сложиш поправащия firmware трябва да изтриеш всички карти и POI , които си качвал и чак след това да ъпдейтнеш с нормален, защото забиването е явно от някой повреден файл с карта или POI ( радари) , иначе винаги като качиш нормалния firmware пак ще забие.
          Свойството на поправящия фирм е да не вижда файловете .img , .gpi и затова той зарежда нормално.

Коментар

Да, milstan, осъзнах се и аз, след не знам колко часа забавления. Което не ни убие може и да ни направи по-силни
            Единственият въпрос (поне за мен), който остана, е как се процедира за една и съща част - т.е. OFRM & NT Europe като се грижат все за България, как да го направя... пречат ли си, помагат ли си, не ми е ясно
            Но като цяло темата е по-скоро за закриване, основният въпрос (поне прилича) е решен.

Коментар

Първоначално публикуван от musketeer Преглед на мнение
              ............. как се процедира за една и съща част - т.е. OFRM & NT Europe като се грижат все за България, как да го направя... ......
              Задължително изключи едната (предлагам NT Eurоpe поне за ползване в България естествено). Предполагам знаеш как?
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Колега, както си го написал по горе излиза , че го караш да ползва NT Europe картата в България пред Ofrm !

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                  Задължително изключи едната (предлагам NT Eurоpe поне за ползване в България естествено). Предполагам знаеш как?
                  Нотификациите от форума са отишли в СПАМ

Не, не съм наясно, направо изключвам цялата NT

Коментар

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
                    Колега, както си го написал по горе излиза , че го караш да ползва NT Europe картата в България пред Ofrm !
                    Не бих се учудил, ако става въпрос за мен, вероятно го има написано на сто места тук, но така и не се ориентирах Идва ми изобщо да не го включвам даже

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X