Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работа на таблет в джип. Проблеми, конфигурации, въпроси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Работа на таблет в джип. Проблеми, конфигурации, въпроси.

Поради възраст вече не виждам GPS без силни очила.
    С тези очила пък не мога да управлявам автомобила.

Налага ми се да включвам GPS-а в монитор 10 инча.

Чудя се дали ще мога да заменя монитора с таблет ?
    Дали БлуТута, ще даде достатъчна скорост за обмен на данни, така че да се предава изображението ?
    Или ще се наложи свързване с кабел ?
    От друга страна, кои таблети имат видео вход, може и да не е HDMI ?
    Как се представят таблетите при вибрации и прах ?
    Имат ли въобще опция за да бъдат захранени от запалката в автомобила - трябва стабилизатор ?

И други подобни въпроси, бих искал да обсъдя.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

От: Работа на таблет в джип. Проблеми, конфигурации, въпроси.

Не знам как и защо искаш да предаваш изображение през блутут. Ако досега си ползвал стария GPS с AV изход и към него си включил монитор, а сега искаш да направиш същата връзка с таблет през блутут, то това няма да стане. Най-добре си вземи таблет с GPS или блутут GPS антена. Тя не предава изображение, а само NMEA данни. За най-евтино се разходи да видиш как ще виждаш 7" китайска навигация ~150лв. Ако ще е таблет ти трябва зарядно за кола за съответната букса. На вибрации и прах се представят като всеки GPS.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      Не знам как и защо искаш да предаваш изображение през блутут. ...
      За да няма кабел, разбира се.

Навигацията е избрана - Garmin gpsmap 62st.
      Може би Гармина да предава NMEA данни по блутут, които да се обработват в таблета от някаква емулация на гарминска програма.

Коментар

Определено не тази навигация си вързал към монитор. Този освен това няма Bluetooth. Единствената връзка, която може да направиш е през USB, но ще трябва да имаш Windows от другата страна. Поне аз не знам някоя програма за Android да може да приема NMEA през USB. Вземаш си един нетбук втора употреба за 150лв, слагаш му SSD диск и връзваш Гармина за него. За всеки случай преди това провери дали може да предава NMEA през USB, защото уж така му пише в характеристиките, но ... все пак ти препоръчвам да видиш как ще виждаш на 7" и да си сложиш един Garmin на нея.

Коментар

Разбира се, че не е тази.
          Просто търся нова концепция, но без "втора употреба"

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            ...но без "втора употреба"
            Това е лесно - навсякъде, където пише "втора употреба" слагаш "ново" и умножаваш цената по 3
            Принципно може да си вземеш тбалет и с Windows, но там цените стават други. Не съм виждал за по-малко от 1000лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Разбира се, че не е тази.
              Просто търся нова концепция, но без "втора употреба"
              Ники вземаш си новото отроче на Гугъл. Ето това и проблема ти е решен, хем ще имаш една не лоша навигация в колата и супер бърз таблет който можеш да си го ползваш вместо лаптоп в повечето от случаите като например за сърфиране из нета и разцъкване на някоя и друга игра. Очаква се към септември месец да дойде в Европа на цена около 200 евро, остава да видим дали ще го пуснат и в България, защото по принцип Гугъл май си го продават те директно. Таблета си има вграден GPS че даже и жироскоп и 3-осев компас така че бързо ще се опреснява картинката на таблета. Пък нали те знам че си як офроудър даже вече има и версия на Озиексплорера за Андроид така че работата заспива отвсякъде.
              Проблема е единствено ако ще ползваш Гармин. Засега още нямат поддръжка за Андроид но из форумите вече е плъзнал слух че Гармин май вече работят и в тази посока да пуснат версия и под Андроид в скоро време.
              Определено не тази навигация си вързал към монитор. Този освен това няма Bluetooth. Единствената връзка, която може да направиш е през USB, но ще трябва да имаш Windows от другата страна. Поне аз не знам някоя програма за Android да може да приема NMEA през USB. Вземаш си един нетбук втора употреба за 150лв, слагаш му SSD диск и връзваш Гармина за него. За всеки случай преди това провери дали може да предава NMEA през USB, защото уж така му пише в характеристиките, но ... все пак ти препоръчвам да видиш как ще виждаш на 7" и да си сложиш един Garmin на нея.
              По принцип Андроида е много скаран с NMEA. Преди време търсих точно такава програма която да ми показва NMEA сентенциите от вградения в телефона GPS и се оказа че има само 2 програми за целта и едната от тях е платена и освен това не се поддържат всички видове телефони по простата причина че техните ГПС чипсети не поддържат този протокол. Пък камо ли да говорим за предаване на данни през USB кабел от Гарминсия 62st. Eдинствено номера може да стане с някой таблет който поддържа пълноценна операционна система като Линукс или Уиндоус. По принцип вече има наченки за портване на Убунтуту при някои модели таблети, засега нещата най-добре вървят при таблети базирани на TI Omap процесора, но и там не знам дали е възможно да се върже например ГПС-а през USB-то и да се ползва като външен приемник.
              Последно редактирано от icpart; 04-08-12, 17:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X