Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Garmin GPSmap 60CSx - Corrupted Chipset Software

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с Garmin GPSmap 60CSx - Corrupted Chipset Software

    Здравейте,
    Проблема е доста често срещан с въпросния гпс - не намира сътелити независимо колко време седи на открито. След доста четене в интернет локализирах проблема. Става дума за corrupted софтуер на чипсетта. Когато проверя версията на софтуера на чипсета ми показва 0.0s. Именно това показва, че софуера на чипсета е "прецакан".
    В този линк е описано как софтуера може да се преинсталира:
    http://www.roaminggecko.com/2008/06/...re-satellites/

    Съответно опитах по описаните начини да преинсталирам софтуера на чипсета ( ръчно и с WebUpdater), но безуспешно. Получвама следната грешка:
    "The GARMIN device is unable to program the requested memory region. THis could be due to an incompatibility between the application and the GARMIN device .If this error continues to occur, please contact GARMIN Technical Support."
    Прочетох всички коментари от сайта, двама човека питат за същия проблем, но отговор за него няма.
    Също така опитах и мастър ресет, но ефект нулев.
    Обръщам се към хората със същите устройства за помощ. Ако някой някога се е сблъсквал с този проблем ще съм му благодарен ако удари едно рамо.

    Благодаря!

  • #2
    От: Проблем с Garmin GPSmap 60CSx - Corrupted Chipset Software

    Не знам доколко е вярно, но за да препрограмираш чипсет-а мисля , че кабеля трябва да е специален . Наскоро на един приятел гармина му загасна и не иска да се включи, та доста пообикалях из всевъзможни познати и майстори . Имам няколко приятели , които имат сервизи за компютри . Та техния отговор беше "Закарай го при "Колето" той се занимава с GPS-и и си има всичко. За да ти го запаля трябва тепърва да сваля схема и да правя кабел и да свалям и софтуеър . " Та този отговор ме кара да мисля, че със стандартния дата кабел няма как да препрограмираш чипсет-а . Ако си в района на Бургас мога да те насоча къде да пробваш.

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с Garmin GPSmap 60CSx - Corrupted Chipset Software

      По принцип ако не е развален бутлоудъра на GPS -а има някакви шансове за префлашване. Явно ГПС-а се стартира и работи донякъде което е добре. Като гледам Уебъпдейтера се стартира и явно наистина не успява да препограмира фирмуеъра на чипсета. По принцип ГПС а има два фирмуеъра-този неговия си собствен софтуер и този на чипсета Sirf 3, който трябва да се препрограмира ръчно с кабел наречен JTAG т.е. запоява се на определени места по платката или през сериен кабел тъй като този чипсет поддържа този протокол по принцип. Въпроса е дали човека разполага със съответния софтуер от Гармин който трябва да се препрограмира в чипсета. Иначе другия вариант е да се екстрактне от ъпдейтващия rgn файл. Абе по принцип си е тегава работа цялата процедура по възстановяването.

      Коментар


      • #4
        От: Проблем с Garmin GPSmap 60CSx - Corrupted Chipset Software

        Намери една външна антена и пробвай с нея дали ще захапе.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X