Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ГПС на нокия 5800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ГПС на нокия 5800

В общи линии проблема е че работи, когато си поиска, но ако няма нет. Ако има нет си се локализира 1-во по него и после сработва и гпс-а. Сложих си Garmin MobileXt и работеше супер до вчера. Сега и с него същата работа. Само дето идеята е, че като не съм в България ми трябва най-много, а тогава не използвам нет, мноооого дебело излиза. Някой ако има идея, какъв може да ми е проблема ще съм много благодарен да сподели.

От: Проблем с ГПС на нокия 5800

Включен ти е AGPS . Това е подпомагане за първоначална локализация. Когато е изключен по бавно намира сателити но работи и без него.

Коментар

На български подпомогнат гпс ли ще е? Пробвах уж всичко. Ще го спра и ще пробвам пак.

Коментар

Също така си работеше и без нет последно. Сега като е сбъган прави много странно нещо, вижда сателитите, мърдат си и отчита силата им веднага, но седят прозрачни, неактивни някак. Имам няколко познати с такива телефони и подобни и си им работят, а моя от началото го прави тоя прблем.

ПП Седя 10 минути на прозореца със спрян AGPS и нищо, а като работи дори леко навътре в стаята гармина показва поне 3-4 силни сателита и ме позиционира.
        ПП2 Продължава да седи на прозореца, но освен да зацепва по-бавно, нищо не се променя. Сателитните колонки си седят кухи и пише acquiring satellites...
        Последно редактирано от Насов; 24-01-12, 17:52.

Коментар

Никой нищо, а аз продължавам да съм без навигация . Направо съм бесен на нокия. Основната причина да си купя тоз телефон, беше наличието на гпс, а дори гаранцията не можах да ползвам, щот си работи с нет и не можах да го върна .

Коментар

Пробва ли да му направиш хард ресет ?
            Да му махнеш всички ГПС-и от локализация и да оставиш само вградения?
            Да махнеш и сървъра за локализация.
            Друго не ми идва на ум ..
            Сложи му софт на Ц6 с разни пачове за уж по-добър гпс,и не само това де , тел-а като цяло става по-бърз

Коментар

1. Това го правих преди месец и явно от него проработи без проблем... до сега. Сега обаче трябва да се заигравам бая за отново, забравих си лаптопа и ползвам чужд и не ми се ще да ресетвам.
              2. Да.
              3. Може би, как се маха точно?
              4. Софт за Ц6 не съм слагал, не ми е и хрумвало, че може, а и не ми го предлага, та предполагам трябва аз да го направя някак. Не ми е ясно точно как, но ще пробвам да питам чичо гугъл, като цяло ще е много добре да ми стане телефона по-бърз, софта ми се струва много зле.

Коментар

Сървъра се намира под методите за локализация.
                Може да си го омазал явно пак, след като при предния ресет е работил добре.
                Ц6 софта го има в ипмарта ... определено ще останеш доволен от към работа на тела.

Коментар

Ипмарт? Почнах да слагам, но има няколко подхода като гледам. Флашва се през програма и ала бала, ще пиша ако го закъсам.

Коментар

Клик

Това е точната тема, ако имаш проблеми пиши на пича дето го прави.
                    Даже си го питай, ако не ти хареса как да си върнеш оригиналния после

Коментар

Удрям на камък с един .dll, а именно WinSCard.dll. Трябва да го заместя в папката систем32, а в win7 изобщо не мога да го направя, пробвах какво ли не. Ужасно ми липсва моя си комп с XP, не знам ако си купя нов как ще живея с тоя win7 .

Коментар

Написах ти къде да прочетеш, но мода не ми е одобрил мнението.
                        Има си БГ мод на Ц6 , флашва се за секунди.
                        Не мога и лично да ти напиша и да ти дам жокери .. сори

Коментар

А може би имаш скайп? Него ще ти разрешат да си публикуваш в профила. Даже няма и да трябва да чакаш, отиваш си в настройките на профила и добавяш скайп. За сега май ще бодна един хард ресет да видя дали ще се оправи гпс-а.

Коментар

Надявам се си видял вече отговора ми
                            Там ще намериш всичко което ти е нужно, ако има проблем питай там.

Коментар

Там? Не съм видял нито там, нито тук нищо, може нещо да не съм разбрал/видял. Инак от хардресета гпс-а проработи. Интересното е, че се скапа от нищото, нито съм слагал, нито съм махал, нито съм пренастройвал, каквото и да било.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X