Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nuvi 37xx флашнато до nuvi 3490 - наблюденя и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• nuvi 37xx флашнато до nuvi 3490 - наблюденя и коментари

Здравейте всички маниаци.
    Бих искал да отделим коментарите за флашнатите 37хх, за да не объркват обикновените потребители на 37хх.

И така споделяйте всичко:
    - как се държи при последваща смяна на софтуера с WebUpdater (аз това вчера го правих - процеса си мина нормално)
    - Как се държи при ъпдейт на картата от karta.bg (процеса си мина нормално при мен)
    - Как се държи при ъпдейт с активен абонамент за LifeTime Map
    - как се държи при ъпдейт на софтуера през Dashboard в сайта my.garmin.com
    - и други
    nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

От: nuvi 37xx флашнато до nuvi 3490 - наблюденя и коментари

- как се държи при последваща смяна на софтуера с WebUpdater
    работи чудесно ! просто трябва да се изчака доста (10 мин) докато зареди новия фърмуер !

- Как се държи при ъпдейт на картата от karta.bg
    не съм тествал

нямам

нормално като през WebUpdater-a

- и други:
    + интуитивен дизайн - много по-функционален във всеки аспект на менютата и по-добър (според мен) от на 3790.
    + MP3 и Video player.

в заключение с 2 ръце и 2 крака съм ЗА 3490 не случайно Гармин го продават като нов продукт.

Коментар

Първоначално публикуван от rexxxxx Преглед на мнение
      работи чудесно ! просто трябва да се изчака доста (10 мин) докато зареди новия фърмуер !

.........
      в заключение с 2 ръце и 2 крака съм ЗА 3490 не случайно Гармин го продават като нов продукт.

При мен зареждането на фирмуеъра стана доста по-бързо....
      И аз с колкото ръце имам съм за новия вариант на 3490.... МНООООГО по-добър от 3790. А 4.40 е доста по-добър от предишния фирм.... Много по-добро превключване на различните слоеве и оттам - намаляне на подскачането на количката. Всъщност - сега има подскачане само при максимално увеличаване на картата (което пък става само когато е зададен маршрут, който изисква зумиране при наближаване на кръстовище)....
      Сменяйте 3790 на 3490...
      Не бих се съгласил, че е много коректно Гармин да продават 3790 като нов продукт, само защото са му оправили бакиите, но горещо препоръчвам (докато е възможно) да си смените 3790 на 3490 с 4.40 фирм!!!!

Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Първоначално публикуван от rexxxxx Преглед на мнение

не съм тествал

нямам

нормално като през WebUpdater-a

- и други:
        + интуитивен дизайн - много по-функционален във всеки аспект на менютата и по-добър (според мен) от на 3790.
        + MP3 и Video player.

Здравейте, ето и моите наблюдения от последните 4 дни:
        Няма проблем с ъпдейта, разпознава апаратчето по сериен номер.
        Всички оригинално заредени карти и тяхния абонамент си остават с действащ лиценз.
        Относно подскачането на количката - при мен няма подскачане и при макс.зумм и с по-висока скорост.
        Аз специално съм много доволен от фърма 4.4 на 3490!

Коментар

С 4.40 се появиха и някой проблеми:
          До сега два рестарта за 3 дни
          Не намира Нито един град в търсене градове с ОФРМ
          При малко по-дълги маршрути (дори и до Варна) маршрута започва да Цепи направо без да се съобразява много, много с картовите пътища

Не съм доволен
          А предишният фърмуеър си беше наред (поне видимо)

Коментар

При мен няма такива бъгове.
            Видеото върви с *wmv файлове при мен.
            Орязали са ecoRoute функцията от добавяне на бутоните,
            Позиционирането при мен е значително по бързо отколкото с 3.60, даже ме докара до точност 4 метра.
            В отбягванията са добавили - Магистрали, Таксуване и Фериботи (фериботите не помня имаше ли ги )

Това е за тази вечер, утре ще тествам още
            Определено съм доволен от фирм-а на 3490 и от софруера 4.40.

П.С. След слагането на 4.40 си занулих NonVol-а и за всеки случай хард ресет с държене долу вдясно.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              С 4.40 се появиха и някой проблеми:
              До сега два рестарта за 3 дни
              Не намира Нито един град в търсене градове с ОФРМ
              При малко по-дълги маршрути (дори и до Варна) маршрута започва да Цепи направо без да се съобразява много, много с картовите пътища

Не съм доволен
              А предишният фърмуеър си беше наред (поне видимо)
              Тези дни се замислям да взема nuvi 3490 LMT. При него със същия фърмуеър ли работи и биха ли се появили подобни проблеми? Явно малко са собствениците на новата машинка и почти никой не пише за впечатления от нея в темата за 3490 LT. Дайте съвет дали да купувам или да търся нещо друго. Благодаря предварително.

Коментар

Здравейте,- alex_markov -
                При мен първия апарат 3790 показваше същите дефекти/проблеми които описваш в случая сега след флашването на фърма на 3490. Смениха ми апаратчето и нямах проблеми след това. От 7-8 дни карам в София с включени всички възможни карти, трафик-контрол и т.н. и нямам проблеми, чертае и 3D обектите. Относно маршрутите направих няколко: София-Хасково; София-Созопол; София-Балчик,като аз си избирах през кои населени места да мине и не виждам да прави своеволия. Не съм специалист, но е възможн и хардуерен проблем, аз имах аналогични проблеми като теб с първия апарат.

Относно въпроса на колегата -peanba-
                След като не си с nuvi 3790, няма какво да се чудиш, просто си купи новия 3490. Според мен това е апарата за сега.

Коментар

Здравейте колеги! Нов съм в този форум и затова се допитвах за впечатленията от nuvi 3490. Вече съм горд собственик на посоченото устройство (nuvi 3490 LMT) благодарение на вашите отзиви и коментари . Започвам да събирам впечатления от устройството и ще споделям в темата за 3490 LT.

Коментар

Моля колегите с флашнат 3490 да направят един експеримент: С ОФРМ да влезнат в накъде -> градове и да потърсят Варна или Бургас, ако им ги намери дайте му карай и вижте как ще изглежда маршрута (дали ще е върху пътищата)
                    Моля само да сте сигурни, че Европеиската карта е изключена.
                    Предварително благодаря.

Коментар

Моля колегите с флашнат 3490 да направят един експеримент: С ОФРМ да влезнат в накъде -> градове и да потърсят Варна или Бургас, ако им ги намери дайте му карай и вижте как ще изглежда маршрута (дали ще е върху пътищата)
                      Предварително благодаря.
                      Ето резултата:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15587.png
Прегледи:1
Размер:481.1 КБ
ID:5336839Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22809.png
Размер:633.0 КБ
ID:5336843

Име:17515.png
Размер:478.1 КБ
ID:5336841

Име:20010.png
Размер:459.3 КБ
ID:5336842

Нещо не е наред с твоя апарат ако не ти дава маршрут до Варна. Опитай пак всичките му там ресет-и...може би дори го върни пак към 37ХХ фирма...пък да видим...

Коментар

Предварително благодаря.
                        При мен НЯМА проблем. Картата на Европа бе спряна. И до Бургас и до Варна трасето бе върху магистралата...
                        nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

Коментар

Първоначално публикуван от peshoa Преглед на мнение
                          Ето резултата:[ATTACH=CONFIG]404945[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]404949[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]404947[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]404948[/ATTACH]Нещо не е наред с твоя апарат ако не ти дава маршрут до Варна. Опитай пак всичките му там ресет-и...може би дори го върни пак към 37ХХ фирма...пък да видим...
                          Първоначално публикуван от ggeorgiev Преглед на мнение
                          При мен НЯМА проблем. Картата на Европа бе спряна. И до Бургас и до Варна трасето бе върху магистралата...
                          А намери ли ви Варна в търсене Град?

Име:2012-01-13-22-10-24 image0002 115388.jpg
Размер:312.9 КБ
ID:5336865Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-01-13-22-11-40 image0003 120039.jpg
Размер:191.9 КБ
ID:5336866Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-01-13-22-12-30 image0004 123815.jpg
Размер:270.1 КБ
ID:5336867Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-01-13-22-13-02 image0005 132969.jpg
Размер:38.1 КБ
ID:5336868Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-01-13-22-13-18 image0001 134560.jpg
Размер:38.6 КБ
ID:5336869
                          Последно редактирано от alex_markov; 13-01-12, 21:37.

Коментар

Ето го при мен:

Име:8737d0649b178826.png
Размер:48.0 КБ
ID:5336870 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0e2fca7d855ecc1a.png
Размер:36.3 КБ
ID:5336871 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:188a481b507b302f.png
Размер:289.2 КБ
ID:5336872

alex пробва ли с изчистването на Nonvol-а или хард ресет ?

Коментар

Вече и при мен е ОК
                              Флашнах (с много зор) обратно 3.60 и сега всичко работи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X