Обява

Свий
Няма добавени обяви.

JCV file причинява рестарт на NUVI 1490...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• JCV file причинява рестарт на NUVI 1490...

Привет,
    въпрос на притежателите на Нуви 14ХХ серията...имате ли случаи в които JCV file да предизвиква рестарт на устройството когато, дойде момента да изобрази някоя снимка от магистрално отклонение?
    Говоря за file D2666030A.JCV в употреба със City Navigator Europe NT 2012.10. При създаден маршрут от Монако да речем до Будапеща (има достъчно снимки по този маршрут) в режим на симулация, като кликна горе на синята лента и започна да прегледждам подред кръстовищата, като дойде такова на което има снимка или ми дава бял екран с възможност да се върна или направо гасне устройството. След като променя разширението на JCV с цел да не го вижда машинката, тогава прегледа на всички разклонения на магистралите не предизвикват рестарт..тоест работи си безупречно.Пусна ли пак JCV file...почва да се дъни. Има ли някой идея що за щуротия е това? Не на всички снимки това се случва.
    Ще уточня и е че, картата е на SD-то а JCV file си е във сътрешната памет на нувито.
    Опитвам се и друго да направя...ако някой знае как да помогне...ако сложа JCV file също в SD-to, какъв път трябва да му направя? Във вътрешната памет този file е в dir system/JCV. Как би трябвало да е при micro SD-то?

От: JCV file причинява рестарт на NUVI 1490...

http://www.noeman.org/gsm/garmin-tut...tml#post592071

Коментар

Досега не бях имал такива случаи, но откакто сложих 5.60 (с оригиналното име, в Garmin\JCV), започна доста да се рестартира - имам 1490T точно.
      В момента съм преименувал .jcv файла да е същия като картата (.img), ъпдейтнал съм последна версия на софтуера на GPS и съм сложил файла на няколко места:

\Garmin\JCV
      \.System\JCV
      \Maps

и се надявам проблемът да изчезне... А дали е така, ще докладвам другата седмица.
      Иначе - на този GPS още не съм видял картинка на разклонение.
      Петър Събев

Коментар

BORIME4KA, казваш че си с последния update на фирма...забелязваш ли лагване на машинката или на мен така ми се струва?
        Относно JCV... с файла към City Navigator Europe NT 2012.20 за Junction view, проблема с рестарта се оправи. Прегледах всичко от Испания до Унгария и където имаше снимка, се показа и нямаше никакъв рестарт. Сега се държи без забележки...и все още е с фирм 5.10.
        JCV file на офроуд картата не ми създава никакви проблеми.
        Направи се руут изхода от Цариградско към летището през моста...там ще ти покаже фото...предполагам знаеш, че не е нужно да пускаш симулациа...просто като кликнеш на лентата горе и започнеш да преглеждаш маневрите по маршрута, точно на маневрата където се отклоняваш към моста, надписа долу " СТР. Пътни възли" става активен, кликваш на него и виждаш снимката...

Коментар

Адаш, още не мога да го накарам да ми показва картинки. Можеш ли дами кажеш с какви имена и в кои папки точно слагаш файловете?
          Мерси предварително!
          Петър Събев

Коментар

Първоначално публикуван от BORIME4KA Преглед на мнение
            Адаш, още не мога да го накарам да ми показва картинки. Можеш ли дами кажеш с какви имена и в кои папки точно слагаш файловете?
            Мерси предварително!
            Привет,
            пътят към JCV file по настоящем ми е I:\.System\JCV ( I е drive на паметта на устройството ми, при твоето може да е различна буква) Името няма значение, важно е да е с разширение jcv.
            Ако искаш да го сложиш на мемори картата пътят ти е Garmin/JCV...тоест правиш си в картата дир Gаrmin ( най верочтно вече имаш такава) в нея правиш дир с име JCV и слагаш file в нея.

Надяавм се да е разбираемо...

Коментар

Правя всичко както казвате но JCV не излизат.Със 3790 съм,слагах файла във систем ,след това в паметта на устройството, и накрая на мемори картата ефект никакъв.....

Коментар

Кой файл се опитваш да инсталираш и за коя версия на коя карта? Ако е за 2012.30 JCV файла е D3048040A.jcv и си работи.
                И според мен името има значение /това е към колегата от пост № 6/.
                Nothing comes from nothing...

Коментар

За 5.70 става въпрос, и доколкото съм разбрал за 3790 името има значение ако файла е в папка систем...иначе файла ясно ,че работи но къде да го сложа при положение ,че папка jcv има и в систем и в паметта на устройството.

Коментар

При мен нещата изглеждат така:
                    Апарата е 3790Т и аз съм ги сложил в папка /.System на устройството.
                    Изглеждат ето така:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Слайд1.JPG
Прегледи:1
Размер:76.0 КБ
ID:5328724

Име:Слайд2.JPG
Размер:82.4 КБ
ID:5328725

Име:Слайд3.JPG
Размер:47.5 КБ
ID:5328726

Ако и така не стане - виж дали размера на файловете е същия /възможно е да не е изтеглен както трябва/.

Коментар

27417 kb е големината на файла

Коментар

И ако файла е кръстен точно така не виждам какъв може да е проблема. Пиши на ОФРМ, те ще помогнат.

Коментар

Изтриваш JCV файла ( .System/JCV) на европейската карта ( правиш си резервно копие). ОФРМ я копираш в папка .System с име gmapprom или gmapprom1. Файла JCV ( който трябва да съотвества на подверсията на ОФРМ) го копираш в .System/JCV със същото име като на файла с картата (gmapprom или gmapprom1). Пробвай дали ще стане.

Коментар

ТТ

Проработиха jcv файловете благодаря за помоща ,весели празници на всички съфорумци.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X