Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Garmin nuvi 1490T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Garmin nuvi 1490T

Здравейте Колеги!
    Нов съм тук

Имам доста странен проблем с навигацията ми
    Здравей отново!

Значи днес шофирах и видях,че е с голямо закъснение навигацията.
    Реших пак да сменя картата,но като видях колко свободна памет има ми изглеждаше малко странно имаше само 600 мб свободна и мисля,че това я тормози,а като влезна вътре да вида,кое е толкова голямо не ми показва да има толкова заета памет всички папки и файлове са ми около 700 мб, а ми пише,че от 3,63 гб има само 600 мб свободна.
    Сдобих се с нова навигация (същия модел на брат ми и видях,че той има около 1,9 гб свободна памет) неговата върви добре.

Можете ли да кажете какво да правя,защото в четвъртък трябва да заминавам за Унгария и трябва да я оправим до тогава.
    Благодаря предварително!

Поздрави: Георги

От: Проблем с Garmin nuvi 1490T

Зачистваш я от грешки. Задържаш пръст върху километража после developer info и даваш clear nonvol.

Коментар

Здравей!

Това съм го направил даже наколко пъти и даже друг хард ресет съм направил....

Имам предвид да изтрия всички файлове вътре..
      Не намирам тези 2 гб каде са отишли ;О

Коментар

Поне в няколко теми сме го обсъждали. На компютъра в свойства на папките разрешаваш да се виждат скритите файлове и папки , и системните файлове. Ще се появи папка System и в нея е липсващото място.

Коментар

Добре де,а на другата навигация нищо не съм правил и всичко си е добре (показва се всичко,няма такава папка,но не ми се губи памет)

А като я намера тази папка какво мога да премахна ?

Коментар

Картата на Европа се намира в скритата папка System с име на файла GMAPPROM.img , и размер около 2200Мб. Като добавиш и тези които си видял сметката излиза. Не знам какво си видял в другия GPS.
            Проблема не е в тази памет. Тя няма нищо общо с бързината на работа.
            Ако е гаранционен , носи го!
            Последно редактирано от milstan; 21-04-11, 13:42.

Коментар

Да в гаранция е все още,но искам да те попитам ако изтрия тази карта която е 2200 мб и си работя с другата ще има ли проблем?

Коментар

По принцип няма проблем , но си я запази на компютъра ако решиш да я върнеш , все пак ти е оригиналната. А от менюто пробвал ли си да я изключиш?

П.П. Коя е тази "другата" карта? Как ще стигнеш до Унгария като изтриеш картата на Европа?

Коментар

Ами под две карти разбирам тази офрм и тази оригиналната.

Аз качих нова карта на СД и няма проблем,върви си перфектно.
                  Тоест проблема е вътре в навигацията накакъв.

Ще пробвам това,което каза,да видя как ще е

Коментар

Може да пробваш да форматираш вътрешната памет на уреда , задължително в система FAT. Преди това копираш всички файлове и папки на компютъра , като не забравяш да копираш и скритата папка System. Форматираш вътрешната памет в система FAT и без да откачаш уреда от компютъра връщаш обратно всичко в него.Разкачаш уреда безопасно (по правилата на Windows) и се надяваш да имаш късмет. Иначе мирише на повредена памет.

Коментар

Странно папка .System на нуви 1490т вече не е скрита. При копиране на всички файлове и папки на компютъра ми изчезнаха голяма част от папките и файловете, даже и някои фалове от папка .System. Ъпдейтнах нувито през вебупдейтъра на останаха доста липсващи. Закачих наново уреда за компютъра с копи и пейст върнах цялото копирано съдържание и сега папка .System не е скрита. Чудя се дали ще е проблем, че не е скрита на симулация нувито работи нормално.

Коментар

Колеги, колко е вътршната памет на нуви 1490т? При мен показва почти 2гБ. Като задържа пръст на батерията и влезна в менюто пише за вътрешната памет само сериен номер.

Коментар

Вътрешната е 2 GB....

Коментар

Благодаря за бързия отговор!

Коментар

Колеги, някой има ли идея защо като премахвам безопасно нуви 1490 от РС-то, изгасва само за 1сек. и докато му изключа кабела то пак се свързва с РС ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X