Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със записа на следа при Нюви 205W HWID 1091 (MTK GPS chipset)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със записа на следа при Нюви 205W HWID 1091 (MTK GPS chipset)

Здравейте,
    имам Нюви 205W и имам проблем със записа на следа. По-точно проблемът е следния:
    1. Отивам в скритото меню за запис/възпроизвеждане на следа.
    2. Натискам "Запис" и Нюви-то започва да записва. Всичко си излиза като трябва. Излиза и бутонът "Стоп".
    3. До тук всичко е добре, но когато спра записа в директорията със записаните файлове липсва gps.bin. Има само файловете traffic.bin и nav.bin.

Порових се из интернет и намерих информация, че на Нюви с HWID 1091 не бива да се слага фърмуер с версия по-ниска от 6.0 (по-старите весиии не поддържали новия хардуер). Затова върнах до весия от 6.0, но без резултат. После ъпдейтнах до весия 7.0, която е последна за сега. Никакъв резултат.
    Във форума на GpsPassion прочетох, че при Нюви 205 с HWID 1091, тази "скрита екстра" е забранена, но аз мисля, че пробмът тук не с хардуерната весия, а с фърмуера ( явно от 6.0 нагоре това е забранено или е някаъв бъг ). Сега като се замисля тези от GpsPassion са може би прави - косвено хардуерът е виновен, защото иска минимум фърмуер 6.0 ....

Молбата ми е, ако някой знае нещо повече по темата, нека го сподели.
    Пък, ако се появи решение на проблема, ще е най-добре. :-))

От: Проблем със записа на следа при Нюви 205W HWID 1091 (MTK GPS chipset)

В debugs или logs го търсиш файла?
    Иначе темата за тези въпроси е тук:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=20132
    Тази тема ще бъде преместена там.

П.П. С SD карта пробва ли?

Коментар

В logs. Там си има директория с датата и часа на започването на записа. В нея са 2-та файла traffic.bin и nav.bin, не съществува файлът gps.bin, а точно той ми трябва.
      Аз се чудих дали да пусна темата точно там, където ми посочихте, но сметнах, че е по-различна. Тук не става въпрос за нова възможност на Нюви, а за това, че с новия софтуер са развали нещо, което го е имало.

На SD карта не съм пробвал.

Коментар

По - високите версии на фирма правят същите записи в папка debug. Потърси дали имаш такава.

Коментар

Нямам такава директория. И аз четох за това, че може да са в debug, но при мен тя не съществува. Изчетох доста неща по темата в gpspassion, но не намерих решение.

Коментар

Не знам защо я няма тази папка при теб.
            Но при мен си я има и се намира преди папка гармин.
            Със софт 7.0 съм.
            Прикачени файлове

Коментар

И аз съм със 7.0, но я няма. Ти с каква версия на хардуера си и с каква версия на GPS софтуера?

Коментар

Аз съм с нюви 205 а не с 205W.
                GPS SW 4.10 Software Version 7.00
                А това HWID не го знам колко е не знам къде да го видя.

Коментар

Мдааа. Ти си с друг хардуер. Не си с МТК чипсет. Затова при теб става става.
                  HWID се вижда като отвориш с текстови редактор файла GarminDevice.xml, който се намира в директория Garmin.
                  Гледаш в началото на файла за следното:
                  - <Model>
                  <PartNumber>006-B1091-00</PartNumber>

<SoftwareVersion>700</SoftwareVersion>

<Description>nüvi 205W</Description>

</Model>

HWID е 4-те цифри след 'B' - при мен 1091

Ако се опитам да сложа софтуера, с който си ти, е голяма вероятността да се получи като резултат 'мъртво' Нюви. :-))

Коментар

Това ли е ?
                    <Model><PartNumber>006-B0851-00</PartNumber
                    Ако случайно ти върши работа казвай.
                    Имам си даже копирана версия 6.60.

Коментар

Да това е, Наско. Благодаря ти за съдействието, но не мога да ползвам твоя софтуер поради това, че сме с различни хардуери.

Благодаря ти още веднъж за желанието да помогнеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X