Проблема стана по време на път за софия.Бях му пуснал маршрут до софия,след влизане в тунел изгуби сателитите и аз го изключих в движение.От тогава не може да си ги намери.В момента е с наи ножиа фирмуер и с фабричните настроики.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с намиране на сателити нуви 1350
Свий
X
-
От: Проблем с намиране на сателити нуви 1350
Колега, проблема ти идва от това, че ти се е напълнила "кеш" паметта на приемника. Трява да направиш downgrade на софтуера на самия GPS приемник. В момента версията му е 3.00, смъкваш на 2.90 и трябва да тръгне. Ако искаш пиши на лична ще ти давам напътствия.
ПоздравиПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-10-11, 18:55.
Коментар
-
Първоначално публикуван от flex81 Преглед на мнениеКолега, проблема ти идва от това, че ти се е напълнила "кеш" паметта на приемника. Трява да направиш downgrade на софтуера на самия GPS приемник. В момента версията му е 3.00, смъкваш на 2.90 и трябва да тръгне. Ако искаш пиши на лична ще ти давам напътствия.
Поздрави..е не става .
..отварям антената утре...... и си купувам 1690
. Успех, дано се получи с довнгрейд на фърмуера на сърфа.
0897/833 689 - Николай Божков
Коментар
-
Здравейте! Виждам, че темата е доста стара, но тъй като не можах да намеря друга по-подходяща реших да пиша тук. Имам проблем с едно нуви 3790. Не намира спътници. Като го пусна вижда два спътика само и не се свързва с тях. Софта му е версия 5.0. Дали ако го сменя с по-стара версия ще с орави проблема илие хардуерен? Благодаря предварително за помоща!
Коментар
-
Колко време не е пускан апрата и колко време чакате да се свърже със спътниците? Далеч ли е бил изключен от мястото, където се опитвате да намерите спътниците?Nothing comes from nothing...
Коментар
-
Това значи ли, че и двата са с европейски софтуер?
Опитайте следното:
На екрана със сателитите държите с пръст на правоъгълничето с височината и ви се отваря екран GPS SNR Logging.
Натискате трите чертички горе в ляво и после Single Start.
Това би трябвало да изчисти старите данни за сателитите и да започне търсенето от начало, все едно апарата е нов.
Другото, което можете да направите е да изчистите т.н. NonVol памет. Ако и тогава не се върже - ще помислим за нещо друго.Nothing comes from nothing...
Коментар
-
От екрана с картата натискаш полето със скоростта. Излиза екран с т. н. трип компютър. Задържаш пръст в средата на полето на големия скоростомер. Излиза скрито меню.
Отиваш на Developer Infos /мисля, че така беше/, NonVolstatistic, трите чертички, Clear NonVol. Имайте предвид, че след това действие апарата става все едно току що излиза от фабриката. Всички лични данни изчезват. Остават само картите и софтуера.Nothing comes from nothing...
Коментар
-
Пробвай с downgrade - и да не помогне - няма да попречи.
Има един кардинален начин на решаване на проблема, но не зная дали ще ти стиска да го приложиш. При всички положения - това е т.н. краен вариант. Ако накрая и той не помогне .... значи имаме хардуерен проблем, който според мен няма решение.
Въпрос - на екрана от който направи SingleStart - в таблицата в дясната част появяват ли се цифри срещу трите сателита?
За сега опитай даунгрейда...Nothing comes from nothing...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар