Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво означава всяко от разстоянията?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво означава всяко от разстоянията?

Здравейте, колеги. Това е един мой проблем от доста време насам. Още когато бях в Гърция, на връщане бяхме на такова място, че ни беше по-удобно да минем през сравнително новото КПП, което е до Гоце Делчев. Още от Гърция избирахме пътя, по който да се приберем, но имаше съществени разлики за разстоянията до населените места, в различни менюта на уреда. Понеже не открих в документацията обяснения за разликите, бих искал да ги чуя от вас. Прилагам картинки за едно и също населено място, както следва:
    • Натискане на меню "Градове", което показва най-близките до мен населени места -> 1,5 КМ
    • Избор на населеното място "Марково", след около 2 сек., вдясно на бутона Давай се показва лента с информация, показанието е 2,2 КМ.
    • Натискане на бутон "Давай", натискане върху скоростомера и поглед върху менюто с показателите. Там показва 2,4 км като оставащо разстояние на маршрута.

Е сега остава да кажете, кое какво означава .
    Прикачени файлове

До: Какво означава всяко от разстоянията?

Предполагам че първото е разстоянието което ти дава като права линия от текущото ти местоположение до съответната точка (в случая Марково), второто ти показва информация за общата дължина на целия маршрут и третото според мен е вече при изчислен маршрут и ти показва оставащото разстояние до крайната точка на маршрута, но не съм 100% сигурен така че може да греша някъде.

Коментар

Абсолютно точно и верно предположение от страна на Mr. icpart !

Първоначално при търсене на близки POI (както от самата карта, така и ваши такива) алгоритъма е близост по периметър. Или грубо казано, но адекватно за такива малки отстояния, по "права най-пряка линия".

При последващият етап се "забавя" и се изчислява пътя по рутиращите условия заложени в картата.

При финалната картинка - имаме правилните и окончателни сметки по пътната информационна стойност на картата + недостигащите разстояния от и до двата пункта в маршута.

Периметрите съм ги присвоил на съответните цитирани населени места. Пресечната им точка в този случай би следвало да е вашето място при поискване на изчисленията. От експеримента излиза, че и вие всъшност сте били не точно на пътя, като пътя се е намирал в близост до вас на Север. Както и повечето административни центрове не са прилежащи и на пътя и е необходимо допълнително минимално количество път за постигане на целта.
      В решението на задачката достигнах до следните подходящи координати (N42 04.813 E24 42.481).

Приятни почивни дни, Цецо.
      Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

Благодаря за подробните обяснения!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X