Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nuvi 2xx/W/T/WT като псевдо WAV плеър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nuvi 2xx/W/T/WT като псевдо WAV плеър

От един месец откакто имам Нуви 205 се чудя как да му сложа плеър, или нормална ОС, или да намеря начин да си пускам поне музика и/или музика и видео.
    Оказа се, че отговора е (почти) пред очите ми.

В действителност не е плеър в истинския смисъл на думата а използва "задна вратичка" в ТЕСТ менюто.

Цялата работа се състои в това да се стигне до екрана с тест на звука и да се избере от Aud. Ver. език в който предварително е модифицирана една определена фраза (напр. несъвместим аудио формат) и е заместена (реално) с някаква песен. После обратно на екрана с аутио теста се натиска PLAY и си слушате песента .
    Е - разбира се нямате модерен МР3 GUI но засега и това си е достатъчно и даже е достойно да се нарече Nuvi hack.

Недостатъка е, че не може да се използва картата за съхраняване на езиковите файлове (или поне на мен не ми е известен начин) т.е. ограничени сте от мястото на GPS-a.

Подробностите накратко:

ВАРИАНТ 1
    1. Конвертирате песента от MP3 в WAV с параметри 16-bit PCM или 4-bit ADPCM sample rate 22 kHz MONO.
    2. Преименувате го на sample_001.wav (ако сте избрали репликата която съм избрал аз)
    3. Раздробявате избрания езиков файл с помощта на приложената програма - NonTTSVoiceEditor.
    4. В получената директория слагате конвертирания и преименуван вече аудио файл.
    5. С помощта на същата програма - NonTTSVoiceEditor - съединявате папката със звуците обратно в един VPM файл (не използвайте компресия като ви попита).
    6. Преименувайте го в името на песента напр. YingYang-WhatsHapnin__.vpm
    7. Заливате в X:\Garmin\Voice
    8. Пускате споменатия тестови екран, избирате песента от бутон Aud Ver, връщате се на предния екран и натискате Play
    9. Кефите се и черпите една бира че ми е хрумнало

Предимство: Виждате коя песен пускате.
    Недостатък: В настройките на езика този който сте избрали за модификация ще се показва няколко пъти т.е. колкото песни сте сложили.

ВАРИАНТ 2 (не е изпробван)
    Излползвайки метода във ВАРИАНТ 1 можете да замените всички аудио файлове с пезни в един езиков файл и после смяната на песента става от бутоните UP и DOWN.

Предимство:
    1. Ако свободното място място позволява можете да сложите няколко езикови файла т.е. много песни и смяната е комбинирана.
    2. В списъка с езиците се появява само един или 2-3 езикови файла т.е. колкото сте сложили в предната точка.
    Недостатък:
    1. Не се виждат имената на песните.
    Прикачени файлове

До: Nuvi 2xx/W/T/WT като псевдо WAV плеър

Обаче има един сериозен бъг: Не позволява повече от 2 еднакви езика в паметта и когато се съберат повече от 2 се пуска стандартната фраза.

Тук е момента някой да каже начин за промяна на ID-то на езика така че в менюто да се вижда не някой_стандартен_който_е_моднат_с_песен а самото име на песента или файла. Точно както от Garmin са направили с техните езикови файлове Elfred, Dr NightMare и т.н.

Коментар

До: Nuvi 2xx/W/T/WT като псевдо WAV плеър

Е то ако става на въпрос може няколко песни да се обединят в един .wav, но се губи възможността за навигация .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X